Rob Verschuren
Rob Verschuren Foto: Annemieke van Tinteren

Voor de 37e keer Krutjesgatse zittingsavonden

De voorbereidingen voor de Krutjesgatse Zittingsavonden zijn in Son en Breugel inmiddels in volle gang en de commissie is o.l.v. eindregisseur Patrick Wijns al enkele maanden druk doende er met veel passen en meten, luisteren en beoordelen weer een spetterend en bruisend programma van te maken, dat de fameuze reputatie van deze carnavalsavonden gestand zal doen.

"Krutjesgat, zoals het lacht, zingt en danst…en stil is op het juiste moment". Dat was het nieuwe motto van de Krutjesgatse Zittingsavonden, dat een paar jaar geleden door de organisatie werd gelanceerd. Stilte en aandacht voor de tonpraters, maar ook een uitbundig feest tijdens het meedeinen op de dans- en zangacts, dat waren de belangrijkste punten Er is getracht een betere opbouw in de avond te creëren, waardoor de verschillende acts beter tot uiting kwamen. Het kwam het verloop van de zittingsavonden zeker ten goede
De artiesten kwamen geweldig tot hun recht door de aandacht, die zij kregen voor hun act.
Dit heeft geleid tot rust en stilte in de zaal tijdens de tonpraters en een uitbundig feest aan het eind bij de muzikale acts. En zo moet het ook zijn.

De Krutjesgatse zittingsavonden worden in 2017 alweer voor de 37e keer gehouden en de belangstelling in het Sonse lijkt alleen nog maar toe te nemen. De formule op zich is dan ook ijzersterk gebleken in de voorgaande jaren. Als vanouds zijn de zittingsavonden een groots spektakel met uitsluitend talent van eigen bodem op twee vrijdagen en twee zaterdagen van opeenvolgende weekenden in februari in de grote carnavalstent op het Kerkplein.
De zittingsavonden worden dit keer gehouden op vrijdag 10 februari, zaterdag 11 februari, vrijdag 17 februari en zaterdag 18 februari. Een keur van plaatselijke artiesten, zangers, dansers, musici, tonpraters en wat dies meer zij is op dit moment doende de laatste hand te leggen aan ongetwijfeld weer hoogstaande, spectaculaire en in elk geval oogstrelende acts. Ook de tonpraters zijn alweer een aantal maanden met hun traditionele zondagochtendsessies gestart en het ziet er naar uit, dat ook zij weer een aantal mooie acts op de planken zullen brengen. Veel vertrouwde gezichten telt het programma, maar er komen ook enkele nieuwkomers aan bod.

Aan Prins Ronald, de op dit moment regerende dorstlustige hoogheid van Krutjesgat zal in elk geval weer een prachtig programma worden aangeboden waar vier avonden lang ook door een met 800 toeschouwers per avond afgeladen feesttent met volle teugen van zal worden genoten.
De voorverkoop voor de leden van de carnavalsvereniging is inmiddels voorbij en de kaarten vlogen zoals te doen gebruikelijk in rap tempo de deur uit.

De kaartverkoop voor iedereen start vanaf 7 januari 2017. Vanaf 10:00 uur bij Café-restaurant De Zwaan (maximaal 2 voor een zaterdagavond per persoon) en vanaf 11:00 uur online via de website van de Krutjesrapers www.krutjesrapers.nl Daarna ook nog voor zover nog voorradig in de losse verkoop bij Café-restaurant De Zwaan en A. Boudewijns Schoenmakerij en Lederwaren (geen limiet op aantal kaarten).
Het worden ongetwijfeld weer memorabele , sfeervolle en oergezellige avonden in Krutjesgat.