Afbeelding
Foto:

Feestdag onze lieve vrouw van lourdes

Mariahout- Elf februari viert de Katholieke kerk de feestdag van Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Vanaf de inzegening van de kerk (1933) heeft de parochie gemeenschap van Mariahout hier aandacht aan geschonken.
De religieuze locatie in Mariahout is inmiddels uitgegroeid tot een Maria bedevaartplaats, waar jaarlijks ruim 35.000 mensen een bezoek brengen.

Het verhaal van Bernadette
In 1858 verscheen Maria in het Zuid Franse plaatsje Lourdes, op wonderbaarlijke wijze aan het eenvoudige meisje Bernadette Soubirous Toen Bernadette haar verhaal thuis vertelde was er aanvankelijk veel ongeloof. Ook de kerkelijke overheid veroordeelde haar bevinding en verbood haar terug te gaan naar die plaats. Bernadette gedreven door een innerlijke drang bleef echter de grot bezoeken. Al vrij snel gingen er meer mensen met haar mee. Totaal heeft Bernadette 18 keer een verschijning gehad. Binnen enkele maanden waren haar bevindingen zo bekend dat er duizenden mensen een bezoek brachten aan de Lourdesgrot. Inmiddels is Lourdes uitgegroeid tot een van de grootste bedevaartplaatsen in de wereld waarnaar jaarlijks zes miljoen mensen een bezoek brengen.

Feestdag
Op zaterdag 11 februari om 18.30 uur is er in de kerk van Mariahout een speciale Mariaviering. Er wordt aandacht besteed aan het verhaal van Bernadette. Tijdens de eucharistie viering worden er gezamenlijk bekende Marialiederen gezongen. Na de viering gaan de kerkgangers samen naar de grot om Maria een kaarsenhulde te brengen.


Trust the process en "Co-creëer in persoonlijke èn talentontwikkeling!"

Voel jij het ook? De verandering die er gaande is. Misschien merk je het zelf. Misschien zie je het om je heen gebeuren. Mensen worden bewuster, hebben behoefte aan meer verdieping en zingeving en voelen het diepgewortelde verlangen om de wereld een stukje mooier te maken. Om hun steentje bij te dragen, om weer meer te gaan bewegen vanuit het hart. Oude structuren en denkpatronen verliezen aan kracht en pioniers staan op om hun verfrissende concepten ver-rijkend de wereld in te slingeren.
En zo is daar de Groene Vlinder Talentonwikkeling. Een initiatief waarbij de 40.000 Eindhovenaren die momenteel buiten de arbeidsmarkt staan, op een vernieuwende en maatschappelijk verantwoorde manier ondersteund worden om, of terug de arbeidsmarkt op te gaan, of om als zelfstandige aan de slag te gaan. Omdat we allemaal een eigen talent hebben. Omdat we allemaal iets unieks en onderscheidend te bieden hebben, maar dit binnen de oude systemen en structuren geen ruimte had om zich in al haar potentie te ontwikkelen.

En die ruimte wordt nu gecreëerd. En ondanks dat het concept nog in ontwikkeling is, sluiten zich dagelijks meer mensen aan bij deze beweging. Mensen die willen meedenken, die zich belangeloos willen inzetten, omdat ze nou eenmaal voelen dat het klopt. Dat er momenteel een grote kanteling gaande is en ze niet anders willen dan zich op de stroom van deze beweging mee te laten voeren. Niet vanuit de 'voor-wat-hoort-wat-terminologie', maar de 'dit-is-waar-ik-in-geloof-overtuiging'.
Geloven dat wanneer we weer vanuit onze intuïtie gaan handelen, dit altijd de juiste beweging is; voor onszelf, voor de ander en voor de wereld. En ondanks dat er in eerste instantie niet direct iets tegenover lijkt te staan en het grotere plaatje wellicht nog wat onduidelijk is, diep van binnen toch weten dat dit is wat er mag gebeuren.
En misschien raakt het iets bij je. Misschien voel jij het ook. Laat dan van jezelf horen. Volg die beweging zonder te weten waar deze precies naartoe leidt, zonder het grotere plan te willen begrijpen of te willen weten wat het je brengt; het ontvouwt zich allemaal als vanzelf, just trust the process!
Groene Vlinder Talentontwikkeling nodigt coaches, trainers, investeerders, team managers uit die het belang zien van maatschappelijke betrokkenheid en steden willen transformeren in 'Social Wise Cities' te beginnen in regio Eindhoven. Kom naar het inspiratie-netwerkevenement "Co-creëer in persoonlijke èn talentontwikkeling!" op maandag 20 februari 2017 in het Evoluon in Eindhoven. Vooraf aanmelden via: http://bit.ly/2kdNnR9.

Voor meer informatie: info@groenevlinder.org,
Aanmelden voor inspiratiebijeenkomst op maandag 20 februari: http://bit.ly/2kdNnR9
Evenement op facebook: http://bit.ly/2kA5dNz (Delen? Graag!)
Facebook: https://www.facebook.com/groenevlindertalent
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/17892036
Artikel op E52: http://bit.ly/2hCwJMQ


Afbeelding