Georgina Maas en haar paard Quinto’s Kasper Foto:

Corridor D1 snel klaar met
Altior D3

Vorige week werd helaas de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Vessem D1 kansloos verloren. Op 10 december was er een mooie gelegenheid om tegen het nog puntloze Altoir D3, deze opgelopen kater weg te spoelen.

De Corridor D1 pakt Altior D3 direct hard aan en binnen enkele minuten geeft Mirna de bal aan Linn die knap afrond. Een paar minuten later is het weer raak. De inzet van Maud Schalken belandt op de rand van de korf, maar in de rebound is het opnieuw Linn die raak gooit. Het lijkt een gemakkelijke middag te gaan worden, maar Altoir D3 komt vrij snel terug in de wedstrijd na een mooie aanval: 2-1. De meiden uit Heeswijk-Dinther hebben echter valse hoop, want Corridor D3 dendert door. Opnieuw is Linn succesvol als ze in de rebound doeltreffend is: 3-1. Maud Schalken heeft pech als de bal op de rand van de korf springt. Maar na een counter via Anne en Linn gooit Mirna in tweede instantie de bal in de korf: 4-1. Een paar minuten later herhaald ze het kunstje opnieuw, nadat Ellis de bal knap onderschept en Mirna instelling brengt. Het lijkt wel een schiettent en Altoir wordt compleet weggespeeld. Ellis gooit van grote afstand in de korf: 6-1 en na een een mooie combinatie scoort Anne de zevende treffer op aangeven van Lisa. Vlak voor rust heeft Lisa pech als de bal op de kunststof korf stuitert, zodat het 7-1 blijft.

In de tweede helft het zelfde beeld. Corridor D1 is vele malen sterker. Maud Schalken en Fenne hebben echter geen geluk in de afwerking. Na een onhandige verdedigende actie van Altior D3 krijgt Corridor D1 een strafworp. Maud Schalken gooit net naast de korf, maar vanuit een afstand van ongeveer 20 meter haalt Maud Swinkels keihard uit en raast de bal in de korf. Ook Fenne heeft succes als ze van een flinke afstand raak gooit: 9-1. Als Ellis op één haar na de korf mist, reageert Lisa attent en scoort ze de tiende treffer. De groen witte uit Breugel willen nog meer doelpunten maken, maar Ellis en Maud hebben het vizier niet op scherp staan. Altior D3 krijgt nog de kans in de vorm van een strafworp, maar deze mogelijkheid laten ze onbenut. Vlak voor tijd mag Anne van Roon invallen. Ze speelt bij de E pupillen en kan zo wat ervaring opdoen bij de "grote" D.
De vele kansen die er in de slotfase nog volgen worden niet verzilverd en zo wint De Corridor D1 vrij eenvoudig met 10-1 van deze laagvlieger.
Een mooi en belangrijk resultaat, want de komende twee tegenstanders, toevallig beide uit Schijndel, maken op dit moment de dienst uit in de competitie. De twee koplopers Celeritas D1 en Avanti D1 deelden vandaag de punten (6-6).
Volgende week moet Corridor D1 in het altijd lastige Schijndel waar Avanti D1 de gastheer zal zijn. Na de jaarwisseling komt Celeritas D1 naar Son. Bij een goed resultaat de komende wedstrijden kan Corridor D1 zomaar een rol gaan spelen voor het kampioenschap.

Corridor 1 verliest thuis met klein verschil

Afgelopen zondagavond stond korfbalverenging Rosolo uit Reusel op het programma.
Dit maal een bijzondere wedstrijd aangezien de tegenstander, onder andere, bestond uit een oud trainer en oud speelster van de Corridor. De wedstrijd ging gelijk aan elkaar op en de Corridor had een goede kans om eindelijk een keer de punten te gaan pakken. Beide ploegen hadden aanvallend moeite met score waardoor wij de rust ingingen met een 4-6 achterstand. Na de rust liep Rosolo een aantal doelpunten uit waardoor de Corridor weer moest gaan score om de punten te gaan pakken. Elke keer als de Corridor een doelpunt scoorde wist Rosolo toch voor te blijven en een doelpunt te maken. Uiteindelijk is de stand 14-16 geworden in het voordeel van Rosolo.
Wij bedanken al het publiek dat afgelopen zondag naar de wedstrijd is komen kijken. Dit wordt erg gewaardeerd en wij hopen jullie weer te zien bij onze volgende thuis wedstrijd!