woensdag 8 februari

Parkinson café

Tweede bijeenkomst van het Parkinson café Eindhoven. Thema is "verpleegkundige aspecten bij de ziekte van Parkinson". De lezing zal worden verzorgd door mevr. Kim Rijkelijkhuizen, Parkinson verpleegkundige Maxima Medisch Centrum. Donderdag 9 februari van 15.00 tot 17.00 uur Theehuis Vitalis Peppelrode, Ds. Th. Fliednerstraat 5 Eindhoven. Graag even van tevoren aanmelden via parkinsoncafe.eindh@gmail.com

Coachen van kinderen

Nieuwe serie, van 4 lezingen. Met nieuwe onderwerpen, maar hetzelfde thema: het coachen van kinderen. Bedoeld voor ouders (en professionals), die zich meer willen verdiepen in de ontwikkeling van hun / het kind. De eerste avond is gepland op donderdagavond 9 februari, van 20.00-22.00u in de Bibliotheek aan de Airbornestraat. Het onderwerp is: Mediawijsheid.

donderdag 9 februari

God in de moderne poëzie.

Onder deze titel organiseert de protestantse gemeente van St.Oedenrode, Son en Breugel Een avond over moderne poëzie. Deze zal plaatsvinden in de kerk aan de Zandstraat in Son en beginnen om 20.00 uur.
Op 9 februari a.s. spreekt Kees Hermis. De dichter zal een inleiding houden over zijn werk en dit illustreren met gedichten van zijn hand. De thema's uit zijn werk hebben een nadrukkelijke religieuze inslag en getuigen van een manier van kijken, zien en ervaren, waarin verwondering, verbazing, maar ook verbijstering de grondtonen vormen voor een zoektocht door het leven.
Op 9 maart a.s. zal ds.Bas Stigter een inleiding houden. Onderwerp is dan de postuum verschenen dichtbundel van Joost Zwagerman, "Wakend over God".
Iedereen met belangstelling voor poëzie is van harte welkom.

zondag 12 februari

Laat u verwennen met een muzikaal Valentijnsontbijt

Valentijn doet wat met je. Om dit jaar alvast in de juiste stemming te komen biedt de jeugd van Harmonie Pro Honore et Virtute u op zondagmorgen 12 februari om 10.30 in het Vestzaktheater een Valentijns Ontbijtconcert aan. Dit concert zal verzorgd worden door de Opleidingsharmonie aangevuld met jeugdmuzikanten uit het Samenspeelorkest onder leiding van dirigent Mari van Gils. Daarnaast zullen ook de slagwerkers van de Leerlingpercussiegroep deelnemen. Voor onze jeugd is dit concert ook een van de opmaten naar het spectaculaire Jeugd Promsconcert Music in Blue dat na de zomer 2017 voor u georganiseerd zal gaan houden. De opbrengsten van het Valentijnsconcert dragen er mede aan bij dat we bij Music in Blue flink kunnen uitpakken om er een prachtig concert met vele verrassende elementen van te maken.
Wilt u (misschien al samen met een geheime geliefde) genieten van onze jeugd en een heerlijk ontbijt? Reserveer dan uw kaarten via een mail naar valentijnsconcert@phev.nl onder vermelding van uw naam en adres. De kosten van € 7,50 per kaartje kunt u overmaken naar rekening NL07 RABO 0148 2899 40 t.n.v. Harmonie Pro Honore et Virtute o.v.v. uw naam en aantal kaartjes.
Voor alle belangstellenden die 12 februari toch al van plan zijn om naar de seniorenmiddag te gaan, is het wellicht een mooie gelegenheid om u van te voren in de watten te laten leggen met dit prachtige muzikale ontbijt. Voor nadere inlichtingen: valentijnsconcert@phev.nl of www.phev.nl. De jeugd ontmoet u graag op zondagmorgen 12 februari in het Vestzaktheater.

Pure Song Geeft Koffie Concert in Hof van Solms op zondag 12 februari

Het duo Pure Song bestaat uit zangeres Hetty Pronk-Verweij en pianist Hans van Tuijn en brengen samen met violist Piet Pijnacker akoestische liederen voor de luisterende liefhebbers. Op het programma staan Franse chansons van Charles Dumont en Edith Piaf, Ierse liederen zoals "Song for Ireland ", Nederlandse liederen zoals "Mag ik dan bij Jou" van Claudia de Breij en Zweedse liederen van Benny Andersson ( ABBA ). Ook songs van John Denver en Neil Sedaka worden ten gehore gebracht. Voor meer info, beeld en geluid zie www.puresong.nl Hof van Solms aan de Koestraat 16 in Oirschot tijd: 12 februari 2017 om 12 uur entree: gratis

Kienen in het Vestzaktheater

De kienavonden worden georganiseerd ten bate van de plaatselijke Harmonie Pro Honore et Virtute. De opbrengsten zullen besteed worden aan de jeugdopleiding en de aanschaf van instrumenten. Jan van Gerwen is uw nieuwe vaste kienmaster. Hoofdprijs€ 300,- Geluksgetal € 200.- Zondag12 februari Zaal open; 18.30 uur Aanvang;19.30 uur Vestzaktheater Son en Breugel

woensdag 15 februari

Fietsclub PVGE fietst naar Lieshout.

Op woensdag 15 februari om 10.00 uur precies start onze winterfietstocht van een ½ dag naar Lieshout vanaf het 17 Septemberplein. Via het Vresselse Bos en Mariahout bereiken we Lieshout om daar in het ons inmiddels bekende Dorpshuis de koffiepauze te houden. Tijdens deze koffiebreak komt het fietsprogramma 2017 aan de orde en er is nieuws over de zomer fietsdriedaagse, die dit jaar naar Zeeuws Vlaanderen voert. Na de koffiepauze fietsen we langs het Wilhelminakanaal terug naar Son en Breugel. Men is ca12.30 uur thuis. Ook nieuwe leden zijn van harte welkom op deze winterse fietstocht. Verdere inlichtingen bij fietsclubcoördinator: Herman Hendriks, tel.: 0499-473042, e-mail: herman.j.hendriks@kpnmail.nl