Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen Foto: Wil Feijen

Nachtclub" Bellevue "zorgt voor vele verrassingen.

Toneelgroep Boerenmoes heeft weer zijn uiterste beste gedaan om theaterbezoekers van Son en Breugel een plezierige avond te bezorgen. Gezien de reacties na afloop zijn ze daar weer goed in geslaagd.

Door: Henriette van Berkel

In een goed gevuld Vestzaktheater speelde Toneelgroep Boerenmoes het stuk" Vergane Glorie". Een toneelstuk over een nachtclub die betere dagen heeft gekend en waar gastheer Pierre( Jan Brans) en gastvrouw Doris ( Kitty van Osch) alles uit de kast halen om de zaak weer te laten floreren. Wat gebeurt er zoal?

Het aanwezige publiek in de nachtclub heeft een gratis uitnodiging ontvangen voor een avondje entertainment om de club te promoten. Onder hen bevindt zich mevrouw Putjes, de altijd klagende en mopperende buurvrouw. Zij laat vanuit het publiek dan ook duidelijk van zich horen met negatief commentaar over de club. Totdat blijkt dat ze een kapbeurt heeft gewonnen bij de kapsalon die overdag in de nachtclub zal worden geopend. Met een kapster die door de gastvrouw voorzien wordt met een vals diploma. Mevrouw Putjes, een rol van Petra van der Vleuten, wordt in de verf gezet en dat gaat natuurlijk helemaal mis. De travestiet van de nachtclub, Herman( Henri van Hassel), voorziet haar van een pruik uit zijn collectie en mevrouw Putjes valt voor zijn charmes. Uiteraard is hij op dat moment "gewoon "Herman.
Tijdens de show treedt goochelaar Ries op, die de nodige drankjes op heeft. Onverwacht blijkt zijn oude assistente Marleen in de zaal te zitten en zij denken samen een oude zaagtruc weer te kunnen uitvoeren, een truc die totaal mislukt. Volgens de goochelaar omdat ze veel te dik is geworden. De show wordt voortijdig afgebroken, omdat de assistente gewond is geraakt tijdens de zaagtruc.

In de tussentijd wordt de verlegen klant Leon aan de bar verliefd op Noortje, een van de bardames, en bedenkt de gastheer dat de klant voor die liefde ook wel kan betalen. Dat brengt ook geld in het laadje. Zijn vrouw Doris weet hier niets van, evenmin is ze op de hoogte van de relatie die haar man heeft met haar beste vriendin en bardame Kelly.

De dag na de mislukte show, betrapt Doris haar man met Kelly, oefenen Ries en zijn assistente een nieuwe verdwijntruc die nu wel lukt, verklaart Leon zijn liefde aan Noortje en ontdekt mevrouw Putjes de voorliefde van Herman voor vrouwenkleren.
De diverse ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Uiteindelijk zorgt gastvrouw Doris voor een avond vol verrassingen. Zij spreekt het publiek toe dat de club gesloten zal worden en heeft voor haar man de echtscheidingspapieren klaar liggen. Dit onder protest van zijn kant. Kelly heeft hem ook laten vallen, dus doet hij zijn best om Doris weer voor zich te winnen. Tevergeefs, Doris is in alles vastbesloten.

Het slot speelt zich een half jaar later af: de dozen zijn gepakt, Noortje is zwanger van haar Leon, en mevrouw Putjes is manager van haar Herman en de scheidingspapieren van Doris en Pierre worden in de club getekend. Uit de verdwijnkist die nog op het podium staat komt de afgeslankte assistente tevoorschijn die op zoek gaat naar goochelaar Ries.

De rollen zijn sterk gecast, en worden vol overgave en enthousiasme uitgevoerd. Een compliment voor alle spelers van Toneelclub Boerenmoes is dan ook zeker op zijn plaats. Het publiek heeft zichtbaar genoten van een plezierige voorstelling.


LEZERSACTIE

HISWA 2017: 8 t/m 12 maart in RAI Amsterdam

Van woensdag 8 t/m zondag 12 maart vindt in RAI Amsterdam de HISWA Amsterdam Boat Show plaats. Met honderden boten tot ca. 10 meter, waaronder het grootste sloepenaanbod ter wereld, een compleet assortiment onderdelen en accessoires voor ieder type boot én een boordevol activiteitenprogramma, is iedere watersporter na een bezoek aan de HISWA klaar voor de start van het nieuwe watersportseizoen. Ook als je nog niet aan watersport doet maar wel interesse hebt, is een bezoek zeker de moeite waard. Kom vergelijken, laat je informeren, probeer verschillende activiteiten en luister naar de interessantste verhalen. Kortom, een gezellig dagje uit voor het hele gezin. Verbreed je horizon op het grootste watersportevenement van Nederland!

Met DeMooiSonenBreugelKrant
bent u erbij!

WIN TWEE GRATIS KAARTEN VOOR DE HISWA 2017 IN RAI AMSTERDAM
Stuur een mailtje naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl
onder vermelding van :Hiswa actie"
Onder de inzendingen verloten wij twee maal twee toegangskaarten


Foto: Wil Feijen
Afbeelding