Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Nieuwjaarsconcert Philips Harmonie

Zondag 22 januari 2017 vindt weer het traditionele Nieuwjaarsconcert plaats in het Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven.
Om 11:30 uur zit het orkest klaar om het nieuwe jaar op een mooie en muzikale manier te beginnen. De soliste en de chef-dirigent zorgen voor een Belgisch tintje. Een tragisch liefdesverhaal, een dappere slavenleider en een vervelend vliegje zorgen voor een afwisselend concert.

Naast de vertrouwde nieuwjaarsmelodieën, zoals prachtige ouvertures, mooie walsen en polka's, zal dit jaar de Belgische sopraan Anja van Engeland optreden. Ze studeerde aan het vermaarde Lemmensinstituut te Leuven af met grootste onderscheiding, specialiseerde zich vervolgens aan het conservatorium van Antwerpen en voltooide haar studie daarna bij Opera Studio Vlaanderen. Ze heeft talloze rollen gezongen bij vele orkesten, onder andere bij het Nationaal Orkest van België. Ze heeft daarbij samengewerkt met diverse grote dirigenten, waaronder Per Otto Johanson en Ed Spanjaard.
Het orkest staat onder leiding van de eveneens Belgische chef-dirigent Matty Cilissen.
Bij binnenkomst kunt u genieten van een lekkere kop koffie of thee.
Zaal open om 10:45 uur.

Gratis toegang voor medewerkers en studenten van de TU/e op vertoon van hun pas.
Kaarten: Voorverkoop €12,50 (via tickets@philipsharmonie.nl ) €15,- aan kassa.
Kinderen t/m 12 jaar gratis


Het Nederlands Kamerkoor weer in de Boxtelse basiliek

Op zaterdag 11 februari 2017 om 16.00 uur zal het gerenommeerde Nederlands Kamerkoor haar vijfde concert geven in de Sint-Petrusbasiliek onder de titel "Britten: Sacred and Profane".
Chef-dirigent Peter Dijkstra stelde een meesterlijk programma samen rondom een tijdloos thema: de zoekende mens, dolend tussen hemel en aarde. Luisteren we naar gods gebod, of geven we toe aan de lokroep van het aardse?
Benjamin Britten moet ook met die vraag geworsteld hebben. Dat is te horen in een van zijn mooiste koorwerken, Sacred and Profane, op middeleeuwse teksten. Diezelfde middeleeuwen klinken komisch en hartverscheurend tegelijk door in Cries of London van Luciano Berio. Met werken van de Zweedse Lars Johan Werle laat Peter Dijkstra een componist horen die hij als chef-dirigent van het Zweeds Radiokoor heeft leren kennen. Dit 'klassiek' koorprogramma met een tijdloze touch gaat op 10 februari in Utrecht in première. Na Boxtel komen er nog vijf uitvoeringen in Nederland en Engeland.
Meer informatie over het programma van het Nederlands Kamerkoor is te vinden op www.nederlandskamerkoor.nl. Kaarten à € 25,- (€ 15,- CJP 30 jaar) zijn te verkrijgen op deze website en aan de kassa.

Voorprogramma door koor uit Den Bosch
Dit keer geeft een zanger van NKK een workshop aan Ongehoord, een vrouwenkoor met leden uit Den Bosch, Rosmalen en Vught. Ongehoord laat het resultaat zien op 11 februari in het voorprogramma om 15.15 uur in de Protestantse kerk, Clarissenstraat 18 (naast de basiliek).

Aan de wereldtop
Het Nederlands Kamerkoor is al meer dan 75 jaar een begrip en het koor staat al decennia lang. Het koor is meer dan de som der delen, want door critici in binnen- en buitenland geroemd om zijn homogene klank én om de solistische kwaliteit van de individuele zangers. Het koor ziet het als zijn opdracht om koormuziek als kunstvorm springlevend te houden. Door te zoeken naar nieuwe vormen, door compositieopdrachten die grenzen verkennen en door prikkelende samenwerkingen. Het leidt tot concerten die niet alleen als mooi worden ervaren, maar ook als een belevenis.

Klassiek in de Kerken
De organiserende werkgroep 'Klassiek in de Kerken' stelt zich ten doel (licht-)klassieke uitvoeringen te realiseren van een hoogwaardig niveau, gebruikmakend van de majestueuze Sint Petrusbasiliek en de intieme Protestantse Kerk. Het concertprogramma voor 2017 begint steeds meer vorm te nemen. De werkgroep is bezig met een website, in samenwerking met studenten van SintLucas in Eindhoven. Contactpersoon voor meer informatie over de werkgroep is Kees Doevendans, k.doevendans@telfort.nl.


Afbeelding