SBC JO9-6 - Geldrop JO9-6        09.00
SBC JO9-7G - Unitas '59 JO9-5        09.00
SBC JO8-1 - DVG JO9-3        09.00

De Plus – De Gentiaan Toernooi een groot succes

Afgelopen vrijdag 6 januari, organiseerde SBC het tweede het door de De Plus Supermarkten Cafetaria De Gentiaan gesponsorde Fifa toernooi voor jeugd van 10 tot en met 14 jaar (D en E).

Er deden bijna 40 deelnemers mee en er werd met veel emotie gestreden. Vooral in de halve finale en finale leek het wel een echt stadion. Uiteindelijk werd Mathhijs van de Sande overtuigend de winnaar, met op de tweede plaats Niels Manders en de derde plek Tuur van der Zandt. Zij gingen naar huis met een beker en een royale tegoedbon van Restaurant D'n Kleine Dommel in Nuenen.

Brabantse Winter Kampioenschappen; water hoort vloeibaar te zijn

Het eerste weekend van de Brabantse Winter Kampioenschappen zwemmen verliep iets ander dan gepland. Door de sneeuw en ijzel werd de zaterdag afgelast. De organisatie vond het niet verantwoord om zwemmers uit o.a. Roosendaal naar Eindhoven te laten rijden.

De programma's van zondag konden gelukkig wel doorgaan. Het zondag programma begon voor DBD met de 1500 meter vrije slag voor Tim Versteegen. Tim stond als vierde geplaatst op 1 minuut achter de nummer drie. Echter door zijn mooi opgebouwde vlakke race verbeterde hij zijn tijd met anderhalve minuut. Zijn tijd was tevens goed voor een bronzen medaille.
Daarna volgde voor de heren de 400 meter vrije slag. Bobby van Dijk verbeterde zijn tijd met 8 seconden en behaalde een zilveren medaille. Tim Versteegen werd op deze afstand 15de.
Daarna mocht Bobby nog de 100 meter rug zwemmen waarmee hij een tijdsverbetering van een ruime seconde en zijn tweede zilveren medaille behaalde.

DBD en Argo staan op dit moment op een gedeelde 4de plaats in het klassement qua medailles, wat een zeer goede prestatie is omdat een aantal grote ploegen zoals PSV en Nuenen, die normaal gesproken in een hogere divisie zwemmen, nu onder DBD en Argo staan.
Volgend weekend worden de overige afstanden gezwommen van Brabantse Winter Kampioenschappen.

Argo in actie op de
Brabantse Kampioenschappen

Afgelopen weekend werd in het Pieter van den Hoogenband stadion in Eindhoven de Brabantse Winter Kampioenschappen gehouden.
Vanwege de slechte weersomstandigheden ging de sessie op zaterdag niet door. Op zondag verschenen 6 zwemmers van Argo aan de start. Helaas zat een podium plaats er niet in, al scheelde het soms maar erg weinig. Toch hebben de zwemmers goede prestaties neergezet:
Lars Diesch: 4e op de 200m schoolslag in 2.49.47; Leonie Habraken: 5e op de 200m vrije slag in 2.43.84; Femke van Hamond: 13e op de 100m schoolslag in 1.31.16; Roel Janssen: 14e op de 400m vrije slag in 5.12.25; Sanne Peters: 4e op de 50m vlinderslag in 0.34.41 en 11e op de 200m vrije slag in 2.38.61; Maartje van Stiphout: 17e 50m vlinderslag in 0.32.54. Al deze tijden waren goed voor een persoonlijk record.

Komend weekend wordt het tweede deel van de Brabantse Winter Kampioenschappen gehouden in het Pieter van den Hoogenband stadion in Eindhoven. Aanvang zaterdag om 14.15 uur en zondag om 12.45 uur.