Uw statiegeld voor schoolgeld?

Het "Eba Sukuu fonds" (kind-school fonds)van Sun in Ghana.

Ken je het nieuwste project van Sun in Ghana al? Het Eba Sukuu fonds; Kind School fonds.
In tegenstelling tot bij ons in Nederland zijn ouders in Ghana zelf verantwoordelijk voor het betalen van schoolgeld voor hun kinderen.
Dit kunnen niet alle ouders opbrengen waardoor sommige kinderen helemaal geen onderwijs kunnen volgen of na één of meer semesters/jaren onderwijs moeten stoppen omdat de ouders het schoolgeld niet meer kunnen opbrengen.
We weten allemaal dat onderwijs ontzettend belangrijk is voor de toekomst van kinderen: of zoals Anestasia het verwoord: Ik kan je niet vertellen hoe gelukkig ik ben dat ik het laatste jaar van mijn opleiding af kan maken. Mijn leven is totaal veranderd nu ik weet dat ik als kapster van school kom en daardoor voor mijzelf en in de toekomst voor mijn gezin kan zorgen.

Via zuster Comfort, onze contact persoon sinds ons bestuurslid Noortje Schepens stage verpleegkunde deed in het ziekenhuis waar deze zuster directrice is, kwam de vraag om vooral die kinderen met veelbelovende schoolresultaten en waarvan dreigt dat zij om financiële redenen af moet haken, te hulp te komen.
Zuster Comfort is een OLA zuster en haar mede-zusters beheren in hetzelfde dorp de OLA scholen; basis en vervolg onderwijs. Via hen hoort zuster Comfort schrijnende voorbeelden van kinderen die hun opleiding niet af kunnen maken, daardoor achterop raken in leerresultaten en hun toekomstplannen in rook zien op gaan. Zij bedacht een mogelijkheid om zeer op maat hulp te bieden. Niet perse een hele opleiding, maar bv 1 of 2 semesters, wanneer de ouders de financiële verantwoordelijkheid niet een heel jaar vol kunnen houden en toch hen blijven stimuleren die verantwoordelijkheid terug te nemen als het wat beter gaat. Zij vroeg Sun in Ghana om ondersteuning, Sun in Ghana omarmde deze opzet en Noortje nam samen met Henriette Merks het voortouw in dit project.

Hoe werkt het:
Om het aantal jongeren die Sun in Ghana wil ondersteunen zekerheid te geven dat zij in ieder geval hun opleiding kunnen afmaken, beperken we ons vooralsnog tot 4 tot 8 jongeren.
Schoolgeld voor 1 schooljaar met kost en inwoning kost 300 euro in Ghana.

Wil je ook helpen?
Dat kan, heel simpel:
• Albert Heijn Son heeft haar medewerking toegezegd.
• Zij plaatsen een speciale box waarop het Eba Sukuu fonds gepresenteerd staat bij de lege flessen automaat.
• Door je statiegeld bon bij Albert Heijn in deze box te stoppen doneer je heel gemakkelijk een klein bedrag aan het Eba Sukuu fonds.
• Na de afgesproken periode gaat Noortje of Henriette naar Albert Heijn en verzilveren de statiegeld bonnen.
• Vaak is voor een periode van 4 weken goed voor zo'n 100 euro.

Als jij doneert zorgt Sun in Ghana er voor dat de kinderen naar school gaan en desgewenst krijgt U nieuwsbrieven waarin je de voortgang van de schoolresultaten kunt lezen.
Natuurlijk kun je dit project ook omarmen en een bijdrage rechtstreeks overmaken naar rekeningnummer: NL17RABO0147321409 t.n.v. stichting Sun in Ghana onder vermelding van Eba Sukuu fonds

Hartelijk dank namens deze jongeren en onze contacten in Ghana
Noortje Schepens en Henriette Merks