woensdag 14 december

Ars Longa Kunstavond

Op woensdag 14 december houdt Ars Longa haar laatste kunstavond van dit jaar. Annelies Schoth houdt een inleiding over Hinter dem Vorhang", de afscheidstentoonstelling van directeur Beat Wismer van het Kunstpalast in Dusseldorf. Ruim 200 werken, van Titiaan via Rubens naar Gerhard RIchter, van renaissance en barok tot hedendaagse kunst, tonen de motieven sluier en gordijn.
Hotel Restaurant La Sonnerie Nieuwstraat Son en Breugel Aanvang 20.00 uur Entree €2,- voor leden Ars Longa gratis.

donderdag 15 december

Kerstfietstocht naar Joe Mann van de fietsclub PVGE.

Woensdag 15 december houdt de fietsclub PVGE haar kerstviering in Joe Mann. Vanaf 10.00 uur vertrekken we hiervoor vanaf het 17 Septemberplein. De route gaat via de wijk 't Zand en de Houtense Brug ten zuiden van het kanaal richting Best, om via het fietspad langs de weg Best - Son weer terug te keren. Om 10.40 uur komen we aan bij Joe Mann voor een verblijf van een uur om in een kerststemming gezamenlijk koffie te drinken en je goed te doen aan een stuk warm appelgebak. Om 12.30 uur zijn we weer terug op het 17 Septemberplein. Verdere inlichtingen bij clubcoördinator: Herman Hendriks, tel.: (0499) 473042; e-mail: herman.j.hendriks@kpnmail.nl

vrijdag 16 december

Bijeenkomst Buurtpreventie !

16 december 20.00 – 22.30 uur in Braecklant, Amerikalaan 2 Vanuit verschillende hoeken komen er signalen dat buurten zich steeds vaker bezig houden met buurtpreventie. Niet alleen om het te voorkomen maar ook omdat het daadwerkelijk voorkomt. Een onderwerp waar iedere buurtbewoner wel mee te maken heeft. Kom daarom naar onze buurtpreventie bijeenkomst op vrijdag 16 december van 20.00 uur - 22.30 uur. Georganiseerd door buurtverbinders van Buurtplein De Happy Gentiaan (DHG). Meer info: Caspar Eras, ceras95@gmail.com of mobiel 0631992262

Ontsteken lampen kerstwensboom

Vanaf 18.30 uur is het gezellig rondom de kerstwensboom op het Raadhuisplein. Wethouder Visser zal rond 18.45 de lampen in de bom ontsteken en daarna zullen de eerst 10 wensen bekend worden gemaakt.
Ook is er een kerstman aanwezig die nog graag een hartewens voor een ander mens in ontvangst neemt. Muzem zal het geheel muzikaal omlijsten, en ook een heus Dickens gezelschap zal voor de juiste sfeer zorgen.
Begin één van de mooiste weekenden van december goed en kom naar de kerstwensboom.

Kunsthuys met de feestdagen

Expositie Adalbert Gans 'Light up' vrijdag 16 december (16.00 – 20.00) Expositie met lichtobjecten 'Wachters' van Gans als vuurtorens in de donkere dagen voor kerst.
Kunsthuys Best Sonseweg 39 Best www.kunsthuysbest.nl

zaterdag 17 december

Opening kerststal met lampionoptocht

De kerststal in het hertenkamp aan de dommelpas zal dit jaar geopend worden op zaterdagmiddag 17 december om 17.15 uur. Voorafgaand is er weer een sfeervolle lampion optocht met muziek. Vertrek om 17.00 uur vanaf het kerkplein bij de Genovevakerk Wel even je eigen lampion meebrengen.

