Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Gezellige wintermarkt voor Jarige Job

Afgelopen donderdagavond 26 januari stonden diverse kramen op het schoolplein van de basisschool De Bloktempel. De kraampjes waren onderdeel van de wintermarkt. Elk jaar organiseert de basisschool een markt voor het goede doel. Dit jaar is het thema Winter gekozen, op speciaal verzoek van directeur Willem van den Heuvel , die in april met pensioen gaat.

Doel van de markt is om geld op te halen door middel van het verkopen van producten die de leerlingen zelf hebben gemaakt op school. Daarom heen spelen ouders en leerkrachten een ondersteunde rol tijdens de markt. De markt blijkt ieder jaar een succes, en is in eerste instantie bedoeld voor leerlingen en hun ouders van De Bloktempel. Maar ook wil de school daarmee duidelijk maken, dat zij ook een buurtfunctie vervullen. De school en zeker de activiteiten zoals de markt zijn een ontmoetingsplek voor omwonenden en andere belangstellenden.
Wat betreft het goede doel is dit jaar gekozen voor stichting Jarige Job. Bij de keuze van het doel is het belangrijk dat het gekozen doel dicht bij de kinderen en Son en Breugel staat. Stichting Jarige Job sluit hier goed bij aan.

Maar wat is Jarige Job?
Jarige Job is in 2010 opgericht en stelt zichzelf als doel om ervoor te zorgen dat alle kinderen in Nederland hun verjaardag kunnen vieren. En om dit onderwerp op een positieve manier bespreekbaar te maken, bijvoorbeeld op school.

Stichting Jarige Job wil de kloof tussen arme en rijke kinderen zo veel mogelijk dichten en maakt verjaardagen mogelijk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kinderen die hun verjaardag eigenlijk niet kunnen vieren omdat daar geen geld voor is. Sociaal maatschappelijk gezien is het voor deze groep het meest belangrijk om hun verjaardag te vieren.
In de weken voor de wintermarkt hebben de leerlingen van De Bloktempel dan ook uitleg gekregen van het doel, en de reden van de stichting Jarige Job.

Door middel van gesprekken en beeldmateriaal werd duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om je verjaardag te kunnen vieren.
Alle informatie en uitleg motiveerde de leerlingen nog meer om een zo groot mogelijk geld bedrag op te halen tijdens de Wintermarkt. Het uiteindelijke bedrag is dan ook € 1718,42 geworden.
De organisatie bedankt dan ook iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat. De Bloktempel ziet u graag weer terug op de volgende goede doelen markt.


Afbeelding