Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Braecklant overhandigt cheque van 500 Euro
aan WensAmbulance.

In een eerdere editie van de MooiSonenBreugelKrant berichten we over het 35-jarige bestaan van het buurthuis Braecklant. Op zaterdag 5 november jl. was er op het einde van de dag een receptie om dit heugelijk feit te vieren.

Door: Arjen Strik

Het bestuur had vooraf aangegeven geen cadeautjes voor Braecklant zelf op prijs te stellen. Wilde men toch wat kwijt, kon dat door een gift te schenken aan WensAmbulance Brabant.

Vandaag 29 november was het zover. Het bestuur van Braecklant gaf glunderend aan dat er door deze actie een bedrag van 500,- euro was opgehaald. Middels een cheque werd dit symbolisch overhandigd aan de heer Wan Merks van de WensAmbulance Brabant.
De heer Merks gaf aan zeer dankbaar te zijn voor deze donatie van het bestuur en bedankte iedereen die hieraan had bijgedragen.

Na de uitreiking praten we nog even na met het bestuur Braecklant en Wan Merks van de WensAmbulance.
Waarom hebben jullie gekozen om de WensAmbulance te ondersteunen vragen we aan Ton Bos, bestuurslid: "In de aanloop naar het jubileum werd ons diverse malen gevraagd of we nog wensen hadden voor een cadeau. Maar eigenlijk hebben we hier alles wat ons hartje begeerd. Dit heeft ons als bestuur aan het denken gezet. Want krijgen is leuk maar geven nog leuker. Omdat de mensen achter buurthuis Braecklant hebben ervaren hoe het is als een wens van een zeer ziek persoon uitgevoerd kan worden door WensAmbulance Brabant leek het ons een goed idee om iedereen op te roepen om een schenking te doen aan deze mooie stichting".

De heer Merks vult aan: "Wij zijn een organisatie die volledig drijft op vrijwilligers. We ontvangen geen enkele subsidie en zijn in onze financiering volledig afhankelijk van sponsorgelden, giften en donaties. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek. Wij zorgen voor het vervoer en professionele begeleiding. Er zijn voor betrokkene hieraan geen kosten verbonden. Per jaar krijgen we zo'n 600 aanvragen om een wens in vervulling te laten gaan. Een wens uitvoeren kost gemiddeld zo'n 200,- euro, nog los van de aanschaf en onderhoud van onze 4 ambulances. Dus we zijn zeer content met de gift van Braecklant, zonder deze initiatieven kan de WensAmbulance niet bestaan".

Wilt u meer weten over WensAmbulance Brabant:
http://www.wensambulancebrabant.nl


Themamiddag en - avond "dementie" je staat er niet alleen voor

Donderdagmiddag en -avond 1 december 2016
14.00 - 16.00 uur en 19.30 - 21.30 uur
Thermae Son, Thermaelaan 2

Deze informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel
Sprekers zijn:
- Robert Visser, wethouder
- Simone den Uijl, Stichting 2109
- Odette Winia, mantelzorger
- Sander van Rooij (AH) en Marcel Verhoeven (Plus)
Dagvoorzitter is Els van Dieten
Het middag- en avondprogramma zijn hetzelfde.

Aan de orde komen o.a.:
- De activiteiten van de werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel.
- Welke mogelijkheden biedt de gemeente op het gebied van woningaanpassing tot mantelzorgwoningen?
- Ervaringen van een mantelzorger met de zorg voor een naaste met dementie.
- Hoe kunnen winkeliers inspelen op onze dorpsgenoten met dementie.
- Ook komen er voorbeelden aan de orde waarmee wij u willen laten zien dat mensen met dementie en hun mantelzorgers er niet alleen voor staan.
- Informatiemarkt van organisaties over hun zorgaanbod.

De toegang is gratis.
Iedereen is welkom, aanmelden hoeft niet.
Zaal is 's-middags open om 13.30 uur en 's-avonds om 19.00 uur
Meer informatie via e-mail: Paul.Dekkers@levgroep.nl of telefonisch: 06-41436865


Afbeelding