Afbeelding
Foto:

Charles Dickens Festijn op 18 december in Best!

Krijgt u weer zin om uzelf te wentelen in de sfeer van Charles Dickens?
Dan hebben wij goed nieuws voor u!

Dit jaar zal op 18 december voor de 6e keer het Charles Dickens Festijn in Best worden gehouden. De Nieuwstraat wordt weer omgetoverd in een sfeervolle 19e eeuwse Engelse stad waar Charles Dickens zijn beroemde personages heeft gevormd met zijn vele spannende boeken.

Het Charles Dickens Festijn kan in Best worden herbeleefd van 12.00 tot 17.30 uur door de aanwezigheid van vele historische ambachten, gevulde kraampjes en straattheater met personages uit de boeken van Charles Dickens. Denk aan de norse Scrooge, speelse Oliver Twist en A Christmas Carol.

Dit alles wordt muzikaal bijgestaan door dans en live muziek van verschillende koren, bands, dj's en bigbands. Zij spelen de heerlijke muziek van toen en muziek die u in winterse Kerstsferen brengt.

Het festijn wordt om 12.00 uur geopend door burgemeester Anton van Aert. Vanaf dan gaan we helemaal los in de sferen van de 19e eeuw met levende beelden, Oudhollandse spelletjes, kermisattracties, straattheater, ouderwetse drink- en eetkraampjes, wasvrouwtje uit 1818, levende stal, Scrooge in alle leeftijden, de Geest, een goochelaar, een verhalenverteller, Malle Pietje en ons straattheater houdt u en de kinderen in de ban van de vele Charles Dickens verhalen.

Er is volop te beleven voor jong en oud op zondag 18 december van 12.00-17.30 uur in de Dorpstraat van Best!

Entree:
Kinderen tot 6 jaar gratis
Van 6 - 12 jaar 1 euro
Vanaf 12 jaar 2 euro
Opbrengst gaat naar het goede doel Bikers Against Child Abuse

info@charlesdickensfestijnbest.nl
www.charlesdickensfestijnbest.nl
www.facebook.com/ CharlesDickensFestijnBest
www.twitter.com/ DickensBest


The hundred foot journey is tweede middagfilm in Filmhuis De Blauwe Kei

Op dinsdag 13 december is de tweede middagfilm A hundred foot journey in het Filmhuis van Theater De Blauwe Kei te zien.

In deze hartverwarmende film gaat een pas geëmigreerde Indiase familie de concurrentiestrijd aan met een Michelin-restaurant in een klein Frans dorpje. De middagfilm is om 14.00 uur te zien in de Rabobank Theaterzaal.

De familie Kadam verhuist met grootse plannen van India naar het pittoreske Saint-Antonin-Noble-Val in Zuid-Frankrijk om daar een Indiaas restaurant te openen. Het rustig openen van het restaurant zit er echter niet in. Madame Mallory, de kille eigenaresse van het klassieke Franse restaurant Le Saule Pleureur, protesteert hevig tegen de opening. Dit escaleert in een flinke vete tussen de twee zaken. Wanneer zoon Hassan Kadam zijn passie voor de Franse haute cuisine ontdekt en valt voor sous-chef Marguerite, probeert hij te bemiddelen en de twee uiteenlopende culturen nader tot elkaar te brengen.

Theater De Blauwe Kei heeft de middagfilms toegevoegd aan de programmering van het Filmhuis, speciaal voor de filmliefhebber die ook overdag een stukje gezelligheid zoekt. De middagfilm start om 14.00 uur. Na ongeveer een uur is er een pauze met koffie of thee en cake. Na deze pauze start het tweede deel van de film.

Kaarten voor de middagfilm The hundred foot journey kosten € 6,50 (inclusief film, koffie of thee en cake) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.


Filmfragment Hundred foot journey