Afbeelding
Foto: Wil Feijen

De verwachtingen waren hoog gespannen: wordt het nat, koud, druk of misschien valt er wel sneeuw? Elk jaar is het spannend hoe de situatie rondom het IJsfeest zal uitvallen.

Door: Henriette van Berkel

Dit jaar mag met recht een succes worden genoemd. Alles zat dan ook mee, ook de temperatuur. Er waren volop dagen met strakblauwe luchten en vrieskou, de schoolvakantie zorgde voor enthousiaste jeugd en ook ouders, opa's en oma's waren van de partij. 80 Vrijwilligers, ervaren en minder ervaren, genoten van het mooie plaatje dat zich voor hun ogen afspeelde. Spontaan kwamen de aanbiedingen binnen van nieuwe vrijwilligers om volgend jaar zeker een bijdrage te willen leveren. Het bestuur zal hier dan ook zeker gebruik van gaan maken.
Uit de bezoekersaantallen blijkt ook dat het IJsfeest niet meer weg te denken is uit Son en Breugel: 29 % meer schaatsliefhebbers hebben hun kunsten op het ijs vertoond! De allerkleinsten startten voorzichtig op "botjes", maar al heel snel voelden zij zich thuis op die gladde vloer.
Bijzonder was de spontane hulp van groep 8 van enkele basisscholen bij de kinderen van de Emiliusschool: ook deze minder mobiele kinderen hebben hierdoor kunnen ervaren hoe een ijsbaan eruit ziet, kanjers bedankt!
Ook gezelligheid met een drankje hoort bij een winterevenement, de warme chocolademelk met slagroom was zeker favoriet in 't Streufke. Net als alle andere lekkernijen die gretig aftrek vonden.
Het curlen is een dag apart: 63 teams strijden fanatiek een hele dag om de eer. Maar ook hier geldt dat sfeer, vriendschap en gezelligheid de toon zetten.
De laatste dag is ook dit jaar weer gevuld met een tikje weemoed, jammer dat het voorbij is. Vooral de jeugd uit Son en Breugel heeft zich ruim 3 weken sportief kunnen uitleven. Er is plezier gemaakt, er zijn valpartijen geweest( gelukkig niet ernstig) en er zijn dozijnen handschoenen en sjaals gevonden. Die worden keurig bewaard tot de volgende editie van het mooiste evenement van het jaar: IJsfeest Son en Breugel 2017-2018!