de olliebollen waren heerlijk
de olliebollen waren heerlijk Foto:

De laatste jaren vindt traditiegetrouw de oliebollenparty van de gemeente plaats op 31 december, bij de kiosk in Son en Breugel.

Door: Adrie Neervoort

Een nog steeds zeer goed en gewaardeerd alternatief voor de nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis. Met de heerlijke muziek van Spanish Blues en onder het genot van een heerlijke oliebol, glühwein of warme chocomel luisterde veel inwoners van Son en Breugel naar de toespraak van de burgemeester.
Voordat de burgemeester Hans Gaillard het aanwezige publiek toesprak, riep hij de jeugdgemeenteraad naar voren. De jeugdgemeenteraad is eind 2016 geïnstalleerd en maakte van de gelegenheid gebruik om enkele van hun plannen te presenteren.
Daarna volgde een wat ingetogen toespraak van de burgemeester, een terugblik op het afgelopen jaar. Een jaar met veel boosheid veel boosheid zowel in de wereld al in ons dorp. Hij sprak de hoop uit dat dit allemaal wat minder zou gaan worden in 2017. Een jaar waar een einde kwam aan een coalitie maar waar ook weer in snel tempo een coalitie werd gevormd. Maar het was ook het jaar waar raadslid Frans Zaal plotseling overleed. Over de mogelijke fusie van Son en Breugel met Nuenen wilde de burgemeester alleen kwijt dat het niet gaat om in welke gemeente je woont maar in welke gemeenschap. Daarna betrad Aren Okken het podium om de aanwezigen te verblijden met zijn SONnet "De Oliebol".
Volgens de gebruikelijke traditie deelde leden van het college de oliebollen uit aan het aanwezige publiek. Het was weer een mooie, leuke en gezellige olliebollenparty in ons Son en Breugel