Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Geslaagde drive van de Breugelse Bridge Club

De bridgedrive op 22 januari, georganiseerd door de Breugelse Bridge Club, is wederom een succes geworden. 48 paren, ofwel 96 deelnemers, hebben die dag op een plezierige wijze en in een ontspannen sfeer in De Bongerd gespeeld om de hoogste plaats.

Na twee maal zes rondes van drie spellen zijn de dames Magis en Seisener als eerste paar geëindigd en mogen zich dit jaar de kampioen van Son en Breugel noemen.
Veel deelnemers hebben de Breugelse Bridge Club gevraagd een bridgedrive als deze volgend jaar weer op de agenda te zetten. Men was vol lof over de organisatie, de lokatie en vooral de plezierige sfeer.

De voorbereiding
De Breugelse Bridge Club heeft vorig jaar voor het eerst in haar bestaan een grote drive georganiseerd. Zoals in het programmaboekje destijds vermeld stond, wilde de club ook wel eens "groots uitpakken". Van verschillende zijden werd vernomen dat er in Son en Breugel ruimte was om een grotere drive te organiseren. De winnaars ervan mogen zich de bridgekampioen van Son en Breugel noemen. Een dergelijk evenement was sinds lange tijd niet meer georganiseerd. Samen met het team van Sporthal De Bongerd en Math Pinxt, een deskundige op het gebied van bridgedrives, is toen het toernooi georganiseerd.
Na afloop waren er veel positieve reacties en vragen om een herhaling. Vandaar dat er ook dit jaar een dergelijke drive is georganiseerd. De succesformule van vorig jaar is gehandhaafd: zowel Sporthal De Bongerd als arbiter Math Pinxt hadden weer een grote bijdrage aan het succes.

De dag zelf
De organisatoren waren vroeg uit de veren. Voor 9 uur moest alles in gereedheid zijn gebracht. De aankleding van De Bongerd, de koffie en het gebak en niet te vergeten de spelattributen. Voor wat betreft het laatste: alles was weer prima geregeld door onze arbiter.
Tussen 9.15 uur en 10.00 uur werden de deelnemers ontvangen met koffie en gebak. Om 10.00 uur begon de eerste zitting van 6 rondes met ieder 3 spellen. Er werd niet met een klok gespeeld. Zo konden sommigen nog wennen aan het gebruik van de bridge-mates. De eerste rondes duurden wat langer, maar dat werd ruimschoots ingehaald bij de laatste rondes. Zo doende konden we toch rond half één aan de lunch beginnen.
Na de lunch wederom een zitting van 6 rondes, maar nu na de derde ronde een pauze van bijna een half uur.
Rond de klok van 16.30 uur werden de laatste resultaten in de bridge-mates ingetoetst en kon de einduitslag worden berekend.

Prijsuitreiking
Nadat alle deelnemers in de foyer waren verzameld kon de einduitslag bekend worden gemaakt. Om de spanning een beetje op te voeren, werd als eerste de poedelprijs uitgereikt. Dit keer viel de beurt aan de dames van der Heide en van Egmond. Vervolgens werd de prijs uitgereikt aan het paar dat het dichtst de 50% benaderde: de dames van Beek en Bles. Ook de nummers 5, 10, 15 etc vielen in de prijzen. Voor de drie hoogst beëindigden was er een dinerbon beschikbaar.
Na afloop werd door diverse deelnemers het organisatieteam gecomplimenteerd. Velen hebben de Breugelse Bridge Club verzocht om een dergelijke bridge drive in 2018 wederom te organiseren. Er bestaat een donker bruin vermoeden dat de Breugelse Bridge Club ook volgend jaar Breugel zal laten bruisen.

De uitslag
Slechts de drie paren die het hoogst zijn geëindigd worden hier vermeld:
1. Greet Magis & Marianne Seisener (72,34%)
2. Johan van de Laar & George Punt (59,30%)
3. Riet Vianen & Annie v.d.Laar (58,51%)


Runshop Greg van Hest opnieuw in zee met
CZ Tilburg Ten Miles

Runshop Greg van Hest heeft zich opnieuw verbonden aan Tilburgs grootste sportevenement CZ Tilburg Ten Miles. Eigenaar, voormalig topatleet en Olympisch deelnemer Greg van Hest toonde zich verheugd met de nieuwe overeenkomst.

"CZ Tilburg Ten Miles is natuurlijk het belangrijkste loopevenement in de stad met aandacht voor internationale top, maar zeker ook voor de brede groep van recreatieve lopers. Voor iedereen is er een onderdeel waar hij of zij aan mee kan doen of je nu een beginnende of gevorderde loper bent. Dat begint al op de vrijdagavond met de Spoorzone Run; zondag is het hoofdevenement waar vele duizenden aan deelnemen. Als hardloopspeciaalzaak werken we graag samen met de mensen van CZ Tilburg Ten Miles. Die samenwerking loopt al jarenlang prima", aldus Greg van Hest.

Henk van Doremalen, directeur CZ Tilburg Ten Miles, was eveneens blij met de nieuwe overeenkomst. "Runshop Greg van Hest is toch de specialist bij uitstek in Midden-Brabant, waarbij het niet alleen gaat om kopen van schoeisel of kleding, maar waar je ook deskundig advies krijgt. Greg en Ad van Hest hebben een goede naam in de loopwereld en begeleiden zowel trimmers als toppers. Voor ons is Runshop Greg van Hest bovendien het centrale punt voor de distributie van het CZ Tilburg Ten Miles shirt en de speciale promotie sporthanddoek (30 jaar CZ Tilburg Ten Miles) die we dit jaar zullen hebben."


CZ-Tilburg-Ten-Miles