Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

De kracht van de Leeuw
Verkiezing ondernemer van het jaar

Son en Breugel - Lions Club Son en Breugel bestaat sinds 1982. Het inzamelen van geld is één van de manieren waarop de Lions Club de gemeenschap van Son en Breugel 'dient', door het voornameliijk ondersteunen van lokale goede doelen, middels 'fund raising'. Een belangrijk jaarlijks terugkerende activiteit daartoe is de verkiezing van de 'Ondernemer van het Jaar'.

Door: Arjen Strik

Een dag na de februaristorm zitten we in een zonovergoten woonkamer in een prachtige villa in de Vlinderbuurt. We praten met de 'founding father' van dit evenement, Joep Panken en zijn actieve mede clubgenoot Jan Fremeijer.
"We kijken weer terug op een zeer geslaagde manifestatie, dit jaar. We zijn naar ons weten de enige lokale Lionsclub in Nederland die een dergelijk initiatief, 'de verkiezing van Ondernemer van het Jaar', zelf organiseert." Beide heren vullen elkaar aan. "Deze verkiezing is de grootste opgezette feestavond voor en door ondernemers, die breed wordt gedragen door de Son en Breugelse gemeenschap." Enthousiast vertellen ze: "Met de organisatie beginnen we al na de zomervakantie. Een gigantische klus, die in de kleinste details moet kloppen. We beginnen bijvoorbeeld met een uitwerking van ons idée tot een draaiboek en begroting. Heel belangrijk is het benaderen van sponsoren. De Rabobank is al jaren onze hoofdsponsor. Veel mensen denken dat we zelf een keuze maken uit welke ondernemers genomineerd worden, maar daar staan we helemaal buiten. Dit doet een onafhankelijke jury. Deze jury bestaat uit: mevrouw L. Damen-Evers (Directeur Rabobank Het Groene Woud Zuid), de heer H. Dinkelberg (partner bij Dinkelberg en Kuipers), mevrouw M. Kampers (Algemeen voorzitter van OVSB) en de heer J. van Hapert, (Voorzitter Ondernemersvereniging Ekkersrijt). Zij bepalen ook het motto. Afgelopen jaar was dit: "Pak je kansen." We hebben wel een splitsing aangebracht tussen Ekkersrijt en de winkeliers in Son en Breugel.
Bijzonder is te noemen dat we jaarlijks gebruik maken van de speciale tent op het kerkplein. Deze tent van Café de Zwaan wordt ons 'om niet' beschikbaar gesteld. Ook waren we afgelopen jaar onder de indruk van de catering van dit bedrijf. Onvoorstelbaar hoe ze ca. 350 gasten een geweldig smaakvol en watertandend viergangen diner wisten te serveren. Heel leuk om te zien, dat we afgelopen jaar veel jongeren als onze gast mochten verwelkomen. Dit geeft ons hoop voor de toekomst. De sfeer is ook geweldig. Het begin heeft een officieel karakter, daarna barst 'Caboose', onze huisband los en wordt het een swingfeest van jewelste." Joep en Jan vervolgen: "Andere succesvolle wellicht terugkerende fundraisingactiviteiten zijn het Festival d'Asperge. De netto-opbrengsten van deze activiteiten worden projectmatig ingezet. Ook de 'dommelrace' van kleine eendjes op Koningsdag gaan we volgend jaar weer oppakken. De opbrengsten uit de fundraising worden besteed aan diverse mooie projecten. Naast het geven van een bijdrage aan diverse lokale goede doelen, zoals nieuwe kostuums voor de plaatselijke harmonie, de Sinterklaasviering en een aantal andere activiteiten, verenigingen en goede doelen, verlenen de leden van de Lions Club hand en spandiensten voortkomend uit wensen van de Wensboom. Deze staat elk jaar in de bibliotheek van Son en Breugel. Daarnaast ondersteunt de Lions Club Son en Breugel grotere projecten zoals de Stichting Sotos, Stichting Leergeld en Voedselbank Best/Son en Breugel."

Ze sluiten af`: ''De Lionsclub levert ons zelf veel voldoening, kameraadschap en energie op. Als ondernemers zijn we allemaal gewend met grote bedragen om te gaan, maar een sponsorbijdrage van een klein bedrag kan ons zelfs ontroeren en een dikke 'high five' ontlokken. Ook willen we de "MooiSonenBreugelkrant" bedanken voor de fantastische samenwerking en enthousiaste berichtgeving."
Mooie woorden die we delen en graag willen continueren. Wordt vervolgd.


Afbeelding