Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Soms komen dromen uit!

Afgelopen jaar hebben we onze jonge dorpsgenoten John en Ilona van Loef gevolgd bij het verwezenlijken van hun droom: een Bed & Breakfast starten in Italië. Hoe mooi is het om te lezen dat hun droom werkelijkheid is geworden. We laten u meegieten van hun ervaringen en hun geluk.

Door: Henriette van Berkel

Ilona vertelt:
"Nu we in rustiger vaarwater zijn beland en onze speedboot even stil is komen te liggen, komen er elke dag wel weer nieuwe herinneringen boven die we door de drukte van afgelopen jaar gewoon weg even waren vergeten.
Bijna dagelijks komt er ineens bij een van ons een "O ja weet je nog..." momentje op, of verschijnt er weer een herinnering op Facebook die een terugblik geeft op de bizarre dagen van vorig jaar.
Vandaag, precies een jaar geleden, hebben we bewust afscheid genomen van alle lieve mensen om ons heen. Ons huis, niet meer gevuld met dozen maar nu met dierbaren waarvan we wisten dat ze nog 1 keer gewoon "op de koffie" kwamen in de Mercuriusstraat.
Ineens het besef dat we vanavond in de auto zitten. Niet voor 2 weken vakantie maar voorgoed, naar ons nieuwe plekje. Jeetje, zo voelde het toen nog even niet, omdat we als een stelletje dollen een paar maanden hebben geleefd om alles op tijd af te werken, was het echte besef dat we vertrokken voor een heel nieuw leven daar nog niet echt doorgedrongen.

Maar als opeens je vriendinnetjes die je dagelijks ziet zeggen "nou mop, tot over een paar maanden, dan komen we kijken waar je woont" is het toch wel een dikke tranentrekker.
Tjuu, na een paar uur huilen, knuffelen en loslaten, stappen we de auto in richting jaaaa? Waar beginnen we eigenlijk aan???
Verbouwen midden in de winter op het platteland, toen dachten we niet na, we begonnen gewoon aan die mega klus. Italianen die ons uitlachten "in mei open???, ontzettend veel succes maar dat gaat nooit lukken" dit zinnetje is zo vaak tegen ons gezegd door de Italiaanse werklui. John die altijd vertrouwen bleef houden en zei dit komt goed, wij kunnen dit samen! Hij had gelijk, die vent van mij!

Dag en nacht hebben we gewerkt, met z'n 2en of met lieve mensen uit Holland die net zoals wij de mouwen opstroopten en ons in de dagen dat ze hier waren super hard mee hielpen! Wow! Wij hebben zó veel bewondering voor deze groep!
Ondertussen proberen om social media bij te houden, te slapen en ook nog eens te genieten van Abruzzo en te netwerken met de mensen hier, hoe? Mmm geen idee maar het is allemaal gelukt!

De grootste beloning voor het harde werken waren de vele boekingen die binnenkwamen, wat gaf dat een kick zeg!
Opeens was het ook 1 mei! Casa La Farfalla Bianca opende haar deuren en we hadden gelijk een huis vol lieve mensen!
Een cadeau van de B&B zijn de vele lieve, leuke mensen die we hebben mogen ontvangen afgelopen jaar! Bekenden en onbekenden. Heel bijzonder om zoveel gezelligheid te mogen ervaren op ons plekje!

Wij genoten van het enthousiasme en de mensen die ook zo aan het genieten waren van onze droomplek!
Ondertussen kwam ook nog eens onze grootste wens in vervulling...om de droom helemaal compleet te maken gaf de zwangerschapstest een duidelijke plus aan en verwachten we nu elk moment ons meisje die me nu bont en blauw trappelt!
En zo zouden we nog wel uren herinneringen kunnen ophalen van een ongelooflijk mooi jaar.
Wij kijken nog even terug op vandaag, 29 november, de dag waarop het avontuur vorig jaar dus écht begon.
Jolo bedacht, vertrok, en begon...en nu een jaar verder kunnen we echt wel tegen elkaar met trots zeggen dat we het goed hebben gedaan.
Een avontuur, echt niet altijd even gemakkelijk, maar zeker een avontuur met een gouden randje en iets wat we zeker niet anders hadden willen doen!

Dit is óns plekje, óns thuis! Ciao,
Casa la Farfalla Bianca,
John en Loontje van Loef


Kunstgrasdiscussie en SBC

"We hanteren nog steeds het voorzorgsprincipe" zegt Willem van 't Geloof , voorzitter van voetbalclub SBC. We praten met hem over hoe SBC omgaat met de opgelaaide discussie over kunstgras in de media.

Door: Arjen Strik

In een uitzending van Zembla werd een onderzoek van brancheorganisatie RIVM aangehaald waaruit naar voren kwam dat de rubber granulaat korrels, die zorgen dat de bal kan stuiteren op kunststofvelden, een hoge concentratie kankerverwekkende stoffen bevat.
"Uit voorzorg plannen we zoveel mogelijk wedstrijden van de jeugd in op gras. Helaas kan dat door weersomstandigheden niet altijd. Keeperstrainingen voor de jeugd worden in ieder geval niet meer gehouden op de kunstgrasvelden.

Onderzoek
Willem van 't Geloof vervolgt: "We hebben we een student van de Fontys Hogeschool bereid gevonden een onafhankelijk laboratorium onderzoek uit voeren naar de samenstelling van het rubbergranulaat. Dat kunnen we dan vergelijken met andere onderzoeken, zoals dat van het RIVM en dat van de bandenbranche. Het probleem is dat er geen duidelijke norm is wat wel of niet in het rubbergranulaat mag zitten. Voor speelgoed bestaan die normen wel.
We wachten dus de resultaten van het nieuwe onderzoek van de RIVM af, dat naar verwachting medio december verschijnt en volgen verder de richtlijnen van de KNVB. Dat wil zeggen dat we ook de kunstgrasvelden zullen gebruiken in voorkomende gevallen. Wel kunnen teams of ouders via de leiding aangeven of ze op gras of kunstgras willen spelen."

In gesprek
"Daarnaast zijn we intensief in gesprek met de wethouder Sportzaken. De gemeente is immers eigenaar van de velden. Een aantal kunstgrasvelden zijn volgend jaar aan vervanging van de toplaag toe. Op dit moment worden de kosten van vervanging van de toplaag met een andere opvulling bijvoorbeeld kurk of kunststof onderzocht".


Afbeelding