TOTEM, het beste digitale concept in spé

Stem TOTEM naar de finale van de SpinAwards 2017
Denk jij weleens na over je uitvaart? Wat laat jij jouw naasten achter als je er niet meer bent? Zes vierdejaars studenten van Fontys Communicatie te Tilburg bedachten hiervoor het digitale platform genaamd TOTEM. Het concept heeft een wildcard gewonnen voor de SpinAwards 2017 – Young Talent Awards. Om in de finale te komen heeft het concept de meeste stemmen nodig. Stem tussen 1 en 15 maart op TOTEM via www.wildcards.spinawards.nl!

TOTEM
TOTEM is een online platform waarin iedereen zijn of haar uitvaartwensen vast kan leggen, zodat nabestaanden niet met vragen achterblijven. Het platform bestaat uit een app en een website. Het vastleggen van de wensen creëert rust en zekerheid voor nabestaanden.
TOTEM heeft een wildcard gewonnen en neemt hierdoor nog deel aan de strijd voor het beste internationale digitale concept. Dit is niet de enige wildcard die is uitgereikt en daarom hebben de zes creatievelingen alle mogelijke stemmen nodig voor een nominatie tijdens de Young Talent Finals op 18 en 19 april. Houd alle updates in de gaten via www.mytotemapp.com.

SpinAwards – Young Talent Awards
Speciaal voor studenten van alle opleidingen in Nederland is er het internationale SpinAwards Young Talent programma. Via deze weg kunnen jonge talenten hun innovatieve ideeën een podium geven. Dit is de mogelijkheid om een idee uit te laten groeien tot een wereldwijde innovatie.


Basis en vervolgonderwijs.

Zelf heb ik bijna 30 jaar in het middelbaar en middelbaar beroepsonderwijs Nederlands gegeven en ik ben dus zowel beroepsmatig als privé geïnteresseerd.

De laatste tijd is er weer veel te doen over het onderwijs. Mede in verband met de naderende verkiezingen.
Denk aan de vele artikelen over dyslexie en dyscalculie. Veel meer kinderen dan vroeger zouden hier last van hebben.
Als je vroeger de Basisschool verliet, kon je spellen en rekenen (mits je over een normaal verstand beschikte) en dat kwam in mijn opinie door het stampen. Met de hele klas de tafels van vermenigvuldiging opdreunen en dat nog leuk vinden ook. De regels voor de spelling van de werkwoordsvormen hardop met zijn allen noemen.

Een voorbeeld uit het MBO is het competentiegericht leren. Het klinkt goed, onderwijs gericht op het bijbrengen van competenties die aansluiten op de praktijk. Het is tevens de reden dat ik met vervroegd pensioen ben gegaan. Ik geloofde er niet in en met mij velen die zelf les gaven. Het is intussen ook al weer afgeschaft omdat het niet werkte.

Waar ik voor zou willen pleiten: laat de overheid wat vaker luisteren naar de mensen uit het veld, zij kennen de kinderen en weten vaak beter wat wel en niet werkt.
Gelukkig gebeuren er natuurlijk ook veel goede dingen.

Elly Willemsen


Parkeer probleem oplossen !
Het is en zal nog lang een discussie blijven over het MFA in Son en Breugel. En zeker ook het parkeerprobleem. Als het MFA nou een stukje kleiner wordt ipv groter , dan heeft men de ondergrond van de Kerk niet nodig. De Gemeente koopt de Kerk ( dat plan was er toch al ) en laat de Kerk staan. Het Bisdom kan wel bepalen dat die afgebroken moet worden , maar wie eigenaar is bepaalt toch..! Dan legt men 2 betonnen vloeren boven elkaar in de bestaande kerk ( die is hoog genoeg ) met een of twee inritten en men heeft mooie overdekte parkeerplaatsen midden in het Centrum . Kost waarschijnlijk minder dan de Kerk slopen . En welke Gemeente kan nou zeggen dat ze overdekte parkeerplaatsen heeft midden in het Centrum ? Probleem opgelost…. Kerk als gebouw blijft bestaan , nieuwe Kerk achter de toren en een nieuw kleiner MFA….en blije en tevreden ondernemers . Het zal niet zo eenvoudig zijn zoals ik voorstel maar het is misschien toch het overdenken waard. Dat Advies bureau Spark hier niet op gekomen is .!
Hennie van Hagen.