Foto: Loet van Eijndhoven
Foto: Loet van Eijndhoven Foto: Loet van Eijndhoven

Toneelgroep Oase speelde Meester Krent.

Het eerste half jaar (september - december) van het toneelseizoen bij Oase is voorbij gevlogen. Onder leiding van Zoë Schenk werd in zo'n 15 lessen gewerkt aan een korte voorstelling die afgelopen vrijdag 23 december werd uitgevoerd, deze voorstelling heette 'Meester Krent'.

Meester Krent heeft niet zoveel met kerstmis. Integendeel, hij vindt het maar tijdverspilling. Wat kun je de kinderen een boel leren in twee weken! Wat zijn leerlingen ook proberen, meester Krent krijgt er geen kerstgevoel van. Totdat hem iets overkomt..... Meester Krent komt net als Scrooge tot inkeer en leert Kerstmis een gezellig feest te vinden! Het toneelstuk is gebaseerd op het wereldberoemde verhaal Christmas Carol van Charles Dickens.
Het toneelstuk is speciaal ingestudeerd voor de kersttocht van buurtvereniging "Gehurt er bij", voor de bewoners van Zonhove, hun ouders en het personeel. Deze tocht op het terrein van Zonhove was geheel in Dickens stijl, met oude beroepen, een levende kerststal, er liepen mensen rond van allerlei pluimage, live muziek en genoeg te eten en drinken. Alle 4 de voorstellingen werden druk bezocht. De kinderen van toneelgroep Oase hebben enorm genoten van dit speciale project en dit was ook te zien bij de voorstellingen. We danken Zoë voor haar inzet, haar enthousiasme en haar deskundigheid in het begeleiden van onze groep. Verder willen we "Gehurt er bij" en Zonhove bedanken voor de hele fijne samenwerking.

Op 11 januari start Myrthe Boot met de tweede helft van het jaar en zij heeft voor jullie een heel uitdagend programma in gedachte, gericht op meer individueel toneel en zangvoordracht. Met behulp van Myrthe gaan jullie zelf op zoek naar teksten en liedjes (toneel, musical, kleinkunst) die je graag zou leren spelen of zingen. Dit kan alleen zijn (solo of monoloog) met z'n 2en (duet of dialoog) of met name voor de jongere kinderen, in groepsvorm. Tijdens deze cursus zal er veel persoonlijke aandacht zijn en krijg jij de kans om je talent heel bewust verder te ontwikkelen. Na zo'n 15 lessen word er afgesloten met een presentatie, waarin jullie laten zien waar je aan gewerkt hebt. Uiteraard is er ook nog regelmatig tijd voor de bekende toneeloefeningen en improvisatie. Zo komen er allerlei facetten van toneel, musical en kleinkunst aan bod.
Ben jij 8 jaar of ouder en sta jij te popelen om te beginnen? Schrijf je dan in voor seizoen 2016/2017 via toneel@jc-oase.nl. Wil je graag komen kijken of toneel- en musicalles iets voor jou is? Schrijf je dan in voor de proefles op 11 januari 2017 via toneel@jc-oase.nl.

Proefles:11 januari 2017
Startdatum: 11 januari 2017, 15 lessen, geen lessen in de schoolvakanties                                                                
Lesdag/tijden: Woensdagmiddag groep 1 - 13:30 - 14:30 (Kids), groep 2 - 14:45 - 16:15 (Teens), groep 3 - 16:30 - 18:00 (High School)
Kosten: €50,= euro voor groep 1, €62,50 euro voor groep 2/3
Locatie:Jongerencentrum Oase - Dommelstraat 10 - Son