Afbeelding
Foto: Annemiek Wilhelm

Friettent De Pomp trekt het land in

De tijd dat de frieten bij hem in de frituurolie bakken (4 minuten en 51 seconden) kan Wim Bogers, eigenaar van snackbar De Pomp, zijn mond echt niet stil houden. Zonder vragen vertelt hij honderd uit over zijn passie: de 'ideale friet' verkopen.

Door: Arjan Strik

Wim Bogers (47 jaar, woonachtig in Breugel) werd het afgelopen jaar, tegen wil en dank, een echte BN'er. Met aandacht van Pow News, artikelen in het Eindhovens Dagblad, interesse van omroep Brabant, diverse landelijke media en radiostations werd hij, bij wijze van spreken, de ongekroonde Patatkoning van het jaar. Aanleiding voor al die aandacht was de AD-friettest 2016. In deze AD-friettest eindigde snackbar De Pomp op de zestiende plaats. En daar was eigenaar Wim Bogers het niet mee eens. In een tussenstand zat hij nog in de top 5. Hij was vooral boos om een derde, onaangekondigde test, die alleen bij de eerste vijf gehouden werd. "Ik had dus hooguit vijfde kunnen worden maar geen zestiende. Ze hebben de voorwaarden veranderd tijdens het spel. Dan voel ik me zo onheus bejegend, dat ik er tegen in ga en zelfs naar de rechter stap. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar." De rook komt nog uit z'n oren.

Hij was al jaren eigenaar van benzinestation & shop De Pomp aan de Eindhovenseweg. Nadat dit een onbemande pomp werd, puzzelde hij hoe hij het omzetverlies van de bijbehorende kiosk kon compenseren. Aanvankelijk was hij gestart met het verkopen van broodjes maar al gauw kreeg hij het idee een frietzaak te beginnen naast de pomp. Om goed te kunnen concurreren, op deze ongewone friet locatie, besloot hij dat hij onderscheidend moest zijn door het aanbieden van een 'Superfriet", van de beste klasse. 'Liever geen friet, dan één van slechte kwaliteit,' werd zijn motto. Dat is hem ook aardig gelukt, want van heinde en verre komen mensen De Pomp bezoeken om zijn befaamde ambachtelijke Belgische friet te eten. Bevlogen legt hij ons uit hoe de friet door hen zelf gesneden wordt en hij een super aardappelras gebruikt. Dat de aardappel handmatig gecontroleerd wordt. Het juiste vet en temperatuur zorgen daarna voor goud glanzende lange frieten, waar de klanten van smullen. Uiteraard krijgen we een bakje friet voorgeschoteld en ook wij zitten al gauw te smikkelen van deze ware 'smaaksensatie'.
Wim Bogers geeft aan dat hij altijd bezig is met nieuwe concepten. De idee van 'Friet aan de Pomp' heeft hij omgezet in een franchise formule en deze gaat hij landelijk uitrollen. "Er komen steeds meer onbemande benzinestations en de oliemaatschappij ondersteunt dit initiatief."

Per 1 februari krijgt De Pomp een nieuwe eigenaar, de eerste franchiser en gaat Wim Bogers zich richten op het verspreiden van zijn succesformule over Nederland. " Ik ben al druk doende met 4 nieuwe locaties te realiseren", vertelt hij.
Met het enthousiasme en ondernemerschap van Wim zal dat zeker lukken. Wij van de 'MooiSonenBreugelkrant' wensen hem alle succes.


Ook in Son en Breugel wordt gegooid...."Onehunderdandeighty"...

Bij iedereen die de laatste weken het WK Darten heeft gevolgd , klinkt deze kreet bekend in de oren.
Mede door de successen van onze Nederlandse darters met als hoogte punten de halve finale tussen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen en het Wereld Kampioenschap Darten voor Michael van Gerwen " alias Mighty Mike " stijgt de dartsport enorm aan populariteit . Dit blijkt vooral uit de aanmeldingen voor het darten bij t Hart van Son. Bij de inschrijvingen van een dart tournooi melden zich tussen de 25 en 30 teams aan. Deze tournooien worden georganiseerd door Linda de eigenaresse van t Hart van Son ( zelf een fanatiek darter) en Bernard Richters ( ook wel Bernie genoemd ) Het volgende tournooi staat al weer geplanned en is op zondag 19 Febr. en begint om 14.00 uur. Het inschrijfgeld per koppel is € 10,00 en aanmelden kan in t Hart van Son of via Face Book Iedereen is welkom om eens een tournooi mee te maken. Maar ook schrijven er zich meer en meer vriendengroepen in als dartteam die wekelijks een avondje willen komen darten in competitie verband. Een dartteam moet minimaal uit 4 personen bestaan en die moeten zich aanmelden , onder een eigen verzonnen naam , bij een officieele dartbond , de KDO Bond of de DOE Bond , om mee te mogen doen in competitie verband . In t Hart van Son zijn 6 officieele banen voor het darten. Op dit moment zijn er wekelijks 8 teams die strijden om de punten. Maar er is nog ruimte voor meer dartteams. Indien er groepen zijn die graag zouden willen gaan darten en een gezellige avond beleven , kunnen zich melden bij Linda , t Hart van Son , of via Face Book. Niet alleen de maandelijkse Pub Kwis in t Hart van Son leeft maar vooral ook de Dart sport leeft daar en in Son en Breugel.


Afbeelding
Afbeelding