Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Zilveren Schoolkantine Schaal 2017 voor
Eckartcollege!

Het voedingscentrum heeft dit jaar de zilveren Schoolkantine Schaal 2017 uitgereikt aan het Eckartcollege te Eindhoven. Deze onderscheiding werd uitgereikt vanwege de hoge kwaliteit van de schoolkantine, waar gezonde en bovendien uiterst smakelijke producten worden aangeboden.

Rector Jean Wiertz: "Met het aanbod van onze schoolkantine komen we tegemoet aan de wens van ouders en leerlingen. We hebben hard gewerkt om onze kantine gezonder te maken, aan de hand van de nieuwe richtlijnen die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We bieden groenten en fruit aan en producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten. Ook besteden wij elk schooljaar in de biologielessen in de onderbouw (klas 2) en in de bovenbouw (mavo 4, havo 5 en vwo 6) aandacht aan gezonde voeding".

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Scholen kunnen hun aanbod voorleggen aan de Schoolkantine Brigade. Ze krijgen dan tips op maat over hoe ze de kantine stapsgewijs blijvend gezonder kunnen maken


Kookstrijd zoekt Kooktalenten uit
regio Eindhoven

Son en Breugel / Eindhoven - Ook dit jaar strijden kooktalenten tot en met 17 jaar om de titel 'Kookstrijder 2017'. De strijd gaat beginnen vanaf 8 februari met de audities in Vershal 't Veem op Strijp-S in Eindhoven.

Door middel van ruiken, proeven, voelen en bereiden worden de talenten getest op de kennis van koken. De beste kandidaten mogen uiteindelijk door naar de eerste ronde waarin ze gaan koken in een echt restaurant. Ter voorbereiding hierop krijgen zij een Masterclass aangeboden van een bekende chef. Na 2 strijdrondes in de restaurants blijven enkele kandidaten over, die in de Finalestrijd mogen gaan strijden om de titel "Kookstrijder 2017".

De kookwedstrijd is bedoeld voor kooktalenten tot en met 17 jaar die wonen of naar school gaan in de gemeentes: Eindhoven, Veldhoven, Valkenswaard, Waalre, Eersel, Bergeijk, Heeze-Leende, Geldrop-Mierlo, Nuenen c.a., Son en Breugel, Best, Oirschot, Bladel, Reusel-De Mierden en Sint-Oedenrode. Er wordt gestreden in 2 leeftijdscategorieën n.l. de basisschooljeugd en de middelbare schooljeugd.

Deelnamekosten bedragen € 15,- per persoon. Hiervoor ontvangen de kandidaten een echt Kookstrijd kookschort, deelname aan de auditie en maken zij kans om zichzelf te kwalificeren voor de strijdronde en dus om te mogen koken in een echt restaurant. Aanmelden voor de kookstrijd kan via www.kookstrijd.nl. Ook is op deze website uitgebreide informatie te vinden over de kookwedstrijd.

Restaurants
Restaurants uit de genoemde regio die wedstrijddecor willen worden van de kookstrijd kunnen via www.kookstrijd.nl nadere informatie vinden over deelname. Ook kunnen zij contact opnemen met de organisatie via: 040-2230088 of info@kookstrijd.nl


Taizé-vesper in het Van Gogh Kerkje

Op zondag 5 februari 2017 is in het Van Gogh Kerkje weer een Taizé-vesper, met als thema 'het zout der aarde'.

Waarom is die kleine toevoeging aan ons eten, dat het anders smaakt?. Waarom en hoe onderscheid je jezelf van anderen? Ook nu aan het begin van een nieuwe week een moment om hierbij stil te staan. Even een tijd van bezinning en momenten vinden van overdenken en meditatie. Deze momenten van stilte zijn er tijdens de vesper, naast een aantal gezongen meditatieve liederen uit Taizé. Deze liederen uit Taizé zijn eenvoudig en mooi van melodie. Door deze melodieën een aantal keren achter elkaar te zingen, of door er alleen maar naar te luisteren, ervaar je verstilling en kom je tot rust. De vesper is in het sfeervolle kleine kerkje aan de Papenvoort in Nuenen en begint om 19:30 uur. Vooraf is er pianomuziek.


Koen van Osch en Dahir Mohamed winnaars Kookstrijd 2016 (Foto: Carlo van den Broek)