Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Kunstgrasdiscussie en SBC

"We hanteren nog steeds het voorzorgsprincipe" zegt Willem van 't Geloof , voorzitter van voetbalclub SBC. We praten met hem over hoe SBC omgaat met de opgelaaide discussie over kunstgras in de media.

Door: Arjen Strik

In een uitzending van Zembla werd een onderzoek van brancheorganisatie RIVM aangehaald waaruit naar voren kwam dat de rubber granulaat korrels, die zorgen dat de bal kan stuiteren op kunststofvelden, een hoge concentratie kankerverwekkende stoffen bevat.
"Uit voorzorg plannen we zoveel mogelijk wedstrijden van de jeugd in op gras. Helaas kan dat door weersomstandigheden niet altijd. Keeperstrainingen voor de jeugd worden in ieder geval niet meer gehouden op de kunstgrasvelden.

Onderzoek
Willem van 't Geloof vervolgt: "We hebben we een student van de Fontys Hogeschool bereid gevonden een onafhankelijk laboratorium onderzoek uit voeren naar de samenstelling van het rubbergranulaat. Dat kunnen we dan vergelijken met andere onderzoeken, zoals dat van het RIVM en dat van de bandenbranche. Het probleem is dat er geen duidelijke norm is wat wel of niet in het rubbergranulaat mag zitten. Voor speelgoed bestaan die normen wel.
We wachten dus de resultaten van het nieuwe onderzoek van de RIVM af, dat naar verwachting medio december verschijnt en volgen verder de richtlijnen van de KNVB. Dat wil zeggen dat we ook de kunstgrasvelden zullen gebruiken in voorkomende gevallen. Wel kunnen teams of ouders via de leiding aangeven of ze op gras of kunstgras willen spelen."

In gesprek
"Daarnaast zijn we intensief in gesprek met de wethouder Sportzaken. De gemeente is immers eigenaar van de velden. Een aantal kunstgrasvelden zijn volgend jaar aan vervanging van de toplaag toe. Op dit moment worden de kosten van vervanging van de toplaag met een andere opvulling bijvoorbeeld kurk of kunststof onderzocht".


SBC F 6 (JO9-6) ongeslagen kampioen!!!

In mei werd het nieuwe F6 team samengesteld uit spelertjes van F9, F10 , F11 en nieuwe spelertjes.
De trainers Hans Constant en Rick Jansen wisten er in korte tijd een mooi sterk team van te maken.
Bernadette Constant zorgt voor de info naar de ouders toe.
Zij zorgden ervoor , dat naast prestatie gericht zijn, het plezier in het voetbalspelletje voor de spelertjes altijd voorop blijft staan..
Zo werd dit team ongeslagen kampioen met het mooie doelsaldo van 63-18 .!!
63 doelpunten gescoord: de voorhoede van PSV is er jaloers op.!!
Keeper Nycky en zijn achterhoede kregen maar 18 doelpunten tegen.!! Knap hoor..!!
Het team werd uiteraard uitvoerig gehuldigd in de kantine van SBC.
Na de serenade was er een mooie beker voor iedere speler en, traditiegetrouw, de schalen met friet.
PROFICIAT SUPER VOETBALLERTJES VAN SBC!! SBC IS TROTS OP JULLIE.
Proficiat aan de begeleiders: Hans en Bernadette Constant en Rick Jansen.


Afbeelding