Afbeelding
Foto:

Ik kom niet voor op de stemlijsten, toch kan jij voor mij kiezen

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders voert Combinatie Jeugdzorg campagne. Kies mij! staat voor al die kinderen die wachten op een veilige en stabiele plek in een pleeggezin.

In 2015 hebben ruim 22.500 kinderen in Nederland voor korte of langere tijd gebruik gemaakt van pleegzorg dankzij de inzet van 18.400 pleeggezinnen. In de afgelopen tien jaar is het aantal kinderen dat gebruik maakt van pleegzorg met twee derde toegenomen.

Kies mij!
De actie 'Kies mij!' is onderdeel van de campagne 'Supergewone mensen gezocht', die in 2015 is gestart. Het doel van de campagne is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven. Bij Combinatie Jeugdzorg wonen jaarlijks ruim 450 kinderen bij pleegouders.

Meer weten over pleegzorg
Op www.supergewonemensengezocht.nl en www.combinatiejeugdzorg.nl vind je meer informatie over pleegzorg inclusief filmpjes en ervaringsverhalen van (voormalige) pleegkinderen, pleegouders en ouders.


Open atelierdagen bij beeldend kunstenaar Leonie Maréchal

Beeldend kunstenaar Leonie Maréchal is bekend om haar schilderijen die geïnspireerd zijn door natuur. Dit werkt zij uit op een verstilde en op een expressieve manier.
Om ruimte te maken, zijn er schilderijen uit diverse periodes en projecten te koop.
Ella Fitzgeraldlaan 88/hoek Aanschot, Blixembosch-oost
Haar atelier/studio is te bezoeken op zondag 19 en 26 maart van 13.00-17.00 uur.
Info: www.leoniemarechal.com