Afbeelding
Foto:

Uitslagen Bridgeclub ABC

Uitslagen Bridgeclub ABC Dinsdagochtendcompetitie
ronde 6, zitting 2, 14 februari 2017

1. Dicky Kreukniet & Matty Ribberink 62,00 %
2. Issy Abram & Maud Gerritsen 59,58 %
3. Cecile Smidt & Mieke Hattink 57,50 %
4. Ricky van den Broek & Joke de Vries 53,33 %
5. Johan van de Laar & Peter Rotteveel 51,67 %

Uitslagen Bridgeclub ABC Dinsdagavondcompetitie
Ronde 6, zitting 3, 31 januari 2017

Lijn A
1. Dirk Bossenbroek & Jos van Gerwen 59,00 %
2. Toni Rotteveel & Peter Rotteveel 58,92 %
3. Tineke Soetens & Jo Bakker 58,50 %
4. Nieke Coenen & Truus Peters 54,42 %
5/6Ingrid van der Meijden & Hans Thoolen 52,67 %
5/6Johan van de Laar & George Punt 52,67 %
Lijn B
1 Addy van Beek & Ankie
van Schoonderwalt 62,50 %
2 Annie Albers & Jeanne van der Meijden 62,27 %
3 Nelly Leenders & Annie Slaats 59,58 %
4 Rosita van Rooij & Truus van Vugt 59,17 %
5 Rietje Miedema & Dini Pijnenburg58,33 %
Lijn C
1 Ton Waanders & Bert van Boxtel 70,83 %
2 Jo Renders & Riet Vianen 62,88 %
3 Nini Veenstra & Guus Veenstra 59,40 %
4 Cor Dortmans & Cees de Wit 55,80 %
5 Henk Draijer & Truus Draijer 54,58 %


Klazineren op de golfbaan

Na de laatste vorstperiode wrijven negen mannen (het zouden ook vrouwen kunnen zijn) de winterslaap uit de ogen. Het is zondagochtend, 9.00 uur, de baan van Golfclub Son is weer sneeuwvrij en belangrijker: Speelklaar. Voor het eerst in 2017 slaan de jongens van weleer, nu oude wijze heren, een golfbal in de richting van de hole. Althans dat is het plan. Vooraf wordt er elkaar hartelijk welkom geheten, worden de uitslagen van het zaterdagvondvoetbal besproken en wordt er een borrel van een Duitse jager geschonken. Nog even wordt er een nieuwe golfclub bekeken en beoordeeld. Dan zijn er geen excuses meer: Het golfseizoen is weer geopend. Sinds een jaar of wat spelen en man of tien van verschillende pluimage samen in een onderlinge competitie. Een clubje golfers binnen de golfclub, hun bestaan is louter fictief. Er is geen bestuur, er wordt geen contributie betaald. Maar er wordt wel gespeeld op het scherpst van de snede. Frans K. is een van de ouderen. Gerard M. de beste, Herman K. de grote regulateur en Edwin is het aankomende talent. De andere kerels zijn alleen al toppers omdat ze de uitslaapdrang hebben getrotseerd.

De zondagse scores worden nauwkeurig genoteerd, op de eerstvolgende dinsdag ploft er een e-mail op de digitale deurmatten van de golfers met daarin de behaalde scores en ranglijsten. Terug naar de zondag, naar het clubhuis om na te praten: Golferslatijn.
Negen holes lopen neemt een uurtje sportief buiten zijn in beslag, het beoordelingsgesprek van de ronde kan van nul minuten tot een uur of langer duren.
''Ik had bijna een birdie. Wat als ik die eerste bal niet in de plomp geslagen had? Die ijzer 6 die ligt me niet. Of zou het aan de ballen liggen? Ik zag op Youtube dat die pro's verder doorzwaaien. En Piet van de Golfles zegt…" Nog een keer worden de scorekaarten bekeken en herteld. De besten zitten rond de 35 slagen vandaag (De PAR van de baan in Son –het aantal slagen wat een professional zou spelen – is 28 slagen) een enkeling kruipt richting 50. 'En toch valt het niet tegen,' volgens Frans K. "Want als ik die birdie gemaakt had dan had ik er ook maar 35 slagen gehad." Johan Cruyff had het niet beter kunnen zeggen.
Ook kennismaken met Golf? Kijk op de website van Golfclub Son of kom kijken op de baan bij sportpark de Gentiaan. Er is altijd wel iemand voor een praatje. Misschien nog wel belangrijker dan het hele spelletje.