Afbeelding
Foto:

OLAT winterwandeltocht op zondag 19 februari vanuit Zeeland (NB)

Op zondag 19 februari is de start van de 4e wandeltocht van dit 50e winterseizoen vanuit de plaats Zeeland.

Het is februari. Misschien lopen we onder winterse omstandigheden en genieten we van vorst en strakblauwe winter-luchten, of voelen we een eerste glimp van het naderende voorjaar? Hoe dan ook, we beleven een fijne wandeldag. We lopen vandaag door de bos- en heidegebieden van het grootste aaneengesloten natuurgebied in Noord-Brabant, De Maashorst. De lopers op de 40 km maken bovendien een lusje naar de Bedafse Bergen. Na de start lopen we al snel in het bos van Zevenhuis.
De 10 km buigt af en zij lopen via boerenlandpaden richting camping De Heidebloem. De andere afstanden lopen via Tooverkamp naar de Maashorst. Met een beetje geluk zie je op afstand enkele wisenten die hier vorig jaar zijn uitgezet. Via Menzel, een buurtschapje, maar ook een eeuwenoud agrarisch landschap met een fraaie afwisseling van akkers, weilanden, bos, waterlopen en oude boerderijen komen we bij grafheuvels en even verder bij het begrazingsgebied Brobbelbies. We vangen een glimp op van de Hofman-plassen. Hier vindt zandwinning plaats en nieuwe natuurontwikkeling. Via Holenberg, de nieuwe natuurbegraafplaats, buurtschap Nabbegat en het bosgebied de Reekse Heide komen alle wandelaars weer terug bij de startlocatie.

Startlocatie is Het Witte Huis, Reekseweg 7, 5411 RB Zeeland. Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet om 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT enkele wagen- en caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie vindt u op www.olat.nl/winterserie waar vooraf ook de route middels GPS tracks zijn te verkrijgen. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen via e-mail: dagtochten@olat.nl.