Kerkdiensten

Sint Petrus' Banden, Son
Woensdag 8 februari 19.00 uur: Eucharistieviering
Zaterdag 11 februari 18.30 uur: Eucharistieviering in Breugel
Zondag 12 februari 11.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. het Sons Parochiekoor
intenties: Ad van de Wetering (1e jaargetijde), Doortje Maas-de Bijl, Henk van Buul, Ine Roxs-de Leijer, Pieter Renders, Anna Meulenbroeks-van de Wetering, Drieka van Gerwen-Smits, Joep Potting, Jan van Lieshout, Els van den Heuvel-Schel.
Maandag 13 februari 19.00 uur: Eucharistieviering
Woensdag 15 februari 19.00 uur: Eucharistieviering
Zaterdag 18 februari Geen Eucharistieviering in Son of in Breugel

Sint Genoveva-kerk, Breugel
IVM afwezigheid van pater Pushpa vervallen de weekvieringen t/m 19 februari
Zaterdag 11 februari 18.30 uur: Eucharistieviering m.m.v. Rob van Stuivenberg
Intentie: Wim Saris
Zondag 12 februari 09.30 uur: Eucharistieviering m.m.v. Breugels kerkkoor
intentie: Ietje van Dinther-Raeven, Barbara Mühlstaff, Harrie en Tonny Swinkels-Reloe, Jeanne Sadée-Massart, Dilia Peters-Swinkels.
Zondag 19 februari 9.30 uur: Eucharistieviering m.m.v. Breugels kerkkoor. Kinderwoorddienst.
Intentie: Jozef Xhofleer, Willem de Roos, Alex van den Heuvel, Dré de Haas, Hens Aelmans, Jan Brugmans. Inleveren palmtakjes.
14.00-16.00 uur Inloopmiddag Den Bauw
Dinsdag 21 februari 18.15 uur: Rozenhoedje 18.30 uur: Eucharistieviering
Donderdag 23 februari 18.15 uur: Rozenhoedje 18.30 uur: Eucharistieviering, aansluitend stille aanbidding
Vrijdag 23 februari 18.15 uur: Rozenhoedje 18.30 uur: Eucharistieviering
Zaterdag 25 februari 18.30 uur: Eucharistieviering m.m.v. Rob van Stuivenberg

Martinuskerk (centrum)
Zaterdag 11 februari 18.30 uur: Eucharistieviering met Volkszang.
Intenties: Gerda Kusters – Hoedemakers, Joke Gaffert – Dortmans, Netty Bekkers – van Aert, Jacobus en Lies van Aert – Marcus, Jan van Oorschot.
Zondag 12 februari Zesde Zondag door het Jaar 09.30 uur: Eucharistieviering met Het Martinuskoor.
Intenties: Jan Kanters en Hanneke Kanters – van de Sande, Maria en Wim van Engeland – van der Vleuten, Tjeu van den Berkmortel, Gerard en Marietje van den Nieuwenhuyzen – Hazenberg.
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is er 's morgens om 09.00 uur een Eucharistieviering in de dagkapel van De Goede Herderkerk.
Woensdag is er om 19.00 uur een Eucharistieviering in de Heilige Ritakapel te Boskant.

H. Martinus Olland
Zaterdag 11 februari Geen Eucharistieviering.

Sint Antonius Nijnsel
Zondag 12 februari 11.00 uur Eucharistievering .
Intenties: Annie Stamps- v.d. Ven, Zus Oerlemans- van Geffen, Arwin Oerlemans, Richard en Nel Janssen en zoon Gerard.
Mededeling:
Wij vragen uw aandacht voor de actie Kerkbalans.

(PKN) in Son & Breugel
Zondag 12 februari 10.00 uur: dienst in Son Ds. B. Stigter Carrouseldienst + Kindernevendienst


Moeders Informeren Moeders in Son en Breugel

Het programma MIM, Moeders Informeren Moeders, is in januari 2016 opgestart in Son en Breugel. Het programma MIM is bedoeld voor de beginnende moeders in het algemeen.
Vrouwen die voor het eerst moeder worden hebben vaak veel vragen, maar ook als je opnieuw moeder wordt in een voor jou vreemd land heb je veel vragen. Dan kan een ervaren moeder aan de deze moeder antwoord geven op veel vragen. Dit wordt allemaal vrijwillig gedaan. Het idee is dat de moeders elkaar eens in de maand opzoeken om zo onder het genot van een kop koffie of een activiteit bijv. een stukje wandelen of een bezoek brengen aan de speelochtend te kunnen praten met elkaar.
MIM is voor een brede doelgroep bedoeld. Onderstaand verhaal geeft een mooi beeld van wat MIM kan betekenen voor een moeder.

Beschuit met muisjes en baklava

Sinds november 2016 ben ik als 'ervaren moeder' (ik moet nog steeds wennen aan die titel) als vrijwilliger aan de slag in het MIM project.

Bij de intake heb ik aangegeven dat ik zeker open sta voor een koppeling aan een 'vluchtelingenmoeder'. Dat gebeurde snel: ik ontmoette de Syrische moeder een week of twee later. Ze was hoogzwanger van haar vijfde kindje en haar gezin had zojuist een verblijfsstatus gekregen en was in een eengezinswoning in Breugel getrokken. Een vol huis en zeker geen onervaren moeder. Over moederschap kan ze mij (met mijn twee kleintjes) waarschijnlijk meer leren dan ik haar. Wel had ze vragen en zorgen: wat moest er allemaal geregeld worden? En ze mocht toch wel natuurlijk bevallen (haar derde kindje was met een keizersnede ter wereld gekomen)?

Samen gingen we op zoek naar de antwoorden. Gelukkig stond ik niet alleen, het gezin wordt intensief begeleid door verschillende vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Son en Breugel. Via via (facebook, vrienden, buren en kennissen) regelden we samen een babyuitzet. Het is hartverwarmend wat mensen bereid zijn te geven! Ik ging twee keer mee naar de verloskundige en mee naar het ziekenhuis toen ze werd overgedragen aan de gynaecoloog. Ik was ook aanwezig bij de intake van de kraamzorg en bij al deze bezoekjes kwam mijn kersverse eigen ervaring (mijn jongste is acht maanden) heel goed van pas.

Half januari, enkele dagen na de uitgerekende datum, kwam er een kerngezonde zoon ter wereld. Na alle ellende die het gezin heeft meegemaakt een intens gelukkig moment, het is prachtig om de hechtheid van het gezin te mogen meemaken. Ik kreeg beschuit met muisjes, met baklava ernaast. En hoewel er een flinke taalbarrière is (mevrouw en haar man leren nog Nederlands en spreken geen Engels, de kinderen tolken af en toe) en we heel verschillende achtergronden hebben, is er een enorme klik. Ik ervaar mijn rol op geen enkel moment als belastend, het is hooguit lastig om het met mijn eigen gezin zo te regelen dat ik af en toe langs kan. Ik ben eigenlijk vooral dankbaar voor deze verrijking van mijn leven en verruiming van mijn blik. En het mooie is, ik 'sleep' mijn omgeving daar ook nog in mee. Zo zijn wij met zijn vieren al een keer bij het gezin gaan eten (vader was bakker in Aleppo en maakt geweldige Turkse pizza's) en deel ik mijn ervaringen met familie, vrienden en collega's. Iedereen is positief en het is fijn om naast alle verhalen in de media ook een eigen, heel positieve, ervaring te kunnen zetten.

Hoe het nu verder gaat is even afwachten. Als het goed is redt het gezin zich zelf steeds beter, en wordt het contact dus wat minder intensief en meer volgens MIM standaard (1x per maand). En wie weet, misschien wil ze over een tijdje zelf wel een nieuwe 'vluchtelingenmoeder' begeleiden als MIM-vrijwilliger? Ik heb er in elk geval een waardevolle vriendin bij.