DKV Corridor D1 wint titanenstrijd van Vessem D1

Op 4 februari stond in de Landing in Son de wedstrijd van de Corridor D1 tegen Vessem D1 op het programma.
Een zeer belangrijke wedstrijd om de derde plaats. In deze competitie het hoogst haalbaar voor beide ploegen, omdat de Schijndelse clubs Celaritas en Avanti uit gaan maken wie er kampioen wordt.

Begin december ging Corridor D1 nog met 8-1 onderuit in de thuishaven (Knegsel) van Vessem. Maar Corridor D1 is bezig aan een ijzersterke thuisreeks. Ze verloren in heel 2016 tot heden zowel in de buitencompetitie (Breugel) als in de zaal nog geen enkel thuisduel.

Vessem D1 laat direct zien dat het een sterke tegenstander is. Binnen enkele minuten scoort Vessem van grote afstand: 0-1. Een tegenvaller voor de Corridor D1 dat duidelijk moeite heeft met deze tegenstander. Het probeert direct antwoord te geven, maar verder dan een goede poging van Maud Schalken komen de groen witte niet. Vessem is echter meedogenloos en scoort na een mooie aanval de 0-2. Een paar minuten later wordt het zelfs 0-3 en dreigt er een deceptie voor de Breugelse meiden.
Vessem is veel beter en krijgt legio kansen om Corridor nog meer pijn te doen.

Maar naarmate de wedstrijd vordert recht De Corridor D1 de rug wn scoort Mirna op aangeven van Linn de 1-3.
Nog geen minuut later profiteert Linn van concentratieverlies bij Vessem en rondt ze het buitenkansje prachtig af: 2-3. Dit geeft vertrouwen, maar opnieuw moet Corridor een tegenvaller incasseren als dit keer Vessem weer van grote afstand succesvol is: 2-4.
Maar de D1 toont karakter en het krijgt, na opnieuw defensief geklungel aan Vessemse zijde, een strafworp. Daarbij scoort Linn in de rebound: 3-4. De spanning is weer terug, maar dit keer is het Vessem dat vol gas geeft. Het krijgt enkele grote kansen en zet Corridor geheel vast op eigen helft. De ene keer dat Corridor D1 een aanval opzet heeft het meteen succes, en is het: 4-4. Een tikkeltje tegen de verhouding in, maar dat is niet belangrijk. Vlak voor rust kan Lisa zelfs de opponent nog een gevoelige tik geven, maar ze gooit maar net naast.

In de tweede helft zet Vessem D1 meteen aan. Met wat kansen maar geen resultaat tot Linn het maar eens van afstand probeert en de bal onverwacht door de korf vliegt: 5-4.
Vessem D1 lijkt niet onder de indruk en gaat meteen opzoek naar de gelijkmaker. Vessem heeft echter pech in de afwerking.
Corridor D1 laat echter op pijnlijke wijze zien wat efficiëntie is, dit resulteert uiteindelijk in de: 6-4. Na een tactische omzetting door de coach lijkt aangeslagen. De Corridor is beter maar Vessem D1 perst er in de laatste vijf minuten nog een slotoffensief uit, zonder resultaat en ook een grote kans van De Corridor gaat maar net naast de korf.
Het blijft zo 6-4 wat betekend dat Corridor D1 nu nog steviger op de derde plek staat.
Volgende week moeten de meiden naar Heeswijk-Dinther waar het de nog puntloze hekkensluiter Altior D3 treft.

Uitslagen en programma VC Pieter Breughel

Zonder de Italiaanse sterspelers, maar met nieuwe Hondurese aanwinst, werd D.K.J.O met 3-1 verslagen. VC Pieter Brueghel H1 voert nu alleen de lijst aan. Ook Dames 4 heeft gewonnen en staat nu tweede, achter koploper Hapert D1.