Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Taekwon-Do toernooi in Sint Oedenrode

Op 17 en 18 december vindt er een groot Taekwon-Do toernooi plaats in de sporthal de Streepen te Sint oedenrode. Voor de 4e maal organiseert Taekwon-Do Chong Do Kwan dit landelijk toernooi.

Met deelnemers uit zowel Nederland als Belgiƫ zullen vele deelnemers strijden voor de prijzen.
Het toernooi is opgedeeld in diverse groepen. Voor jeugd, junioren en senioren, beginners en gevorderden. Zaterdag is het toernooi voornamelijk voor de junioren en senioren. Ook zullen er op zaterdag jeugdleden t/m 14 jaar deelnemen vanaf blauwe band. Zondag zijn er de meeste deelnemers, het is dan de beurt aan onze jeugdleden met deelnemers vanaf 5 t/m 14 jaar en tot en met blauwe slip.

Er wordt gestreden in diverse Taekwon-Do onderdelen.
Bij de Tuls (Taekwon-Do stijlfiguren) draait het om kracht, correct uitgevoerde technieken, balans, het juiste patroon enz. Zij worden beoordeeld door een vakkundige jury.
Ook zijn er voor de jeugdige deelnemers de Taekwon-Do springtechnieken. De kinderen zullen op grote hoogte een doel moeten raken, wie van de poule zal er het hoogste kunnen schoppen? Op zaterdag zullen de gevorderden spectaculaire schoptechnieken maken op grote hoogte!
De Taekwon-Do breektechnieken worden alleen uitgevoerd door de junioren en senioren. In een daarvoor speciaal ontworpen apparaat worden kunststof planken geplaatst. Met diverse technieken zullen de planken gebroken moeten worden. Bij dit spectaculaire onderdeel kan men goed zien wie met de juiste techniek de meeste planken weet te breken.

Het Taekwon-Do sparring onderdeel is opgedeeld in verschillende klasse, geheel niet raken voor kinderen van 5 t/m 8 jaar, het semi contact sparren voor 9 t/m 12 jaar waarbij niet op het hoofd geraakt mag worden, en voor deelnemers van 13 jaar en ouder waarbij onder de normale semi contact regels wordt gespard. Een vakkundige jury zal hiervoor de punten telling bijhouden.
Uniek van dit toernooi is dat alle deelnemers kunnen strijden tegen alle andere deelnemers van hun poule, zo kunnen ze flink wat ervaring op doen, juist waar dit toernooi voor bedoeld is!
Net als voorgaande jaren zullen wij er een prachtig toernooi van maken. Het toernooi wordt georganiseerd door Chong Do Kwan in samenwerking met de Internationale Taekwon-Do Federatie Nederland. Chong Do Kwan verzorgt Taekwon-Do lessen in Son en Breugel, Schijndel en Sint Michielsgestel. Eerder heeft dit toernooi plaatsgevonden in Son en Schijndel. Nu is gekozen voor sporthal de Streepen, de organisator is nauw betrokken geweest bij de bouw van deze prachtige nieuwe sporthal. Ook met de komst van Meierijstad komen wij graag naar de Streepen met zeer goede faciliteiten voor dit toernooi.
Wij zien u graag bij dit evenement op 17 en 18 december, in Sporthal de Streepen.


Jongens B1 van HTC Son draait op volle toeren

Nadat het afgelopen seizoen al succesvol was verlopen voor de Jongens B1 van HTC Hockey is ook dit seizoen weer goed van start gegaan.
Op het veld heeft deze groep bewezen een solide team te zijn met de vaste spelers van het afgelopen jaar, aangevuld met enkele nieuwe spelers. Het succes is naast de aanwezigheid van Jan en Bas als coaches geheel toe te schrijven aan de inzet en werklust van deze jongens die twee keer per week trainen om het weekend weer goed uit de startblokken te komen. Ook dit seizoen speelt de JB1 weer mee voor de prijzen. De sleutelwedstrijd op het veld was uit tegen Heldmond die nipt werd verloren. Hierdoor was de kans op het winterkampioenschap helaas verkeken. Het zomerkampioenschap 2017 is echter nog steeds een serieuze optie. JB1 zal dan in 2 jaar tijd 2x promoveren.

Naast het veld is dit team in zijn geheel mee gaan doen met de winterkompetitie in de zaal. De eerste wedstrijden zijn gespeelt en de eerste contouren zijn goed zichtbaar. Waar de eerste partij een voorsprong werd afgegeven tot een gelijk spel, werd de tweede wedstrijd vrij eenvoudig gewonnen. Een goede uitgangspositie voor het winterseizoen is gelegd!

Dat er naast het sportieve aspect ook ruimte is voor plezier en een sociale kant blijkt uit de deelname van het hele team aan de door de Ladies Circle georganiseerde Santarun in het hart van Son en Breugel. Het team draagt naast een financiƫle bijdrage bij aan een succesvolle Santarun op 17 december a.s.

Florisse Creative heeft exclusieve opnames gemaakt van dit team in een uitrusting van spelende kerstmannen. De professionaliteit en inzet van zowel de Florisse als het JB1 heb er toe geleid dat de Ladie Circle Son en Breugel twee prachtige promo's ter beschikking heeft en hiermee de Santarun goed kan promoten. Kijk voor hiervoor de facebook van HTC Son hockey


Inloopbridgeclub De Beckart Nijnsel

Uitslag 8 december
1. Riet vd Laar en Zus vd Rijt 74.43%; 2. Lies Vissers en Ben vd Steen 65.54%; 3. Tineke Klomp en Riet Verstappen 52.21%; 4. Guus Plevier en Fried vd Laar 48.14%. Iedere donderdagmiddag inloopbridge. Iedereen is welkom. Start om 13.30 uur. Info 0413 474297.


BC 't Koffertje '94

Uitslag BC 't Koffertje '94 van 12 december
A-lijn: 1 Willem Pieters & Harrie van Rijbroek 58,33; 2 Ad van Helvoort & Jan van Lanen 54,17; 3 Tonnie & Ton van Acht 53,33
B-lijn: 1 Wil Merkelbach & Jeanne Swinkels 61,72; 2 Rietje Donker & Nelly van Zon 58,96l 3 Tonny van Acht & Ben van der Steen 56,61


Afbeelding