Joris van Dam ontvangt bloemen na zijn beëdiging
Joris van Dam ontvangt bloemen na zijn beëdiging Foto: Adrie Neervoort

Nieuw raadslid beëdigd
in Son en Breugel

Tijdens de raadsvergadering van 22 december 2016 is de heer J.J.J. van Dam beëdigd als nieuw raadslid. Door het plotselinge overlijden van raadslid de heer F.H. Zaal op 15 november jl. moest er een nieuw raadslid benoemd worden. Ook zal de heer Van Dam zitting nemen in de raadscommissie grondzaken.

Wie is J.J.J. van Dam?
Zijn roepnaam is Joris en hij is geboren in 1980 in het Gelderse Huissen en woonde tijdens zijn tienerjaren in Son en Breugel. Na een aantal jaar in Tilburg en Eindhoven gewoond te hebben, is Joris in 2008 teruggekomen naar Son en Breugel. Joris van Dam is getrouwd en heeft twee dochters. Joris is sinds 1998 lid van de PvdA en is in het dagelijks leven manager van de afdeling Controlling bij energiebedrijf Essent.

Op de site van PvdA GroenLinks zegt hij over zijn ambities: "In de komende raadsperiode wil ik graag aan de slag om Son en Breugel sterker en socialer te maken. Dat doen we door samen met de inwoners (waaronder vele vrijwilligers!), werknemers en ondernemers te investeren in een mooi, veilig en duurzaam dorp. Een dorp waarin we aandacht hebben voor elkaar en voor onze omgeving. Aandacht voor mensen met goede ideeën waarmee ze hun leefomgeving willen verbeteren. Aandacht voor mensen die problemen hebben die ze zonder hulp niet opgelost krijgen, bijvoorbeeld doordat ze in de crisis hun baan zijn kwijtgeraakt, of omdat ze als gevolg van een handicap aangewezen zijn op speciale voorzieningen. En ook aandacht voor de natuur en het welzijn in Son en Breugel. Dit hebben we bijvoorbeeld gedaan door lokaal, provinciaal als ook landelijk onze invloed aan te wenden om te voorkomen dat er een nieuwe (snel)weg door het Dommeldal kwam te liggen. Dit doen we ook door in onze afwegingen steeds de impact op de natuur en de biodiversiteit een hoge prioriteit te geven."


Happy 2017, Namens het
Gerwens Muziekkorps

2016 hebben we achter ons gelaten. Een bewogen jaar, op veel fronten. Het wereldnieuws was intens, maar ook dichter bij huis is er heel wat gebeurd. Het Gerwens Muziekkorps kijkt terug op een bewogen jaar.

Zij namen afscheid van hun iconische fietsdag Fietsen voor Muziek. Er kwam een nieuw bestuur, Ellen van Gils als nieuwe voorzitster en als klap op de vuurpijl neemt het GMK zondag 8 januari, na 7 jaar, afscheid van dirigent Harold Lenssen.
Dit afscheid zal niet ongemerkt voorbijgaan. In de Clemenskerk in Nuenen zal een bijzonder nieuwjaarsconcert gegeven worden. Dit concert ademt de Weense sfeer, à la André Rieu-concert. De leden van het korps verschijnen in de mooiste galajurken en rokkostuums, Strauss klinkt uit de instrumenten en solisten maken hun opwachting. Onder deze solisten is ook Neeltje Prick, uit Gerwen, die met haar prachtige stem kippenvel op uw armen zal toveren. Ook dirigent Harold zal laten horen dat hij niet zomaar een trompettist is. Er is een act met een krimpende klarinet en dans van DéDé Dansballet mag niet ontbreken op deze middag.
Dit concert is een moment van afscheid nemen, maar ook van het dirigentenstokje overdragen. De nieuwe dirigent, William Linssen (nee, hij is niet gekozen op zijn achternaam), zal ook even zijn opwachting maken.
Dat belooft een mooie, verrassende, maar vooral gezellige middag te worden! Na het concert is er voor iedereen een oliebol en een glaasje bubbels.

2017 staat voor het Gerwens Muziekkorps in het teken van verandering. Het wordt een jaar waarin het orkest nieuwe dingen gaat doen, een nieuwe weg in slaat en het publiek hopelijk blijft vermaken met mooie concerten.

Hello Vienna, Weens concert. zondag 8 januari, Clemenskerk Nuenen. Kerk open om 15.00 uur, start concert 15.30 uur.
Kaarten zijn te koop via kaartverkoop@gerwensmuziekkorps.nl en bij Jumbo Ton Grimberg Nuenen.