Arjen Strik
Arjen Strik Foto: Adrie Neervoort

Onze nieuwe correspondenten

Huis-aan-huiskranten zijn niet weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. Dat blijkt niet alleen uit een rapport van Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM). Maar ook uit de reacties die wij krijgen op DeMooiSonenBreugelKrant. Wij groeien nog steeds.

Daar zijn we heel blij mee, maar hierdoor zijn wij natuurlijk ook steeds op zoek naar correspondenten, inwoners van Son en Breugel die ons voorzien van mooie verhalen uit ons eigen dorp.
Mensen die iets hebben met taal, nieuws, verhalen en ons dorp.

Daarom stellen wij graag twee nieuwe correspondenten aan u voor. Zij zullen het bestaande team versterken en voor u verhalen gaan schrijven in DeMooiSonenBreugelKrant.
Wilt u ook schrijven voor DeMooiSonenBreugelKrant mail dan voor meer informatie naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl
DeMooiSonenBreugelKrant elke week weer bezorgd bij meer dan 7000 brievenbussen in Son en Breugel, meer dan 22.000 lezers per week. En ook altijd te volgen op www.mooisonenbreugel.nl


Even voorstellen Arjen Strik

Sinds enige tijd ben ik betrokken als correspondent bij de Mooisonenbreugelkrant. Ik zag een oproep staan "Schrijvers gezocht" en dacht dat is iets voor mij. Mijn naam is Arjen Strik. Ik ben 59 jaar en getogen in Son en Breugel. Na vele omzwervingen door Nederland ben ik nu weer woonachtig in Son.
Het bedrijf waar ik werkte, ik kom uit de HRM-hoek, ging failliet en ik kampte met gezondheidsproblemen. Dat laatste gaat nu weer goed, al loop ik beroerd en heb ter ondersteuning een stok. Maar zie dat maar als mijn handelsmerk, uw reporter "plus".
Mijn persoonlijke eigenschappen zijn: nieuwsgierig; fantasierijk; creatief; sociaal bewogen en taalvaardig.
Deze eigenschappen komen mij goed van pas om te schrijven voor de Mooisonenbreugelkrant. Deze krant spreekt mij aan door haar positieve berichtgeving, heldere artikelen en mooie vormgeving.
Ik hoop u met mijn stukjes te inspireren. Ik vind het van belang om mee te doen en ben geïnteresseerd in de samenleving. Ik zie het als een kans om zo als correspondent weer bij het wel en wee van Son en Breugel betrokken te worden. We wonen in een mooie gemeente, met geëngageerde inwoners en vele schrijvenswaardige initiatieven van bedrijven, verenigingen en burgers. Wat beweegt deze mensen? Wat zijn hun passies? Waarom doen ze wat ze doen? Dat vind ik interessant en vind het dan ook mooi voor de krant op pad te gaan en te zien welk verhaal of nieuwsfeit er achter de initiativen van mensen schuilt. We hebben een geweldig huisaanhuisblad de Mooisonenbreugelkrant die daar verslag van doet. Ik ben trots daar een bijdrage aan te kunnen leveren.


Even voorstellen
Elly Willemsen-Dimmendaal

In Ellecom een klein dorpje aan de Veluwezoom ben ik geboren en daar heb ik ook mijn schooltijd doorgebracht. Het was een prachtige plek om je jeugd door te brengen. Verder heb ik nog enige tijd in Arnhem en Doetinchem gewoond.
Maar nu woon ik al de helft van mijn leven in Noord-Brabant in Son en Breugel en ben daar zeer tevreden mee.
Een van de eerste dingen die mij na Doetinchem opviel, was dat de mensen in winkels en restaurants zo vriendelijk zijn.
In Arnhem had ik de Schoevers secretaresse opleiding gevolgd maar snel geconcludeerd dat dat niet echt iets voor mij was.
Toen ben ik Nederlands M-O.A gaan doen en heb vervolgens met veel plezier bijna dertig jaar lesgegeven in het middelbaar
en middelbaar beroepsonderwijs.
Tevens werd ik decaan en vertrouwenspersoon. Belangrijk maar niet altijd gemakkelijk.

Mijn hele leven heb ik veel gelezen en dat doe ik nog steeds. Literatuur uiteraard maar een goede thriller ga ik ook niet uit de Weg. Verder kranten en tijdschriften en natuurlijk de Mooi Son en Breugel krant. Ik vind het leuk en belangrijk op de hoogte te blijven van wat er in je eigen omgeving speelt.
Belangstelling voor taal heb ik nog steeds en ik vind het soms jammer dat er veel dingen verdwijnen zoals bijvoorbeeld in het basisonderwijs steeds minder aandacht wordt besteed aan spreekwoorden en gezegden omdat deze vaak zo typerend voor een taal zijn en kinderen het vaak ook leuk vinden. Verder ben ik getrouwd en heb twee kinderen. En ik heb ook nog een NGPR-A diploma.

Met vriendelijke groeten,
Elly Willemsen-Dimmendaal


Afbeelding