Hans Constant
Hans Constant Foto: Adrie Neervoort

Hans Constant, al bijna 50 jaar begeleider van een SBC jeugdteam.

SBC jeugdtrainer: Hans Constant, is al bijna 50 jaar begeleider van een SBC jeugdteam.
Hans staat bij iedereen bekend, als een gedreven trainer. Naast doelgerichte trainingen zorgt hij ervoor, dat het belangrijkste doel van SBC bereikt wordt: namelijk, plezier voor iedere spelertje tijdens wedstrijden en trainingen..
De lagere E teams hadden zijn voorkeur. Dit seizoen is hij actief bij de F jeugd.
Hij wist van spelertjes uit de F 9 , F 10 , F 11 en nieuwe spelertjes, een mooi sterk team ( JO9-6 ) te maken, wat resulteerde in een ongeslagen kampioenschap.!!!
Hans , bedankt voor je jarenlange inzet en SBC hoopt nog vele jaren op jou te mogen rekenen; samen met je vrouw Bernadette.

SBC JO17-1 periodekampioen in de 1e klasse.

Afgelopen zaterdag werd SBC JO17-1 in een uitwedstrijd tegen Wilhelmina Boys JO17-1 periodekampioen in de 1e klasse. SBC stond voorafgaand aan de wedstrijd twee punten voor op Wilhelmina Boys.
Bij winst of gelijkspel was de ploeg uit Son dus periodekampioen, maar bij verlies zou Wilhelmina Boys met die eer gaan strijken.
In het begin van de wedstrijd was Wilhelmina Boys de beste ploeg. Met kunst- en vliegwerk bleef SBC overeind en hield het de 0. Na de eerste storm te hebben overleefd en een aantal zenuwslopende momenten verder, kreeg SBC dan haar eerste mogelijkheden. De 2e mogelijkheid was ook direct raak; Jamie Baars wist een voorzet van Matthijs Udo knap binnen te werken. Het doelpunt kwam op een perfect moment en SBC kreeg daarna steeds meer lucht en het besef dat het vandaag wel eens heel goede zaken kon doen voor de periodetitel, maar ook voor de eindtitel. SBC groeide wat in de wedstrijd en de rust werd gehaald met een 1-0 voorsprong.
Na rust ging SBC wat opportunistischer spelen en kreeg het met Laurens Visscher en Sjoerd Damen voorin ook nieuwe verse kracht. Wilhelmina Boys kreeg nog goede mogelijkheden, maar Jeremy van Fulpen hield zijn goal continu schoon. Voor SBC mocht creƫerde Laurens Visscher nog twee goede kansen, maar ook hij vond uiteindelijk niet het net. Daardoor bleef het tot de laatste seconden spannend. Toen de scheidsrechter na 85 minuten voetbal dan eindelijk voor het einde floot en de 0-1 nog altijd op het scorebord stond, was de vreugde dan ook des te groter.
Het was ditmaal geen hoogstaande wedstrijd van SBC, maar het had dan ook de beste tegenstander van de competitie tegen op het spannendste moment van de competitie. Gelet op alle wedstrijd van de eerste competitiehelft mag SBC JO17-1 zich echter terecht periodekampioen noemen, met 31 punten uit 11 wedstrijden. Nu door voor de eindtitel!

Foto: alle spelers (Jeremy van Fulpen, Daan Spanjaards, Tjeerd van Belen, Bart v/d Ven, Lars Witlox, Mark Rusch, Stijn de Bruijn, Quinten Peeters, Michiel Poelman, Matthijs Udo, David Mischke, Jurian van der Velden, Gijs Rovers, Laurens Visscher, Sjoerd Damen en Jamie Baars) en stafleden (Erit van Fulpen, Roland Vos, Stan Vos, Maik Poetiray en Luc Ross) van SBC JO17-1 (Guy van Wijk ontbreekt op de foto)