Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Showdansfestival in de grote feesttent Son en Breugel

Afgelopen zondagmiddag 19 februari werd in de carnavalstent wederom het Showfestival 2017 gehouden.

De organisatie hiervan is jaarlijks in handen van CV De Dommelsoppers , die er altijd weer in slagen om mooie dansgroepen naar Son en Breugel te krijgen. Er hadden zich ruim 40 dansgroepen ingeschreven met in totaal ongeveer 300 deelnemers . Het was geweldig om te zien hoe fanatiek de deelnemers zich presenteerden. Ook de danspakjes zagen er allemaal schitterend uit. Zelfs dansgroepen met kinderen in de leeftijd van ongeveer 4/5 jaar lieten zich van de beste kant zien en stonden heel serieus te dansen met een blik van; Dit kunnen wij… De professionele jury bestond uit Winston Post en Noi Pakon.

Er zit geen wedstrijd element in dit Showfestival, het gaat er alleen om dat de dansgroepen laten zien wat ze in hun mars hebben en hun te laten beoordelen door een vakjury. Wat echter de groepen niet weerhield om hun beste beentje voort te zetten. Na afloop van elke dans, soms met een muzikale afmars , beoordeelde de jury de groepen en gaf hun commentaar , tips en advies waar de dansgroep in het bijzonder op zou moeten letten in de toekomst. Het commentaar en soms wat kritiek , werd ook steeds als positief ervaren door de deelnemers en zeker niet gezien als negatieve kritiek. Heel serieus en stralend luisterden de groepen naar de jury.

Uit ons eigen Son en Breugel deden oa. mee dansgroepen van SDV Avanti met een dansgroep met kinderen van ongeveer 8 jaar , SDV Avanti Seniorengroep , de Dommelsoppers met enkele groepen en een solo dans van Iris. Het was een gezellige en ontspannen middag,waarop de dames ( en enkele heren ) met plezier op terug kunnen kijken. Ook hun trainers , begeleiders en zeker niet te vergeten hun trotse ouders , opa's en oma's mogen terug kijken op deze mooie geslaagde dansmiddag.
Kijk voor de foto's op onze site www.mooisonenbreugel.nl


Lezerspodium

Parkeer probleem oplossen !
Het is en zal nog lang een discussie blijven over het MFA in Son en Breugel. En zeker ook het parkeerprobleem. Als het MFA nou een stukje kleiner wordt ipv groter , dan heeft men de ondergrond van de Kerk niet nodig. De Gemeente koopt de Kerk ( dat plan was er toch al ) en laat de Kerk staan. Het Bisdom kan wel bepalen dat die afgebroken moet worden , maar wie eigenaar is bepaalt toch..! Dan legt men 2 betonnen vloeren boven elkaar in de bestaande kerk ( die is hoog genoeg ) met een of twee inritten en men heeft mooie overdekte parkeerplaatsen midden in het Centrum . Kost waarschijnlijk minder dan de Kerk slopen . En welke Gemeente kan nou zeggen dat ze overdekte parkeerplaatsen heeft midden in het Centrum ? Probleem opgelost…. Kerk als gebouw blijft bestaan , nieuwe Kerk achter de toren en een nieuw kleiner MFA….en blije en tevreden ondernemers . Het zal niet zo eenvoudig zijn zoals ik voorstel maar het is misschien toch het overdenken waard.
Dat Advies bureau Spark hier niet op gekomen is .!
Hennie van Hagen.


Basis en vervolgonderwijs.

Zelf heb ik bijna 30 jaar in het middelbaar en middelbaar beroepsonderwijs Nederlands gegeven en ik ben dus zowel beroepsmatig als privé geïnteresseerd.

De laatste tijd is er weer veel te doen over het onderwijs. Mede in verband met de naderende verkiezingen.
Denk aan de vele artikelen over dyslexie en dyscalculie. Veel meer kinderen dan vroeger zouden hier last van hebben.
Als je vroeger de Basisschool verliet, kon je spellen en rekenen (mits je over een normaal verstand beschikte) en dat kwam in mijn opinie door het stampen. Met de hele klas de tafels van vermenigvuldiging opdreunen en dat nog leuk vinden ook. De regels voor de spelling van de werkwoordsvormen hardop met zijn allen noemen.

Een voorbeeld uit het MBO is het competentiegericht leren. Het klinkt goed, onderwijs gericht op het bijbrengen van competenties die aansluiten op de praktijk. Het is tevens de reden dat ik met vervroegd pensioen ben gegaan. Ik geloofde er niet in en met mij velen die zelf les gaven. Het is intussen ook al weer afgeschaft omdat het niet werkte.

Waar ik voor zou willen pleiten: laat de overheid wat vaker luisteren naar de mensen uit het veld, zij kennen de kinderen en weten vaak beter wat wel en niet werkt.
Gelukkig gebeuren er natuurlijk ook veel goede dingen.

Elly Willemsen


Afbeelding