SantaRun Son en Breugel

Doe mee aan het feelgood event van het jaar: De SantaRun Son en Breugel! Ladies' Circle Son en Breugel organiseert op zaterdag 17 december een SantaRun in Son en Breugel. De SantaRun is een 'funloop' die voor iedereen toegankelijk is. Steun de goede doelen (schoolschaaten en make-a-wish) met jouw deelname aan de SantaRun Son en Breugel. Alle deelnemers lopen verkleed als kerstman het parcours en kleuren zo ons dorp rood! Ervaar ook de gezelligheid, het gevoel van saamhorigheid en de warmte in de koudste tijd van het jaar. Meer informatie vind je op: http://son-en-breugel.santarun.nl/ en https://www.facebook.com/SantaRun-Son-en-Breugel-920271014743942/ De start is om 16.00 uur in het centrum van Son en Breugel

Ons Dorp Live

Twee jaarlijks live muziek festival voor en door Son en Breugel op zes locaties in het centrum van Son, met zeven podia's en 24 bands. Alle locaties liggen op loopafstand van elkaar, er zijn verschillende muziekstijlen te horen. De eerste band treed op om 19.30 uur. De toegang is gratis

IJsfeest Son en Breugel

IJsbaan voor jong en oud, 3 weken lang een heerlijke sfeer en veel plezier! Kom gezellig schaatsen op de IJsbaan van Son en Breugel op het Kerkplein. De ontmoetingsplek van Son en Breugel Meer informatie via de site www.ijsfeestsonenbreugel.nl en in de ijskrant die volgende week 14 december onderdeel is van DeMooiSonenBreugelKrant. Vanaf zaterdag 17 december is de ijsbaan geopend.

zaterdag 17 december tot maandag 19 december

Kunsthuys met de feestdagen

'Shopping D-light' zaterdag 17 & zondag 18 december (13.00 – 17.00) Kerstfair met een diversiteit aan luxe cadeau artikelen. Opening expositie 'Bright!' maandag 2e Kerstdag (13.00 – 17.00) Galerie weer verrassend anders,enkele nieuwe kunstenaars en nieuwe werken.
Kunsthuys Best Sonseweg 39 Best www.kunsthuysbest.nl

zondag 8 januari

Kunsthuys met de feestdagen

Nieuwjaarsreceptie 2017 zondag 8 januari (13.00 – 17.00) Receptie voor al onze (toekomstige) relaties, u en uw vrienden zijn van harte welkom om samen met ons te proosten op een voorspoedig 2017! Graag tot ziens en alvast namens het hele KUNSTHUYS-team; fijne feestdagen en een liefdevol 2017
Kunsthuys Best Sonseweg 39 Best www.kunsthuysbest.nl

zondag 18 december

Kerst Super Kienen

Op zondag 18 december is het Kerst Super Kienen in het Vestzaktheater in Son en Breugel. Met een hoofdprijs van € 450,- en een bonusprijs. Overige prijzen Televisie, 1 jaar gratis kienen, kerstbloemstukken en vele mooie geldprijzen. Voor iedere bezoeker een prijsje en gratis koffie.Aanvang 19.30 uur. Zaal open 18.00 uur Opbrengst is voor de harmonie Pro Honore et Virtute

Volkskerstconcert 2016

Zondag 18 december wordt in de kerk St. Petrus Banden te Son voor de twaalfde keer het Volkskerstconcert gehouden. Dit jaar is de laatste keer dat de organisatie in handen is van de Stichting Amuson. Geniet nog een keer van fraaie kerstliederen in moderne muzikale bewerkingen uitgevoerd door een groot projectkoor, orkestmuziek en zing zelf mee met de kerstsamenzang.
Onder het motto`Kerstmis een feest voor jong en oud` bent u van harte welkom bij dit concert. De uitvoering vindt plaats in de kerk St. Petrus Banden aan het Kerkplein te Son, aanvang 15.00 uur, toegang gratis met collecte bij het uitgaan van de kerk. Na afloop wordt u koffie met een lekkernij aangeboden.

Drie-luik Slagwerk

Nog net in 2016 presenteert de Harmonie u dit keer een prachtig drie-luik van geweldig slagwerk. Een uniek optreden van drie slagwerkgezelschappen onder leiding van Patrick van den Heuvel. Tijdens deze ritmische middag treedt allereerst onze eigen Malletgroep van Pro Honore et Virtute op. Ervaren slagwerkers en slagwerkers die gevorderd zijn in hun opleiding. Als gasten spelen ook de slagwerkgroepen van het Veldhovens Muziekkorps en van Harmonie ODIO uit Vinkel. Met dit drie-luik belooft het een zeer verrassende middag te worden. Wie wil komen luisteren is dan ook van harte welkom. Dan dient u er echter wel rekening mee te houden dat het moeilijk stilzitten is bij deze muzikanten. Ik kan u verzekeren, luisteren naar slagwerk werkt aanstekelijk. De toegang is gratis. Voor informatie: communicatie@phev.nl

