Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

In vier stappen jouw boek e-book uitgeven

Een nieuwe cursus in Bibliotheek Dommeldal
Zelf een boek samenstellen. Dat is tegenwoordig niet zo moeilijk meer. Op internet vind je diverse programma's die je op weg helpen. Zo ontstaan dan ook de mooiste verhalenbundels en familieboeken.
Maar zelf een boek uitgeven. Dat blijkt toch wat moeilijker. Bibliotheek Dommeldal gaat je daarbij helpen. Met een korte cursus waar je, in vier stappen (vier avonden), het hele proces uitgelegd krijgt. En waarmee je meteen aan de slag gaat. Je neemt zelf je laptop mee om de programma's waarmee je werkt, direct op je eigen laptop te installeren. Maar je houdt steeds de volledige regie over je eigen manuscript. Zo leer je als (beginnend) schrijver op een goedkope manier, zelf een boek of bundel uit te geven.

Vier stappen
Als eerste kom je meer te weten over het productieproces. We bespreken alle voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn om jouw boek, e-book of bundel uit te geven. In de 2e workshop leer je hoe je een boekblok maakt met Open Source, dus met gratis software. In de 3e workshop ga je met gratis software een cover maken voor jouw boek. En in de 4e en laatste workshop ga je jouw boek, e-book of bundel in de markt zetten. We bespreken dan: drukker, centraal boekhuis en van boek naar e-book.

Martin Versluijsen
De workshops worden gegeven door schrijver en uitgever Martin Versluijsen (uit Geldrop). Bij velen beter bekend als de thrillerschrijver Martin de Kort. Naast het schrijverschap gaf hij les aan de Bestuursacademie Zuid Nederland en is hij nu werkzaam als gemeentelijk beleidsmedewerker Zorg en Welzijn.

Kosten
De workshops vinden plaats op donderdag 26 januari en 2–16 en 23 februari 2017, van
19.30–21.30 uur. In Bibliotheek Dommeldal, vestiging Son & Breugel. Aanmelden (alleen voor alle vier de workshops) kan via de website van de Bibliotheek. Ben je lid van de Bibliotheek? Neem dan je pas mee, want je betaalt dan slechts € 40,=. Ben je geen lid van de Bibliotheek? Dan betaal je € 50,=. Dat is inclusief koffie of thee èn inclusief de bijbehorende syllabus.


Neem ook deel aan NLdoet 2017

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert mensen om vrijwilligerswerk te gaan doen.
In de 2016-editie waren 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.200 klussen, een recordaantal.

Wilt u een dagdeel als vrijwilliger helpen of heeft uw organisatie nog een leuke klus?
Op de website www.nldoet.nl kunt u de klussen aanbieden of reageren om te helpen. Binnenkort hopen wij hier ook veel klussen uit Son en Breugel te zien!
Organisaties die een klus aanmelden kunnen ook subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld klusmaterialen. Kijk voor de voorwaarden op www.nldoet.nl onder "financiële bijdrage". Deze aanvraag moet uiterlijk 31 januari binnen zijn bij het Oranjefonds.
Ook vindt u hier handige tips voor het organiseren van een vrijwilligersklus.

Vanuit de LEVgroep willen wij NLdoet ondersteunen door:
• organisaties te adviseren die een klus aan willen bieden en/of te helpen bij de subsidieaanvraag;
• mensen (individueel of als groep) te helpen om tijdens NLdoet een passende klus te vinden.
Wilt u gebruik maken van onze ondersteuning, neem dan contact op met Ismene Borger.
E-mail: vrijwilligerssteunpunt@levgroep.nl of 06-43119415.

Informatie over NLdoet kunt u natuurlijk ook vinden op het Vrijwilligersplein op
www.sonenbreugelverbindt.nl


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding