Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Thema-avond over autisme en seksualiteit

Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant verzorgt op maandagavond 6 februari 2017 een lezing over het onderwerp autisme en seksualiteit. De avond is bedoeld voor ouders en professionals uit het onderwijs en de hulpverlening.

Relaties en seksualiteit zijn onderdeel van het leven. Ook bij kinderen en jongeren met autisme. Het is goed om daar in de opvoeding en het onderwijs aandacht aan te besteden. Maar welke aspecten zijn belangrijk om te weten wanneer je een kind met autisme wilt begeleiden in zijn of haar relationele en seksuele ontwikkeling? Wat kun je hen leren over vriendschap en relaties? Hoe leer je hen meer over lichamelijke veranderingen?
Tijdens deze thema-avond geeft Dana van den Dungen van het Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant (onderdeel van Stichting Speciaal Onderwijs & Expertisecentra) informatie over het thema en aandachtspunten voor de begeleiding. De avond heeft een interactief karakter: stel vragen, deel zorgen en ervaringen.

Aanmelding:
De avond vindt plaats op maandag 6 februari van 19.30 tot 21.30 uur, in het schoolgebouw van MBS Eindhoven, Venetiëstraat 43 te Eindhoven (gratis parkeren).
Wij vragen u zich aan te melden voor deze lezing via het inschrijfformulier op de website van het Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant:
https://www.autismesteunpunt.nl/lezing-autisme-en-seksualiteit
De entree is € 10,00 inclusief koffie en thee, contant te voldoen bij binnenkomst.

Overige lezingen:
Het Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant geeft dit schooljaar iedere eerste maandag van de maand een lezing. Meer informatie hierover op onze website (www.autismesteupunt.nl/wat-we-doen/lezingen-autismesteunpunt)


50PLUS Lifestylebeurs
Helmond-Peelland

HELMOND-PEELLAND: Met meer dan 300.000 inwoners is het gebied Helmond-Peelland een krachtig gebied.

De leefbaarheid staat hoog in het vaandel. Een sterk verenigingsgevoel, met inwoners die van aanpakken weten. Parels van bedrijven zorgen voor een hoog kennisgehalte en een goede werkgelegenheid. Dit alles onder de rook van grote broer Eindhoven.
Op 24-25-26 maart a.s. wordt voor de derde keer de 50PLUS Lifestyle-Consumentenbeurs Helmond-Peelland gehouden (vorig jaar 5000 bezoekers en 100 standhouders). Een leegstaand pand (3000 m2) op het industrieterrein van Helmond zal dienen als beurslocatie.

50 PLUS Lifestye-consumentenbeurs
Als grootste groep van dit moment zijn de 50PLUSsers toonaangevend. Nog volop in beweging, werkend, maar ook genieten van vrije tijd e.d. Kortom een actieve groep, bezig met ouder worden, die de financien op een rijtje hebben. Op deze 50PLUS consumentenbeurs is aandacht voor: vrije tijd, life style, verzorging/gezondheid, reizen, sport/beweging enz. Er zal ook entertainment met muziek en zang zijn. Voor u als bezoeker veel nieuwe dingen en actief een paar uurtjes uit, kijk op www.50PLUSpeelland.nl voor de openingstijden en entreetarieven. Graag tot ziens, als standhouder of als bezoeker, van harte welkom.