Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Verkiezing Ondernemers van het Jaar 2016.

Ondernemende en enthousiaste leden die hun talenten inzetten om het belang van de gemeenschap te dienen, dat is de missie van de Lions Club die 100 jaar geleden werd opgericht in Chicago. De wereldwijde serviceclub telt inmiddels 46.000 clubs, waarvan ca. 400 in Nederland.
De Lionsclub Son en Breugel, opgericht in 1982, zet zich in om het leven van hulpbehoevende groepen mensen en kinderen te verbeteren. Door geld in te zamelen kan de Lionsclub goede doelen en projecten ondersteunen. Jaarlijkse terugkerende activiteiten om geld in te zamelen zijn o.a. de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar en de Lucky Duck Race.

Door: Gertie van Beuningen

Vrijdagavond 3 februari jl. stond de feestelijke slotavond op het programma met de bekendmaking van de Ondernemer van het jaar 2016. De feesttent op het Kerkplein was uitverkocht. De gasten werden bij binnenkomst verwelkomd met een glas bubbels. De Soul & Disco feestband CABOOSE
zorgde voor swingende achtergrondmuziek en aan tafel werd een heerlijk diner geserveerd. Zes genomineerde kandidaten presenteerden zich met korte filmpjes aan het publiek. In de categorie Son en Breugel: Kloosterhotel La Sonnerie, Cafetaria Spierings en PLUS Verhoeven. In de categorie Ekkersrijt: Genzo Zonwering BV, Sonse Metaal en Schrootrecycling en Rotom Europe Son.

Goede doelen
De eerste feestelijke programma onderdeel was de uitreiking van de cheques uitgereikt aan de goede doelen. Het was indrukwekkend welke bedragen de Lions Club bij elkaar heeft weten te brengen voor lokale bestemmingen. Scouting Dutmella kreeg een cheque van 4500 euro voor de nieuwe blokhut. De werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel kreeg een bedrag van 4000 euro, voor het realiseren van een dementheek, een bibliotheek voor mensen met dementie en betrokkenen. Zonhove mocht 3.000 euro in ontvangst nemen voor het project Therapeutisch Paardrijden. Dankzij deze gift kan deze waardevolle therapievorm blijven bestaan. Ook de zogenaamde "Verwenkermis" op Zonhove mocht op een sponsoring rekenen van 500 euro. Het internationale goede doel, de Stichting Actie voor Calcutta, kreeg een cheque met het bedrag van 2857 euro voor de watervoorziening van het girls hospital in Deopur in India. Daarnaast verlenen de leden van de Lionsclub hand-en-spandiensten voortkomend uit wensen van de Wensboom. Deze staat elk jaar in de bibliotheek van Son en Breugel.
De winnaars zijn…
Lions Club hield de spanning er goed in, want pas om 22.15 uur werden de winnaars van de jaarlijks verkiezing bekend gemaakt. De jury van de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar heeft de zes genomineerde bedrijven bezocht. Tijdens deze bezoeken is met de ondernemers gesproken hoe zij het thema 'Pak Je Kans' hebben toegepast binnen hun onderneming.
De uitslag van de verkiezing werd uiteindelijk bepaald door de stemmen van de aanwezigen in de feesttent. De winnaars van 2016 zijn:
• Ondernemer van het Jaar 2016 Son en Breugel: Kloosterhotel La Sonnerie.
• Ondernemers van het Jaar 2016 Ekkersrijt: Wim Roberscheuten van Sonse Metaal en Schrootrecycling

De Startersprijs 2016 werd door Lilian Damen van Rabobank Het Groene Woud Zuid uitgereikt aan Henny Merks van "De Soepkom".
Na de prijsuitreiking was het tijd om de winnaars te feliciteren en te swingen op covers van de 10-koppige band Caboose. Onder het genot van de nodige drankjes werd er nog lang en gezellig nagepraat.

Er kunnen maar twee bedrijven met de titel naar huis, maar alle deelnemende ondernemers hebben die uitdaging "Pak je kans!" aangenomen met hun deelname aan de jaarlijkse verkiezing en positief de aandacht op hun bedrijf kunnen richten. Zo besteedde deze krant uitgebreid aandacht aan alle genomineerde ondernemers en hun bedrijf.
Het totale bedrag van een kleine 15.000 euro dat Lionsclub Son en Breugel aan cheques kon overhandigen in de feesttent was alle inspanningen waard. Het grootste deel daarvan komt ten goede aan projecten in Son en Breugel.

Kijk voor nog veel meer mooie foto's van deze avond op onze site www.mooisonenbreugel.nl


Startersprijs 2016 voor de Soepkom

De Soepkom: frisse ingrediënten voor een kansrijke start-up
Henny Merks laat zien dat starten als ondernemer niet gebonden is aan leeftijd. Ze wilde al altijd graag iets voor zichzelf gaan doen en toen Inge, Hanneke en Rinus, de drie kinderen van Hans en Henny, zelfstandiger werden, greep ze haar kans. Henny en haar man Hans waren toen al jarenlang het vertrouwde gezicht van het Vestzaktheater en tijdens carnaval maakte Henny daar naam door soep te maken. Hans was op jonge leeftijd al jarenlang zelfstandig ondernemer als melkventer, later ging hij in loondienst. Met zijn steun en het vertrouwen van de kinderen, zette Henny de stap naar zelfstandig ondernemerschap en opende ze haar zaak: De Soepkom.

Binnen twee jaar tijd ontwikkelde ze een concept dat blijkt aan te slaan bij een breed publiek! De Soepkom maakt iedere dag verse soep met verse biologische streekproducten, zonder suikers en E merken. Het assortiment bestaat inmiddels uit ruim 30 verschillende soepen. Henny laat zien wat ondernemerschap inhoudt. Samen met Hans verkoopt ze niet alleen in de winkel de soepen, maar levert ze ook dagelijks soep aan verschillende bedrijfsrestaurants op Ekkersrijt. Ondernemen smaakt naar meer en wanneer je soepen kunt maken, pak je ook je kans om andere verse producten te maken. Hans maakt sinds kort dan ook verse ragouts en jam, ook weer van biologische streekproducten. Hans en Henny hebben de ambitie al uitgesproken om hun concept verder uit te rollen.
Twee ondernemers die een treffend voorbeeld zijn van de maatschappij die ervan uitgaat dat mensen langer doorwerken.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding