Nienke Versteegen
Nienke Versteegen Foto: Adrie Neervoort

Junioren en ouder zwemmen goed in Veldhoven

De zwemmers van 12 jaar en ouder mochten afgelopen zondag in Veldhoven meedoen aan het derde deel van de junioren jeugd en seniorenwedstrijden.
Tijdens deze wedstrijd deden nog 7 andere verenigingen mee. De meeste verenigingen zijn inmiddels oude bekenden (PSV en Budel) maar ditmaal ook een nieuwe vereniging uit Swalmen. Bij deze wedstrijd mogen de zwemmers kiezen uit 4 of 5 afstanden, waarbij op 2 afstanden finales mogen worden gezwommen.

Nienke Versteegen zwom zeer goed. Zij werd op de 200 meter wisselslag eerste in de finale en op de 100 meter vrije slag tweede. Zij nam het in de finale van de wisselslag op tegen haar moeder Ingrid die vierde werd. Op de 400 meter vrije slag werd Nienke eerste en Ingrid derde.
Broer Tim Versteegen zwom de finale van de 100 meter rugslag. In de de voorrondes verbeterde Tim zijn tijd al met 7 seconden, in de finale verbeterde hij zijn nieuwe PR nogmaals met 1 seconde. Helaas was de tijdsverbetering niet genoeg om een medaille te winnen, maar moest Tim genoegen nemen met de vierde plaats.

Bobby van Dijk wist zijn PR, van slechts 1 week oud, op de 200 meter wisselslag met 2 seconde te verbeteren en behaalde daarmee een mooie eerste plaats. Ook op de 50 meter vrije slag en 100 meter vlinderslag liet Bobby zien dat hij de snelste was. Zijn vader Wout van Dijk werd op de 400 meter vrije slag derde en op de 200 meter wisselslag derde.
Beste tijdsverbetering van dit weekend was van Tim Versteegen. Hij verbeterde zijn 200 meter wisselslag met maar liefst 30 seconden.


Goed weekend waterpolo Argo

Afgelopen weekend wisten alleen de allerjongste waterpoloërs van Argo (EG1) niet te winnen, alle andere teams konden 3 punten bijschrijven op het totaal. Voor de waterpolodames stond er veel op het spel. Winst was noodzakelijk om uit direct degradatiegevaar te komen en tegenstander De Dokkelaers uit Tilburg juist verder in degradatieproblemen te brengen. Oftewel, een 6-puntenwedstrijd voor Argo, waarbij er geen beroep gedaan kon worden op de geblesseerde topscoorder van het team: Josine Raaijmakers. Zeer prettig voor het team was het feit dat routinier Anita vd Heijden weer haar opwachting maakte waardoor er voldoende ervaring in het bad lag. Aanvankelijk leek het een zeer spannende wedstrijd te worden.

De waterpolodames van Argo wisten iedere keer een nipte voorsprong te behouden, maar konden zich niet echt losmaken van de tegenstander. Pas in de laatste periode kon de 4-3 voorsprong uitgebouwd worden naar een 7-3 eindstand. Geen hoogstaande wedstrijd, maar wel een prima teamprestatie van de dames, waardoor ze met een 8e plek in de middenmoot staan. Voor de waterpoloheren was het minder spannend, ook al ontbraken een aantal spelers. Echter, de aansluiting vanuit de jeugd lijkt voor de heren steeds meer vorm te krijgen en er kan steeds vaker een beroep gedaan worden op de B-jeugd om mee te doen op het hoogste nivo. Met behulp van coaching van de senioren weten de junioren al prima toegevoegde waarde te leveren aan het team. Dit keer was het Kris Raaijmakers die met zijn 2 doelpunten een mooi aandeel had in het eindresultaat. Tegenstander De Treffers (10e), had niets in te brengen tegen een goed spelend Argo(3e) en de einduitslag van 12-6 was dan ook geheel terecht. Pleun Hulsen was met zijn 4 doelpunten grootaandeelhouder in het eindresultaat.

B1 - De Treffers 18-2
CJ1 – AquAmigos 9-2
D1 - VZV Njord 6-3
Dames 1 - De Dokkelaers 7-3
E1 - Zeester-Meerval 7-12
Heren 1 - De Treffers 12-6

Programma
Zaterdag:
Hellas-Glana - D1 in De Nieuwe Hateboer te Sittard 16:30 uur
VZV Njord - CM1 in Den Ekkerman te Veldhoven 17:30 uur
ZPC - Dames 1 in Vrijburgbad te Vlissingen 18:15 uur
De Treffers - CJ1 in Kwekkelstijn te Rosmalen 18:30 uur
Gorgo - Heren 1 in De Beemd te Veghel 19:30 uur
Zondag:
De Rog BJ1 - B1 in De IJzeren Man te Weert 18:45 uur


Argo zwemmen

Afgelopen zondag hebben 8 zwemmers van de Wedstrijdgroep deelgenomen aan de 3e Junioren-Jeugd wedstrijd van dit seizoen die gehouden werd in zwembad Olympia in Waalwijk.
In de series werden 3 1e plaatsen, 5 2e plaatsen en 5 3e plaatsen behaald. 6 Zwemmers mochten een finale zwemmen, hierbij behaalden zij 4 keer een 2e plaats en 5 keer een 3e plaats. Er werden 14 persoonlijke records gezwommen.

Komende zondag nemen de zwemmers van de Wedstrijdgroep deel aan de 3e Competitie wedstrijd, die wordt gehouden in zwembad De Neul. Aanvang 15.00 uur.