vrijdag 3 februari

Afscheid van dirigent Martien Maas bij Harmonie Pro Honore et Virtute

Vrijdagavond 3 februari neemt Harmonie Pro Honore et Virtute uit Son en Breugel afscheid van onze dirigent Martien Maas uit Vlierden. Na 24 jaar dirigent te zijn geweest van het Harmonieorkest draagt hij tijdens een afscheidsconcert in het Vestzaktheater de baton over aan zijn opvolger Johan smeulders. Wilt u, samen met de vele genodigden, dit afscheidsconcert bijwonen om onze Martien voor de laatste maal op de bok te zien? Wilt u Martien persoonlijk bedanken voor zijn jarenlange bevlogen inzet? Dan bent u van harte welkom tijdens het concert en het feest daarna. Het concert wordt gehouden in het Vestzaktheater en vangt aan om 20.00 uur. De toegang is gratis.
Voor nadere inlichtingen: communicatie@phev.nl of www.phev.nl. Zowel de Harmonie, als Martien Maas, ontmoeten u graag op vrijdagavond 3 februari in het Vestzaktheater.

zaterdag 4 februari

Informatiebijeenkomsten Hersenz voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Programma Tijdens de informatiebijeenkomst gaat een van onze behandelaren in op (niet-aangeboren) hersenletsel en Hersenz en deelt Jeannette Heijting, oud-deelnemer aan Hersenz, haar eigen ervaringen. Aansluitend is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen en een een-op-een gesprek met de aanwezige behandelaren. Ook professionals, die meer willen weten over dit behandelprogramma, zijn van harte welkom. Aanmelden is gewenst. Aanmelden kan via www.archipelzorggroep.nl/hersenz
Zaterdag 4 februari van 10 tot 12 uur. Locatie: Gagelbosch, Gagelboschplein 200 in Eindhoven. Aanmelden is gewenst en kan voor een van deze bijeenkomsten via http://www.archipelzorggroep.nl/hersenz .

Informatiedag USA, zaterdag 4 februari

Zaterdag 4 februari organiseren wij een USA informatiedag. Laat u op deze dag door onze specialisten informeren en inspireren over een reis naar de USA.
Wij verzorgen 3 presentaties: 13.00 uur Presentatie New York 14.00 uur Presentatie Zuidwest USA (de staten Californië, Arizona, Utah en Nevada) 15.00 uur Presentatie Florida Aanmelden: info@effting.nl o.v.v. aantal personen en presentatie(s) naar keuze. Toegang is gratis. Locatie: Effting Reizen, Elzentlaan 139, Eindhoven.

Thea Prummel - Come Closer

Thea Prummel - Come Closer Expositie van 4 februari tot 2 mei 2017 Opening op 4 februari om 16.00uur tijdens het Kunstcafé van Ars Longa. De expositie is dagelijks te bezoeken in de Brasserie tijdens openingstijden van La Sonnerie

Gerard van Maasakkers en Frank Cools in het Vestzaktheater

Op zaterdag 4 februari a.s. brengen Gerard Van Maasakkers en zijn partner Frank Cools de voorstelling "Maar liefje, nu heb je geen voetjes in het Vestzaktheater aan de kerkstraat in Son. Aanvang van de voorstelling 20.15 uur, de toegangsprijs bedraagt 22,00 incl. een pauzedrankje. Er kan nog een beperkt aantal kaarten gereserveerd worden via www.vestzaktheaterson.nl.

zondag 5 februari

Liturgieviering volgens de Slavisch-Byzantijnse ritus.

Op 5 februari is er een Byzantijnse Liturgieviering bij gemeenschap Gruzinskaja met Slavisch Byzantijns Koor Eindhoven. Celebrant: Vader Harrij Sterenberg. Aanvang 10.30 uur in de H. Hart Kapel van Vitalis Kronenhoef Kloosterdreef 23 Eindhoven U bent allen van harte welkom.

Receptie Prins Ronald

Carnavalsvereniging de Krutjesrapers nodigt u uit voor de receptie van Prins Ronald op zondag 5 februari van 14.30 uur in de grote zaal van café-restaurant De Zwaan, markt 9, Son en Breugel

Taizé-vesper in het Van Gogh Kerkje.

Op zondag 5 februari 2017 is in het Van Gogh Kerkje weer een Taizé-vesper, met als thema 'het zout der aarde'. Even een tijd van bezinning en momenten vinden van overdenken en meditatie. Deze momenten van stilte zijn er tijdens de vesper, naast een aantal gezongen meditatieve liederen uit Taizé. Deze liederen uit Taizé zijn eenvoudig en mooi van melodie. Door deze melodieën een aantal keren achter elkaar te zingen, of door er alleen maar naar te luisteren, ervaar je verstilling en kom je tot rust. De vesper is in het sfeervolle kleine kerkje aan de Papenvoort in Nuenen en begint om 19:30u. Vooraf is er pianomuziek.

donderdag 9 februari

God in de moderne poëzie.

Onder deze titel organiseert de protestantse gemeente van St.Oedenrode, Son en Breugel Een avond over moderne poëzie.Dichter Kees Hermis zal een inleiding houden over zijn werk en dit illustreren met gedichten van zijn hand. De thema's uit zijn werk hebben een nadrukkelijke religieuze inslag en getuigen van een manier van kijken, zien en ervaren, waarin verwondering, verbazing, maar ook verbijstering de grondtonen vormen voor een zoektocht door het leven. Iedereen met belangstelling voor poëzie is van harte welkom.
Kerk aan de Zandstraat in Son aanvang om 20.00 uur.

zondag 12 februari

Laat u verwennen met een muzikaal Valentijnsontbijt

Om dit jaar alvast in de juiste stemming te komen biedt de jeugd van Harmonie Pro Honore et Virtute u op zondagmorgen 12 februari om 10.30 in het Vestzaktheater een Valentijns Ontbijtconcert aan. Dit concert zal verzorgd worden door de Opleidingsharmonie aangevuld met jeugdmuzikanten uit het Samenspeelorkest onder leiding van dirigent Mari van Gils. Daarnaast zullen ook de slagwerkers van de Leerlingpercussiegroep deelnemen.
Wilt u (misschien al samen met een geheime geliefde) genieten van onze jeugd en een heerlijk ontbijt? Reserveer dan uw kaarten via een mail naar valentijnsconcert@phev.nl onder vermelding van uw naam en adres. De kosten van € 7,50 per kaartje kunt u overmaken naar rekening NL07 RABO 0148 2899 40 t.n.v. Harmonie Pro Honore et Virtute o.v.v. uw naam en aantal kaartjes.
Voor nadere inlichtingen: valentijnsconcert@phev.nl of www.phev.nl. De jeugd ontmoet u graag op zondagmorgen 12 februari in het Vestzaktheater.

Pure Song Geeft Koffie Concert in Hof van Solms op zondag 12 februari

Het duo Pure Song bestaat uit zangeres Hetty Pronk-Verweij en pianist Hans van Tuijn en brengen samen met violist Piet Pijnacker akoestische liederen voor de luisterende liefhebbers. Op het programma staan Franse chansons van Charles Dumont en Edith Piaf, Ierse liederen zoals "Song for Ireland ", Nederlandse liederen zoals "Mag ik dan bij Jou" van Claudia de Breij en Zweedse liederen van Benny Andersson ( ABBA ). Ook songs van John Denver en Neil Sedaka worden ten gehore gebracht. Voor meer info, beeld en geluid zie www.puresong.nl Hof van Solms aan de Koestraat 16 in Oirschot tijd: 12 februari 2017 om 12 uur entree: gratis