Miriam Zwaga
Miriam Zwaga Foto: Adrie Neervoort

Atelier Miriam Zwaga is verhuisd naar Nuenen

De verbindende factor
Kunstzinnig coach,therapeut & beeldend kunstenaar Miriam Zwaga heeft een nieuw onderkomen gevonden in Nuenen. Jarenlang had zij haar atelier aan de Vresselseweg te Breugel.

Door: Arjen Strik

Wij zoeken haar op om haar verhaal te horen. We worden ontvangen in haar sfeervolle verbouwde boerderij "Den Dries", aan het Wettenseind te Nuenen op een steenworp afstand van de Opwettense watermolen.

Vanwaar een nieuw onderkomen?
Miriam verteld: " In de loop der jaren was mijn atelier in Breugel eigenlijk te klein geworden en had daar geen mogelijkheden om te groeien. Naast mijn werk als beeldend kunstenaar, coach en therapeut werk ik ook als familieopsteller. Onder de naam Wonder boven Wonder begeleid ik samen met de Sonse Henriette Thijssen Familieopstellingen & Rituelen. Daartoe was ik aan het rondkijken naar een geschikte groepsruimte Ook privé was ik op zoek naar andere woonruimte.
Een zoektocht naar drie onderkomens die ik in eerste instantie seperaat voerde. Totdat zich deze locatie aandiende waar ik alles in één kon realiseren". Ze vervolgt haar verhaal." Aanvankelijk dacht ik dat ik de financiering van overname- en verbouwingskosten niet zou kunnen financieren maar via mijn uniek 'Crowdfunding' iniatief is het gelukt mijn droom te realiseren".

Hoe heb je de Crowdfunding aangepakt?
Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project te financieren. Het is een soort ruilhandel. Je vraagt financiele steun en je levert een tegenprestatie. Heel veel mensen hebben mij financieel gesteund en evenzoveel mensen hebben mij geholpen met het opknappen van het pand. Een vriendin die me niet met geld kon steunen heeft samen met mijn zoon Krijn een. huiskamerconcert gegeven en de opbrengst kwam ten goede van mijn project, Allerlei spulletjes zijn verkocht die nog her en der uit de boerderij te voorschijn kwamen. Als tegenprestatie verzorg ik o.a. workshops, cursussen, atelierlessen en individuele coaching. Het is overweldigend wat voor initieven er los zijn gekomen en het benodigde bedrag heb ik weten te realiseren. ' I have a dream', werd werkelijkheid."

Inderdaad is het eindresultaat prachtig. We worden rondgeleid door de boerderij en zien de sfeervol ingerichte grote groepsruimte en het ruime atelier. Verder zijn er twee praktijkruimtes, waar collega theraperten en coaches tegen een vergoeding kunnen werken en een schitterend woongedeelte dat uitkijkt over de landerijen.

Je hebt ook een nieuwe naam gekozen, vanwaar dat?
"Ja, mijn onderneming heet inmiddels 'De verbindende factor'. Kunst verbindt mensen met zichzelf, hun groei en hun omgeving. In elk mens schuilt een kunstenaar is mijn overtuiging en middels diverse kunstzinnige werkvormen die ik aanbied komt er inzicht in creatie en persoonlijke groei. Zo bied ik ruimte voor individuele groei en zingeving, voor beeldend werken in het atelier, voor kunstzinnige coaching en therapie, groepswerk voor groei en zingeving en begeleiden we familieopstellingen en rituelen".
Op zaterdag 7 januari is er wederom een Open Dag bij De Verbindende Factor in Nuenen.

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden naar Miriam's activiteiten neem een kijkje op facebook: https://www.facebook.com/miriamzwaga/ of op haar websites www.deverbindendefactor.net en www.wonderbovenwonder.com


Wettenseind te Nuenen