de olliebollen waren heerlijk
de olliebollen waren heerlijk Foto:

De laatste jaren vindt traditiegetrouw de oliebollenparty van de gemeente plaats op 31 december, bij de kiosk in Son en Breugel.

Door: Adrie Neervoort

Een nog steeds zeer goed en gewaardeerd alternatief voor de nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis. Met de heerlijke muziek van Spanish Blues en onder het genot van een heerlijke oliebol, glühwein of warme chocomel luisterde veel inwoners van Son en Breugel naar de toespraak van de burgemeester.
Voordat de burgemeester Hans Gaillard het aanwezige publiek toesprak, riep hij de jeugdgemeenteraad naar voren. De jeugdgemeenteraad is eind 2016 geïnstalleerd en maakte van de gelegenheid gebruik om enkele van hun plannen te presenteren.

Daarna volgde een wat ingetogen toespraak van de burgemeester, een terugblik op het afgelopen jaar. Een jaar met veel boosheid veel boosheid zowel in de wereld al in ons dorp. Hij sprak de hoop uit dat dit allemaal wat minder zou gaan worden in 2017. Een jaar waar een einde kwam aan een coalitie maar waar ook weer in snel tempo een coalitie werd gevormd. Maar het was ook het jaar waar raadslid Frans Zaal plotseling overleed. Over de mogelijke fusie van Son en Breugel met Nuenen wilde de burgemeester alleen kwijt dat het niet gaat om in welke gemeente je woont maar in welke gemeenschap. Daarna betrad Aren Okken het podium om de aanwezigen te verblijden met zijn SONnet "De Oliebol".

Volgens de gebruikelijke traditie deelde leden van het college de oliebollen uit aan het aanwezige publiek. Het was weer een mooie, leuke en gezellige olliebollenparty in ons Son en Breugel


Na 30 jaar stopt de jaarmarkt in het centrum van Son en Breugel

In een brief aan de ondernemers van Son en Breugel laat de Stichting Jaarmarkt Son en Breugel weten te stoppen met het organiseren van de jaarmarkt.

De jaarmarkt in het centrum van Son heeft elk jaar meer dan 10.000 bezoekers en meer dan 200 kramen. Ook worden er rondom de jaarmarkt altijd veel activiteiten georganiseerd zoals het doublettentoernooi van jeu de boules club La Ferme Boel.

Als reden voor het stoppen, wordt aangegeven dat er al enkele jaren een afnemende interesse vanuit ondernemend Son en Breugel is. Ook zijn steeds meer lokale ondernemers van mening dat de Jaarmarkt voor hen geen of nauwelijks toegevoegde waarde heeft. Het verzoek aan de ondernemers of zij taken rondom de jaarmarkt op zich wilde nemen leverde te weinig respons op. Daarbij opgeteld dat twee bestuursleden aangaven te willen terugtreden kon de stichting niets anders meer dan een punt te zetten achter een jarenlange traditie.

De stichting gaat nog wel kijken of er door een andere partij een doorstart kan worden gemaakt omdat met een frisse kijk en misschien een meer professionele benadering er wellicht nog mogelijkheden zijn. Alle leden van de organisatiecommissie willen in ieder geval de deelnemers van de afgelopen jaren bedanken voor hun medewerking.