Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Vrijwilligers EHBO-vereniging Son en Breugel in het Zonnetje gezet

Vrijwilligers EHBO-vereniging Son en Breugel in het Zonnetje gezet
Op Zondagavond zijn in de jeugdtent van de Oase Anny Koopmans en Roos van de Wouw verrast door het bestuur van de EHBO-vereniging Son en Breugel met een mooie bos bloemen.
Hiermee wil het bestuur van de EHBO-vereniging al haar actieve vrijwilligers bedanken voor hun vaak al jarenlange inzet.
Anny en Roos zijn twee van deze vrijwilligers die er steeds weer enthousiast op uit gaan om ingezet te worden bij veel evenementen in Son en Breugel. De dames zijn al vele jaren actief lid. Anny al 15 jaar en Roos zelfs al 40 jaar.
Bovendien werd Anny afgelopen zondag 26-2-2017 65 jaar, dus het is extra speciaal dat zij zich zelfs op haar verjaardag in wil zetten als EHBO-er. Anny werd dan ook enthousiast toegezongen door de vele kinderen en overige aanwezigen in de tent.


Mooi weer rechtgezet

In onze uitgave van 22 februari stond bij het verhaal " iets wat lelijk is weer oogverblindend maken" een fout in het onderschrift van de foto van het oude pand aan de Nieuwstraat nummer 3.
Niet De Laat maar natuurlijk firma De Wit had er vroeger een garagebedrijf met benzinepomp.


Tieners en Huiswerk

In de lezingen-serie rond Kinderen Coachen is er op donderdagavond 9 maart weer een lezing in de Bibliotheek van Son & Breugel. Van 20.00u tot 22.00u praat Marianne Wagemans over Tieners en Huiswerk. Interessant voor ouders met kinderen op de middelbare school en of in groep 8.

Iedereen met een puberzoon of puberdochter weet dat een tiener en huiswerk niet altijd een goede combinatie is. Wat doe je daarmee, als ouder? Laat je jouw kind aan zijn lot over? Of neem je de regie?
Een dilemma waarvoor Bibliotheek Dommeldal huiswerkcoach Marianne Wagemans heeft uitgenodigd. Zij gaat deze avond uitgebreid in op het dilemma tieners en huiswerk. Daarbij voorziet zij de bezoekers van praktische informatie en tips. Zoals: hoe leer je het beste voor welk vak? Wat is het nut van een e-pack? Koop ik voor mijn examenkind in het weekend een krant? Wat doen we met social media stress? En -ook niet onbelangrijk- hoe blijft de sfeer in huis gezellig?


Marianne Wagemans
Marianne Wagemans is in 2006 met de Coach! Huiswerksupport in Son gestart na lang te hebben gewerkt in non-profit en profit bedrijven. Ook heeft ze veel ervaring opgedaan met het coachen van promovendi aan de Brabantse universiteiten. Zelf is ze afgestudeerd aan de Radboud Universiteit als Linguïst, en heeft ze een major gedaan op het gebied van leren en onderwijzen van vreemde talen. Daarnaast bezit Marianne een eerste graads onderwijsbevoegdheid. De afgelopen 10 jaar heeft ze al veel Son en Breugelse leerlingen succesvol geholpen.

Kaartjes
Kaartjes voor deze avond zijn te bestellen via de website van Bibliotheek Dommeldal, klik op Agenda& Kaartjes. Bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun geldige pas een korting van
€ 2,00 op de toegangsprijs van € 5,00.
De volgende lezing rond Kinderen Coachen is op 14 maart a.s. Dan vindt de uitgestelde lezing rond mediawijsheid (door Femke Wetzer) plaats. Kaartjes hiervoor vindt u ook op www.bibliotheekdommeldal.nl.


Afbeelding