Heren 1 in actie in De Landing. PJ met zijn onvolprezen sprongsetup.
Heren 1 in actie in De Landing. PJ met zijn onvolprezen sprongsetup. Foto:

Een enerverende volleybalweek blijkt een week van de spelverdelers

Dames 3 en Heren 2 verloren, Heren 1 en Heren 3 hebben gewonnen.
Heren 1 speelde thuis een puike partij tegen Primo 1 uit Eindhoven. De eerste set ging verloren, het lijkt een traditie te zijn. Na deze wake-up call werd de tweede set moeizaam gewonnen, mede dankzij een harde aanval "binnen de drie" van spelverdeler PJ. De derde en vierde set werd de tegenstander uiteindelijk met ruime cijfers verslagen, 25-9 en 25-14. Concurrent VCE/PSV 1 heeft punten laten liggen, waardoor het eerste team van VC Pieter Brueghel steviger aan kop staat in de één na hoogste klasse.

Een onherkenbaar Heren 2 speelde dinsdag een matige partij tegen VC Waalre 1. Onherkenbaar in het spel en in bezetting. Er waren veel afwezigen waardoor met een geïmproviseerd team werd gespeeld. En dat was zichtbaar. Heren 2 slaagde er niet in om in het spel kon komen. En het begon zo voortvarend, want het aantrekken van het tenue en het vullen van de flesjes verliep vrijwel vlekkeloos. Spelverdeler Eric van de Vijver hield er in elk geval een betere conditie aan over, want de ballen moesten van alle uithoeken in het veld verdeeld worden. Heren 2 droop af met 4-0 verlies en een zure nasmaak. Het laatste werd na afloop weggespoeld door een exorbitante hoeveelheid knoflooksaus op een dampend doch onverdiend broodje shoarma.
Heren 3 startte met een voltallig team aan de wedstrijd. VC Waalre 2 staat onderaan in de competitie. De uitwedstrijd werd eenvoudig gewonnen, dus dit zou geen probleem moeten zijn. Onderschatting lag op de loer. En zo geschiedde. Heren 3 ging mee in het spel van de tegenstander en slaagde erin de bal overal in en buiten het veld te krijgen, behalve bij de spelverdeler. En als dat wel lukte, faalde de aanval. Resultaat: setverlies. De bloedstollende tweede set eindigde na een nek-aan-nekrace in setwinst: 29-27. Ook de derde set werd gewonnen. Heren 3 staat met deze overwinning steviger op de tweede plek in de competitie. Volgens aanvoerder Toine van Maasakkers baalde het team van het onnodige setverlies, maar hebben ze wel plezier gehad. En dat is het belangrijkste in een teamsport!

Lijkt jou het ook leuk om te komen volleyballen? Kom eens kijken of meetrainen op maandagavond in De Landing. Voor meer informatie, bezoek www.vcpieterbrueghel.nl of mail naar info@vcpieterbrueghel.nl

Argo E1 wint zeer ruim van DZT'62

Het jongste waterpoloteam Argo-E<11 heeft in een zeer goed gespeelde wedstrijd met 23-1 gewonnen van DZT'62 uit Deurne.
Het team bestaat uit maar 6 spelers en speelsters maar is hierdoor heel goed op elkaar ingespeeld en werkt ook erg hard. Door goed verdedigen en aanvallen en veel uitstekend gemikte schoten werd de tegenstander vanaf het begin kansloos gelaten. Het was weer een prachtige prestatie van Britt, Esmee, Martijn, Micha, Sanne en Trin.

Waterpolodames kansloos
De waterpolodames van Argo zijn afgelopen weekend tegen een forse nederlaag aangelopen in de thuiswedstrijd tegen Arethusa. Vooraf was het bekend dat het een zeer zware wedstrijd zou gaan worden en dat punten behalen wellicht niet haalbaar zou zijn. De manier waarop Argo echter de punten weggaf was wel ontluisterend. Reeds na het eerste kwart keek Argo al tegen een 0-5 achterstand aan, een stand die natuurlijk nooit meer recht te trekken zou zijn gedurende de rest van de wedstrijd. Arethusa nam wat gas terug en Argo kwam iets beter in de wedstrijd. Het kwam verdedigend beter in het spel, maar aanvallend kwam er heel weinig uit. De beste periode was het 4e part, waarin Argo overging op een zone. Het voordeel hiervan is dat je de angel uit het fysieke spel haalt, maar dat het nog lastiger is om doelpunten te scoren. Vreemd genoeg wist Argo juist in dit laatste part nog wel een doelpunt te maken, nadat er 3 dames van Arethusa uitgestuurd waren. Het laatste part had een score van 1-1, maar het was een kleine pleister op de wonde. Het doelpunt voor Argo werd gemaakt door Liesbeth van der Korst, de eindstand was 1-11 in het voordeel van Arethusa. De dames hebben nu een paar weken rust en zullen op 11 maart de competitie hervatten tegen het sterke Lutra.

Argo zwemmen

Afgelopen zondag hebben 14 zwemmers van de Recreatieven deelgenomen aan de 2e Meerkamp in zwembad De Neul.
Tijdens deze wedstrijd werd er 9 keer een 1e plaats, 5 keer een 2e plaats en 7 keer een 3e plaats behaald. Daarnaast zijn er 20 persoonlijke records gezwommen.
Na afloop werden de punten opgeteld en de wisselbekers uitgereikt: 1e Zegenwerp 70 pnt, 2e Arethusa 64,5 pnt, 3e Argo 60 pnt en 4e Gorgo 46 pnt. Na twee wedstrijden is de tussenstand als volgt: 1e Zegenwerp 140 pnt, 2e Arethusa 128,5 pnt, 3e Argo 111,5 pnt en 4e Gorgo 100 pnt.