Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Stedentennis dag 3: Teamtennis Son tegen
Tennisschool Gijs

Het beloofde een spannende dag te worden, Tennisschool Gijs had net als ons een keer ruim verloren en een keer ruim gewonnen.
Om 9 uur startte de warming-up met drie nieuwe spelers in het talententeam; Lucas van Bruchum, Ryan Damnati en Aisah vd Lee kwamen ons team deze keer versterken.
De spelers leken er klaar voor, ontspannen gezichten keken terug naar de coaches die vandaag met veel aanwezig waren. Terwijl de tegenstanders net voor 10 binnen kwamen druppelen waren onze spelers al goed opgewarmd, mentaal voorbereid en klaar voor de strijd.

Bij het Stedentennis worden er in de categoriën t/m12, t/m14, t/m16 en t/m 23 door twee spelers van beide geslachten wedstrijden tegen het andere team gespeeld. Elke speler speelt zodoende een enkelpartij en een dubbelpartij. Na de enkelpartijen stond het na spannende wedstrijden 17-15 voor de tegenstanders. De dubbelpartijen zijn echter een kwaliteit van het team, dit bleek ook in het resultaat. Uiteindelijk won Team Tennis Son met 25-23 en lijken zij uiteindelijk toch een top 3 klassering in de poule te kunnen bewerkstelligen. Volgende keer wacht de nummer 1 bij een uitwedstrijd. Onze toppers zijn er klaar voor om het deze spelers ontzettend lastig te gaan maken, wij zijn nu al benieuwd.


Waterpolodames Argo bieden goed partij

Afgelopen weekend stond het duel tegen de koploper Njord uit Veldhoven op het programma voor de waterpolodames uit Rooi.

De ploeg heeft het dit seizoen behoorlijk zwaar. Door afwezigheid van wat routiniers maar ook door de huidige vorm van het gehele team bevindt de ploeg zich in degradatieproblemen. Iets wat vooraf redelijk ondenkbaar was, maar nu toch echt een feit. Argo staat op de 3e plaats van onderen, met maar 3 punten meer dan de ploegen onder hen. En winst tegen de koploper mag niet verwacht worden van het team in de huidige fase van de competitie. Dat was dan ook de reden waarom coach Anja van Wanrooij het dit keer over een gehele andere boeg gooide wat betreft tactiek. Door het spelen van een goede zone werd het duel een stuk minder fysiek en werd de tegenstander gedwongen tot schoten vanuit een 2e lijn. Dat Njord ook vanuit dergelijke situaties aardig weet te scoren, was te verwachten. Maar toch hadden ze moeite met het spel wat Argo speelde en juist Argo leek hierdoor steeds beter in de wedstrijd te komen. Het laatste partje van de wedstrijd werd zelfs in het voordeel van Argo beslist, helaas gingen de eerste 3 naar Njord toe. Met een eindstand van 8-13 mag Argo tevreden zijn, het spel geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Doelpunten van Argo werden gemaakt door Paula Smith (2x), Renske vd Burgt, Josine Raaijmakers (4x) en Liesbeth vd Korst. De komende weken zullen de dames gaan gebruiken om alles weer op de rit te krijgen zodat er punten gehaald gaan worden. Pas 14 januari wordt de competitie vervolgd tegen Nayade.

CJ1 - VZV Njord 2-20
CM1 - VZV Njord 2-7
D1 - AquAmigos 1-8
Dames 1 - VZV Njord 8-13
E1 - VZV Njord 10-11
Heren 1 - VZV Njord 4-8


Argo Sprintkampioenschappen

Afgelopen zaterdag zijn de Argo Sprintkampioenschappen gehouden in zwembad 'De Neul'. 27 Zwemmers en zwemsters hebben aan deze wedstrijd deelgenomen waarbij iedereen 3 of 4 afstanden heeft gezwommen. Nadat alle afstanden gezwommen waren, werden de medailles voor de verschillende leeftijdscategorieën uitgereikt. De volgende zwemmers en zwemsters mogen zich Sprintkampioen noemen in hun categorie: Lara der Kinderen, Luuk Janssen, Esmee Broeren, Veerle Dahler, Anke Verstappen, Leonie Habraken, Sem van Eijndhoven, Sanne Peters, Lars Diesch, Maartje van Stiphout, Pascal van Bakel en Kyra Jongman.

De zwemmers en zwemsters die geen plaatsje op het podium wisten te bemachtigen ontvingen een fraaie herinneringsmedaille. Iedereen ging dus met een medaille naar huis.

Komende zondag nemen een aantal zwemmers van de Wedstrijdgroep deel aan een limiet wedstrijd in zwembad De Warande in Oosterhout, aanvang 14.15 uur.


Veel PR's voor fanatieke zwemmers

Afgelopen zondag zwom een groep van 15 DBD-zwemmers mee met de junioren-jeugd-senioren wedstrijd in het eigen bad in Best. In het eerste deel van de wedstrijd deden de zwemmers mee aan 33 persoonlijke afstanden. Hierbij werden maar liefst 17 Persoonlijke records behaald en
14 finaleplaatsen. Echter door strenge regels en blessures konden slechts 9 finaleplaatsen gebruikt worden, waarvan 7 plaatsen werden ingenomen door de zwemmers uit Son en Breugel. Alle finaleplaatsen werden omgezet in medailles. In de finales werden nog 2 PR's gezwommen.
In de afsluitende estafettes kon DBD maar liefst 3 estafetteteams opstellen die de 4x 100 meter wisselslag gemengd zwommen. In elk team zat tenminste een zwemmer uit Son en Breugel. Met name DBD 2 en 3 maakten het de eerste 250 meter zeer spannend. DBD 2 kon echter overtuigend winnen. In de serie erna zwom DBD1 tegen de teams van Thalassa en Lutra. DBD1 werd in totaal eerste van alle estafetteteams.
Bobby van Dijk behaalde op zijn 200 meter rugslag zijn limiet voor het NK jeugd.
Medailles Sonse zwemmers:
Nienke Versteegen 2x goud, Tim Versteegen goud en brons, Ingrid Versteegen 2x zilver en Wout van Dijk 1x zilver


Afbeelding