zondag 5 maart

Liturgieviering volgens de Slavisch-Byzantijnse ritus.

Byzantijnse Liturgieviering bij gemeenschap Gruzinskaja met Slavisch Byzantijns Koor Eindhoven, zondag 5 maart 2017 om 10.30u, in de H. Hartkapel van Vitalis Kronehoef, Kloostdreef 23, 5623 DA Eindhoven. U bent allen van harte welkom.

dinsdag 7 maart

Tekengroep voor volwassenen

Tekengroep voor volwassenen, dinsdagavond 7 maart en 21 maart; Vrij tekenen, doodles, handlettering, mandala's maken. Er wordt ook geen les gegeven! Gewoon even lekker ontspannen, hersens op pauze na een drukke dag, momentje voor jezelf. Vanaf 19 uur kun je binnenlopen. Om 21uur sluiten we weer af. Wij zorgen voor thee, koffie, wat lekkers erbij en inspiratie. Neem je eigen tekenblok mee en evt. je favoriete materialen. Of koop ze ter plekke voor een klein prijsje. Adres is Van den Elsenstraat 20a in Breugel. Deelname bedraagt 5 euro, aanmelden via info@workshops-bijsas.nl.

donderdag 9 maart

Parkinson café Eindhoven

Bijeenkomst op 9 maart van het Parkinson Café Eindhoven waarin de Officiële Opening zal plaatsvinden van het Café door de directeur van de Parkinson Vereniging. Tevens zal de directeur Intensieve Zorg van Vitalis kort spreken. Verder zal Sanne van de Ligt, diëtist, een lezing geven over Parkinson en voeding. Het Parkinson Café Eindoven opereert op regionale basis en biedt ook cliënten uit de aangrenzende gemeenten de mogelijkheid deel te nemen.
Waar : Vitalis Peppelrode Ds. Th. Fliednerstraat 5 5631 BM Eindhoven Wanneer : Tweede donderdag van de maand Tijdstip : Ontvangst vanaf 14.30 uur, programma 15.00 – 17.00 uur Locatie : Theaterzaal Carrousel, 1ste etage hoofdgebouw.

God in de moderne poëzie.

Onder deze titel organiseert de protestantse gemeente van St.Oedenrode, Son en Breugel Een avond over moderne poëzie. Deze zal plaatsvinden in de kerk aan de Zandstraat in Son en beginnen om 20.00 uur.
Op 9 maart a.s. zal ds.Bas Stigter een inleiding houden. Onderwerp is dan de postuum verschenen dichtbundel van Joost Zwagerman, "Wakend over God".
Iedereen met belangstelling voor poëzie is van harte welkom.

Tieners en Huiswerk

In de lezingen-serie rond Kinderen Coachen is er op donderdagavond 9 maart weer een lezing in de Bibliotheek van Son & Breugel. Van 20.00 uur tot 22.00 uur praat Marianne Wagemans over Tieners en Huiswerk. Interessant voor ouders met kinderen op de middelbare school en of in groep 8.
Kaartjes voor deze avond zijn te bestellen via de website van Bibliotheek Dommeldal, www.bibliotheekdommeldal.nl., klik op Agenda& Kaartjes. Bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun geldige pas een korting van € 2,00 op de toegangsprijs van € 5,00.

zondag 12 maart

IVN Doorstapwandeling rond Mosbulten en Torrenven

IVN Son en Breugel organiseert op 12 Maart een doorstapwandeling in het gebied ten noord-oosten van de Mosbulten. Deze wandeling van ruim 7 km gaat vanuit de parkeerplaats bij De Mosbulten richting Mariahout. Stevig en waterdicht schoeisel aanbevolen! Honden (ook aangelijnd) mogen helaas niet mee. Starttijd: Zondag 12 Maart, 13:30u Startpunt: Parkeerterrein Mosbulten Olen 26 Nuenen.GPS 51.524660, 5.549339 Meer info: wandelen@ivn-senb.nl

Concert Seniorenorkest Sonore in de Gasthuishoeve

Op zondag 12 maart is Seniorenorkest Sonore uit Son en Breugel te gast in Streekbeleving De Gasthuishoeve. Graag begroeten wij u op 12 maart om te luisteren naar de muziek en daarvan te genieten. Het concert begint om 14:00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Streekbeleving de Gasthuishoeve vindt u in Sint Oedenrode aan de Kremselen 2.