Kerst op zorgboerderij de Krakenburg

Kerst op zorgboerderij de Krakenburg Opening van onze "levende" kerststal op zondag 18 december om 13:30 uur ! Herberg geopend vanaf 13:00 U bent hierbij van harte welkom om samen met de deelnemers, wethouder Mevr.van Brakel en W'an Klank hieraan een feestelijk tintje te geven. Aansluitend gezellige livemuziek, met de geweldige bands Cover it Up, Evi Schuts– de voice van Nuenen,- en PUNT.NL !
De Krakenburg, Olen 50, Nuenen Entree: Gratis

Vredesmeditatie in Breugel

Samen stil zijn Samen stilstaan bij vrede in jezelf Vrede in de wereld Samen zijn
Eind van het jaar: een open ochtend voor iedereen die belangstelling heeft. Een ochtend met klank, gedichten, geleide meditatie en stilte……. Neem evt. een meditatiebankje of kussen mee. Er zijn ook stoelen. Na afloop kun je nog wat drinken. Je bent van harte uitgenodigd en we verheugen ons op je komst. Kosten €2,- en een vrijwillige bijdrage, die ten goede komt aan "Artsen zonder Grenzen".
Zondagochtend 18 december 2016 10.00 uur – 11.30 uur in de "Zonnekamer" van De Boerderij Breugel
De Boerderij Breugel is te bereiken via Parkeerterrein van Sporthal De Bongerd, Asteroïdenlaan 2, 5694 VR Breugel Info: Marianne Plantinga tel. 0492 331388 of Gini van Mechelen tel. 0499 475070

Concert in kerstsfeer "Primavera" met medewerking van soliste Bertine van den Boom en Ozzy on Sax.

Op zondag 18 december 2016 organiseert Primavera haar jaarlijkse concert in kerstsfeer. Het concert vindt plaats in de Sint Servatiuskerk in Lieshout en begint om 14.00 uur. De entree is gratis.
Het eerste deel van het concert zal bestaan uit kerstliederen zoals "Christmas Lights", "Winter Wonderland" en ook het kleine en fragiele "Frieden", gezongen door Primavera.

tot maandag 19 december

Dichterbij in Beeld

Dichterbij in Beeld Vijf dichters van het collectief "DichtBij " selecteerden hun mooiste gedichten. Zestien beeldend kunstenaars van kunstvereniging Ars Longa lieten zich erdoor inspireren, in schilderijen, foto's en sculpturen. Het resultaat is een uniek ensemble van kunst om te lezen, te kijken en te genieten. "Dichterbij in Beeld", een bijzondere tentoonstelling in de Dommeldal bibliotheek van Son en Breugel. De tentoonstelling kan tot 19 december worden bezocht, tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Nadere informatie is te verkrijgen bij: Annelies Schoth( 0499-471003) Ad van Etten (0499-460136)

maandag 19 december

Bijeenkomst lotgenoten prostaatkanker in inloophuis De Cirkel Helmond

Als u prostaatkanker heeft, kan het zijn dat u behoefte heeft aan lotgenotencontact. Het uitwisselen van ervaringen en het delen van gevoelens met iemand in een vergelijkbare situatie kan u helpen. Lotgenoten hebben vaak aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen. Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie belangrijke steun geven. Daarom bent u van harte welkom op donderdag 19 december in inloophuis De Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond. We beginnen om 14.00 uur tot 16.00 uur. Ook uw partner, familie en begeleidende kennissen zijn welkom. Het thema is: Voor welke behandeling heb je gekozen en wat zijn de gevolgen? De bijeenkomst is gratis.

tot zaterdag 31 december

Ars Longa expositie in de Sonnerie.

Een nieuwe Ars Longa expositie in de Sonnerie. Willem Berkers toont KLEUR RIJK, "een kleurrijke relatie tussen een afbeelding op een foto en het fotopapier". De werken zijn gemaakt in samenwerking met fotografe Myriam Merks. De expositie tot 31 december dagelijks te bezoeken tijdens openingstijden van La Sonnerie