Menno van Hoek Foto: Wil Feijen
Menno van Hoek Foto: Wil Feijen Foto: Wil Feijen

De puntjes op de i, het puntje op de i, huh?

Het programma is rond, het belooft weer een mooie avond te worden! Alle artiesten hebben hun uiterste best gedaan om jullie een mooie act voor te kunnen schotelen en de laatste weken kunnen goed gebruikt worden voor de puntjes op de i, of is het puntje op de i, want als het puntjes zijn dan is het een trema toch, of hoe zit het eigenlijk met die puntjes op die i…….

Dát is nou precies het probleem van die laatste weken. Je tekst is klaar en je hebt nog een paar weken tijd voor de details, een kleine toevoeging waardoor het nèt iets beter loopt, of toch juist dat ene woordje weghalen? Maar zoals ik vorige keer al aangaf; Als je Harold Richters voor de 41e keer hoort vertellen dat hij (als typetje) uit een skilift valt is de humor onderhand wel vanaf, nou; dat heb je in het kwadraat bij je eigen tekst!

Dan wordt het spannend, want je moet vol vertrouwen die zaal ingaan waar iedere avond 800 mensen naar een leuk verhaal willen luisteren, maar zelf begin je te twijfelen of het allemaal nog wel zo leuk is. Je gaat nog wat schaven, kijgt nog wat tips die je verwerkt en vervolgens weer terug zet zoals het twee maanden geleden was om het vervolgens nog een keer aan te passen...gggrrr…

Die eerste avond is daarom een hele speciale avond, want daar zou alles samen moeten komen, alles wat we met zijn allen bedacht hebben moet in een volle tent aanslaan en dat is altijd maar weer afwachten. Dat is alleen nog maar de tekst, maar je hebt natuurlijk ook nog de performance. Ik wil de tekst altijd uit mijn hoofd kennen, zodat ik wat bewegingsvrijheid heb, maar ik kan me nog goed herinneren dat ik in het eerste jaar (als Kienmaster) twee avonden had waarbij ik wel heel erg gefocussed was op de tekst en vergat dat het veel leuker is voor het publiek als je naar iemand kijkt die er zelf ook plezier in heeft.

Alles wat je dan hebt ervaren op de eerste avond neem je mee naar de tweede avond (1e zaterdag). Voor mij is die eerste zaterdag altijd wel een speciale avond, want dan is onze vriendengroep ook in de tent en dat maakt het extra spannend moet ik eerlijk bekennen. Je wil het iedere avond goed doen, maar als ik die dag niet in vorm ben dan wil ik denk ik liever wat verjaardagen skippen voorlopig!

Donderdag hebben we het technisch overleg gehad waarbij alle acts de revu passeren bij de commissie om te bespreken wat er moet gebeuren qua Grime, Licht en Geluid, Toneelmeesters, presentatie etc.. Ook het bestuur en de raad van 11 zijn in deze fase volop bezig met de avonden waardoor we er vol vertrouwen in hebben dat het een mooie avond gaat worden. (bedankt allemaal :-))

Hopelijk zien we elkaar op 1 van de avonden, er zijn nog een paar kaarten te koop voor de eerste vrijdag (10 februari) en de rest is al uitverkocht!
Dit was het laatste verslag "op weg naar de zittingsavond", ik ga de laatste week werken aan de puntjes op de i, of puntje op de i, of …..whatever, oefenen en knallen aankomende weken, ik heb er zin in!
Menno


Omroep Brabant trapt carnaval
traditiegetrouw af met 3 Uurkes Vurraf

Op vrijdag 24 februari om 15.00 uur start carnaval in Brabant met de 28e editie van 3 Uurkes Vurraf.
Traditiegetrouw geeft Omroep Brabant met dit feest het startschot voor carnaval in Brabant. Vanuit hotel Pullman Eindhoven Cocagne wordt vanaf 15:00 uur op radio, televisie en via internet drie uur lang de allerbeste en meest populaire carnavalsmuziek van het jaar uitgezonden. Toegangskaarten voor dit exclusieve evenement zijn niet te koop, maar zijn vanaf 30 januari te winnen via Omroep Brabant.

3 Uurkes Vurraf biedt feestvierders drie uur lang de allerbeste en meest populaire carnavalsmuziek van 2017. Met dit jaar optredens van onder anderen Vader Abraham, Snollebollekes, Feestteam, Lamme Frans, Deurzakkers, Lawineboys, Gebroeders Ko, René Schuurmans, Niek en Danny, Chef Soldaat en natuurlijk de winnaar van Kies je Kraker.

Toegangskaarten voor dit exclusieve evenement zijn niet te koop, maar zijn vanaf maandag 30 januari alleen te winnen via verschillende acties op radio, televisie en de verschillende social mediakanalen van Omroep Brabant. Via www.omroepbrabant.nl/win kan ingeschreven worden om kans te maken op gratis kaarten. De prijswinnaars ontvangen vanaf donderdag 16 februari via e-mail bericht.

Meer informatie over 3 Uurkes Vurraf, de winacties en de actievoorwaarden is te vinden op www.omroepbrabant.nl/win.


Afbeelding