Het Kempisch Kamerkoor
Het Kempisch Kamerkoor Foto:

Openbare repetitie Johannes Passion

Op Goede Vrijdag 14 april voert Het Kempisch Kamerkoor in de Willibrorduskerk van Eersel voor het tiende opeenvolgende jaar de Johannes Passion van J.S. Bach uit.

Als voorbereiding hierop maar ook om de gelegenheid te bieden kennis te maken met dit werk organiseert het koor enkele openbare repetities. Nieuwsgierig hoe een uitvoering als de Johannes Passion tot stand komt? Waar let de dirigent op??Hoe zorgt het koor ervoor dat 'de zoveelste uitvoering' nog steeds een uitdaging blijft? Neem een kijkje achter de schermen en kom op dinsdag 14 maart naar de Genovevakerk in Breugel
Het is een mooie manier om kennis te maken met de geweldige passiemuziek van Bach.

De repetitie duurt van 20.00 tot 22.00 uur
Entree bedraagt 5 euro en is inclusief een kop koffie in de pauze.
Tijdens deze avond zijn kaarten voor de uitvoering van de Johannes Passion van 14 april te verkrijgen met 5 euro korting.
Zie voor verdere informatie www.kempischkamerkoor.nl


30 jaar Zang en Vriendschap
't is Goed geweest

In de algemene ledenvergaderingen van mannenkoor Zang en Vriendschap van 14 en 21 februari 2017 is de toekomst van het mannenkoor besproken.
De huidige omvang van het koor is met ruim 30 leden minimaal en de aanwas van nieuwe (jongere) leden is al enkele jaren een probleem. Voor de vacante functie van voorzitter door het overlijden van Paul Langendoen en het aftreden van Wim Teklenburg als secretaris is vergeefs gezocht naar kandidaten om deze functies in te vullen.
Deze situatie overziend moet worden vastgesteld dat er helaas geen toekomst meer is voor Zang en Vriendschap.
Met algemene stemmen heeft de ledenvergadering dan ook besloten tot opheffing van het koor. Dertig jaar na de oprichting, 28 juni 1987,houdt het koor op te bestaan.

Nog één keer worden de krachten en de stemmen verenigd om te komen tot een concert. Een slotconcert om iedereen, partners, vrienden en sponsoren en andere belangstellenden, te bedanken voor hun bijdrage gedurende dertig prachtige jaren.

Het concert zal plaatsvinden op zaterdagavond 22 april in de Protestantse kerk aan de Zandstraat in Son.


Afbeelding