Afbeelding
Foto:

JC Oase neemt organisatie avond Wandel 4-Daagse over van scoutinggroep M. Sinclair

Volgend jaar trekt de Avond Wandel 4-Daagse voor de 20e keer door de straten van Son en Breugel. Scoutinggroep M. Sinclair zal de komende editie het stokje overdragen aan JC Oase. Deze jubileumeditie zal in samenwerking met de huidige organisatie worden vormgegeven waarna JC Oase het evenement volledig over zal nemen.

De Avond Wandel 4-Daagse is een leuke, jaarlijkse traditie geworden voor vele inwoners van Son en Breugel en omstreken. Jong en oud lopen mee en genieten van de natuur en van Brabantse gezelligheid. Scouting M. Sinclair is dan ook verheugd dat ze een opvolger heeft kunnen vinden voor dit mooie evenement. Het doet deugd dat er voldoende draagkracht is in Son en Breugel om de Avond Wandel 4-Daagse voort te zetten.

Scouting M. Sinclair met pensioen
Niet omdat ze te oud is geworden voor deze super leuke eigentijdse scoutinggroep voor meiden, maar omdat het niet is gelukt voldoende nieuwe vaste vrijwilligers, voornamelijk leiding en bestuur, te werven. De laatste activiteiten voor de leden en vrijwilligers zitten erop en daarmee is het doek definitief gevallen. Gezien de verbondenheid van de Avond Wandel 4-Daagse aan de scoutinggroep, heeft dit gevolgen voor het evenement. Er moest een opvolger worden gezocht en die werd gevonden in JC Oase.

JC Oase
Jongerencentrum Oase is een welbekende stichting in Son en Breugel die zich inzet voor ontspanningsactiviteiten voor de jeugd. De editie van 2017 zal worden georganiseerd door JC Oase met ondersteuning van de huidige organisatie van de Avond Wandel 4-Daagse. Een nieuwe organisatie brengt weer nieuwe impulsen met zich mee. Zo zal de startlocatie veranderen en zullen nieuwe routes de wandelaars verblijden. Wie weet welke verrassingen er nog meer zullen volgen! Wanneer de Avond Wandel 4-Daagse van 2017 precies plaats gaat vinden, zal op een later moment bekend worden gemaakt.

Bedankt
Tot slot wil scoutinggroep M. Sinclair alle vrijwilligers en sponsors bedanken die ons de afgelopen jaren hebben geholpen en hebben gesteund met de organisatie van de Avond Wandel 4-Daagse. Door de inzet van al deze geweldige mensen, is het evenement jaar na jaar succesvol geweest!


Drukke tijden voor de voedselbank.

De voedselbank Best, Oirschot en Son en Breugel kijkt terug op een succesvolle periode waarbij scholen, kerken, bedrijven en particulieren artikelen, kerstpakketten en geld gedoneerd hebben.
De vrijwilligers/sters van de Voedselbank Best hebben de afgelopen weken dan ook veel werk verzet om alle binnengekomen voedingsartikelen te sorteren op soort, houdbaarheidsdatum en in de voorraad op te nemen.

Zij willen dan ook alle gulle gevers van zowel gaven in natura als in geld heel hartelijk bedanken voor alle hulp die ze hebben ontvangen.

Het aantal cliƫnten dat wekelijks een beroep doet op de voedselbank groeit weer gestaag, mede door het verhogen van de normbedragen per 1 januari 2017. Maar dankzij zoveel hulp van inwoners en organisaties uit Best, Oirschot. en Son/Breugel kan de voedselbank deze groei heel goed opvangen.

Daarvoor wil de voedselbank dan ook iedereen bedanken.


Afbeelding
Afbeelding