De wensboom in 2015
De wensboom in 2015 Foto: Annemieke van Tinteren

In Son en Breugel is altijd wat te doen

Het weekend van 16, 17 en 18 december is een heel bijzonder weekend. Niet alleen start op zaterdag het IJsfeest maar ook de SantaRun, Ons Dorp Live, opening kerststal bij het hertenkamp, volkskerstconcert in de St. Petrus banden kerk en als afsluiter een koopzondag.

Vrijdag 16 december
Maar eerst gaan we op vrijdag 16 december allemaal om 18.30 uur naar het Raadhuisplein in Son en Breugel, waar wethouder Visser de verlichting van de kerst(wens) boom zal ontsteken. Direct daarna zullen de eerste tien wensen bekend worden gemaakt die in vervulling zullen gaan in het kader van "een hartewens voor een ander mens" Een mooi gezamenlijk initiatief van de LionsClub Son en Breugel en de ondernemers in het centrum van Son en Breugel. De wensen kunnen ook na vrijdag nog ingeleverd worden tot 12 december in de bibliotheek van Son en Breugel.
Tijdens de sfeervolle bijeenkomst zal een Dickensgezelschap van buurtvereniging Gehurterbij aanwezig zijn en zullen Eric van de Ven, Erica van Dijck, Annelies Hilgerdenaar, Rob Hilgerdenaar en Benjo Plandsoen die samen "Muzem" vormen optreden. De naam staat voor muziekgroep Emiliusschool. Alle leden van de groep werken op de Emiliusschool bij Zonhove. Muzem verzorgt al jaren de muziek bij diverse gelegenheden. Dus ook tijdens het ontsteken van de Kerst (wens) boom.

Zaterdag 17 december
Terwijl de de podia in de cafés en ander locaties worden opgebouwd voor Ons Dorp Live start die middag om 16.00 uur de SantaRun, een "feelgoodloop" van 7 kilometer.
Met meer dan 300 deelnemers mag deze eerste SantaRun georganiseerd door de LadieCircle van Son en Breugel een succes genoemd worden. Alle deelnemers zullen gekleed in een Kerstmannenpak het parcours afleggen, ondersteund door muziek en natuurlijk het publiek. De opbrengst van dit alles gaat natuurlijk naar een goed doel, zo doen de lady's dat.
Terwijl de Santa's hun rondje lopen is het ijsplezier op en rond de tijdelijke IJsbaan gestart, drie weken schaats plezier met veel activiteiten rondom de IJsbaan, zie de bijlage in de krant voor meer informatie hierover. Om 19.30 uur zal het unieke muziekfestival Ons Dorp Live starten: 24 bands op 7 podia in ons dorp. Een gratis festival dat voor de zesde keer plaats zal vinden.

Zondag 18 december
Deze zondag nodigen veel ondernemers in het centrum van Son u uit om de kerstinkopen te komen doen. Speciaal daarvoor doen zij voor u de deuren open van 12.00 tot 17.00 uur. Ook kunt u die middag nog eens binnenlopen bij het Vestzaktheater voor een drie-luik slagwerk optreden van o.a. de malletgroep van onze harmonie. Om 15.00 uur start in de St. Petrus Banden Kerk een volksconcert.

In Son en Breugel is altijd wat te doen, fijn weekend!


Muzem
Scouting Dutmella bij de vuurkorf