Burgemeester kreeg vier dagen verlof van Prins Ronald

Zaterdag 25 februari was er de traditionele sleuteloverdracht in de nieuwe zaal van de Zwaan. Jasper van Zuuren heette namens de Krutjesrapers iedereen van harte welkom.

Door; Gertie van Beuningen

De eventuele samenwerking met Nuenen kwam natuurlijk ter sprake, maar wat is het toch fijn dat we nu nog zelfstandig zijn. Onze jeugd hoeft nu niet meer naar Nuenen, want sinds vorig jaar staat onze eigen jeugdtent op het Oranjeveld.
Burgemeester Gaillard vertelde geheel in de stijl van Trump, dat wij de beste Prins en de mooiste en grootste tent ter wereld hebben. De tent staat er dit jaar zonder protesten en rechtbankprocedures, hoe fijn is dat. Allerlei politieke kwesties kwamen ter sprake, zoals het MFA dat werd vergeleken met goede tijden, slechte tijden. Voor het Thermae probleem deed hij een oproep aan iedereen met een zwembad. Nodig vrienden en kennissen bij je uit om te komen zwemmen. Zo waren alle problemen in één middag op een carnavaleske manier opgelost.

Echter kwam er nog één probleem binnenwandelen, namelijk Prinses Jura en haar hofdames uit Nuenen. Zij kwamen de sleutel van Krutjesgat ophalen, maar zover zijn wij nog niet in Son en Breugel. Jasper van Zuuren vindt dat Nuenen consequent het foute voorbeeld geeft, maar Nuenen heeft nu een Prinses in plaats van een Prins. Misschien iets voor de raad van de Krutjesrapers om daar eens over na te denken. Anno 2017 zijn de Krutjesrapers nog zeer vrouwonvriendelijk. Prins Ronald neemt het stokje over op het podium, en belooft om dit advies mee te nemen.
Onze Prins werkt op het Ministerie van Defensie en krijgt regelmatig top-secret informatie binnen. Zo weet hij dat Poetin uit Rusland invloed heeft op onze verkiezingen. Onze Prinsen van Krutjesgat zijn echt niet zo maar gekozen. Poetin sportte regelmatig in ons dorp bij Sonsport, niet zo vreemd dus dat Arjen Brand in 2014 Prins werd. Pieter Egmond kreeg vorig jaar als beloning deze titel. Hij nam een stukje St Oedenrode in, door daar Beach Event Son en Breugel te organiseren.

Ook wat camouflage betreft, heeft de gemeente een hoog niveau bereikt. Niemand werkt op het gemeentehuis, maar dat is niet zichtbaar. Prins Ronald stelde voor dat Parapetto naar het gemeentehuis zou verhuizen, dan zou de overlast daar ook meteen zijn opgelost. Stel je voor, voor een broodje gyros naar balie één, en voor een pizza naar balie twee. Voor een kapsalon kan men dan niet terecht op het gemeentehuis, dan moet je toch echt aan de andere kant van het plein zijn.

Misschien is het een idee om voortaan vaker een sleuteloverdracht te laten plaatsvinden. Veel politieke problemen kunnen dan snel en op een ludieke manier worden opgelost.