Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Opening Kerststal hertenkamp met lampionnenoptocht

Op zaterdagavond 17 december aanstaande opent wethouder Kees Vortman de Kerststal in het hertenkamp aan de Dommelpas in Son en Breugel.

Volgens een inmiddels vaste traditie gaat een stemmige lampionnenoptocht aan deze opening vooraf. Deelnemers voor de optocht kunnen verzamelen vanaf 16.45 uur op kerkplein St. Genovevakerk in Breugel. Iedereen dient wel zelf een lampion mee te brengen.

De optocht start stipt om 17.00 uur, waardoor de aankomst bij de Kerststal in het hertenkamp om 17.15 uur zal zijn. Daar wacht voor iedereen een beker warme chocolademelk.

De Kerststal in het hertenkamp is te bezoeken vanaf zondag 18 december 2016 t/m 6 januari 2017, dagelijks van 10.00 – 18.00 uur.
De Kerststal in Son en Breugel wordt altijd goed bezocht, ook door kijkers van buiten de gemeente. Dat komt onder andere omdat de stal in de kerststallenroute van de VVV staat.

ln verband met de recente uitbraak van vogelgriep heeft de beheerder van het Hertenkamp, Cor Essens, contact gehad met de dierenarts. Vooralsnog ziet de dierenarts geen reden de activiteiten niet door te laten gaan. Het pluimvee is vanaf de uitbraak afgeschermd en bezoekers van de kerststal zullen niet in contact komen met deze dieren. Voor de overige bewoners van het Hertenkamp is de vogelgriep niet besmettelijk. Uiteraard zal de beheerder blijven bekijken of opening van de kerststal verantwoord is.


Pub quiz in café 't Hart van Son

Afgelopen donderdag was er weer de maandelijkse Pub QUIZ in 't Hart van Son. Het blijkt dat steeds meer vriendengroepen de weg weten te vinden naar 't Hart van Son voor de quiz maar ook om een gezellige avond te hebben. Het was weer een topavond vol spanning en gezelligheid. De spanning in de top was om te snijden en de quiz werd beslist in de allerlaatste ronde. Er zijn 8 rondes met elk 10 vragen. Vragen die variëren over het laatste nieuws, sport, muziek, fotofragmenten enz. De groepen kunnen bestaan uit maximaal 5 personen en minimaal 2 personen. En elke groep schrijft zich in onder een door hun zelf verzonnen naam. Er mag niets via mobiele telefoon, i pad of wat dan ook opgezocht worden. Het is zuiver kennis hebben over bepaalde onderwerpen of een gok wagen op de vraag. De Italian Pancakes moesten deze avond de overwinning laten aan de Quizpanda's. De Dutch Dynamite werd knap 3e net voor de dames van de Baronielaan. De uitslag was als volgt;

1 Quizpandas met 73,5
2 Italian Pancakes met 72,5
3 Dutch Dynamite met 71,5
4 De Dames van de Baronielaan met 71
5 Team Intiem met 67
6 Horen Zien en Zwijgen met 65,5
7 Tafel 3 met 63
8 Kwist het wel met 61,5

De volgende quiz is op WOENSDAG 11 JANUARI as. Dit is de JAAROVERZICHTSQUIZ en het beloofd weer een spannende maar ook weer een gezellige avond te worden…Wie gaat er op de eerste quiz in 2017 met de eerste plaats strijken.
Team 't Hart van Son TOT DAN