Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Driekoningenzingen brengt mooi bedrag op voor Kindia

Op vrijdagavond 6 januari gingen de leerlingen van basisschool De Bloktempel weer langs de deuren in de wijk de Gentiaan.

Ondanks de koude gingen 34 groepen elk een eigen route lopen onder begeleiding van een volwassene. Bij elke deur die geopend werd zongen de kinderen luidkeels het "drie koningen" lied. Vaak kregen ze als beloning daarvoor wat lekkers en een kleine financiële bijdrage voor de collectebus.

Op deze manier wilde zij geld inzamelen voor "Kindia." Deze stichting werd in 2005 opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers die zich het lot van Indiase straatkinderen en kinderen met een handicap aantrekt. De stichting steunt diverse projecten. De opbrengst van de actie van de Bloktempel gaat naar het project JET . Twee oud- leerlingen van De Bloktempel, beiden vanaf de oprichting actief in het bestuur van Kindia, houden de Bloktempel al jarenlang op de hoogte over de besteding van de ingezamelde bedragen.
De opbrengst van het "driekoningenzingen" bleek uiteindelijk € 1710,65 te zijn. Een mooi bedrag voor Kindia. De organisatie bedankt dan ook iedereen voor de gulle giften.


Kerstpakkettenactie maakt veel gezinnen of alleenstaanden blij

Bedankt!!! Eind 2016 hebben de mensen van de kerstpakkettengroep, namens de diaconieën van de gezamenlijke kerken van Son en Breugel, u gevraagd om een kerstpakket af te staan of artikelen in te leveren bij het Parochiecentrum.
En u heeft gul gegeven! Het was een succes!

Veel mensen brachten kant en klare pakketten of losse artikelen naar het Parochie Centrum. En we kregen contant geld!
Met een vast team van vrijwilligers hebben we alles netjes uitgezocht, verpakt en bezorgd. We hebben er zo'n 144 gezinnen of alleenstaanden blij mee kunnen maken.
Bij het zien van de verrassing waren de reacties van de ontvangers hartverwarmend.
Dankzij u hebben wij deze, inmiddels traditionele, actie kunnen organiseren. En we hebben het met veel genoegen gedaan.
Hartelijk dank voor uw steun.
Volgend jaar hoort u zeker weer van ons, wij hopen dan opnieuw een beroep op u te mogen doen.

Namens de kerstpakketten groep van het Interkerkelijk Diaconaal Overleg, Son en Breugel.


Afbeelding